Hopeasompa tuloskooste

1. Kilpailupäivä – Sprintti (V)

Sprinttipäivä alkoi 16 vuotiaiden kilpailuilla. N16 sarjassa KeUlaisista kisaan osallistui Noora Daavitsainen ja Laura Kankkunen. Nooran karsintasijoitus oli 61. ja Lauran kahdeksas, joilla Kankkunen jatkoi alkueriin. Päivän vire ei kuitenkaan riittänyt välieriin ja Kankkunen oli oman eränsä viides ja lopputuloksissa 21.

M16 sarjaan KeUlaisista osallistui Miko Martikainen ja Tuomas Ruuskanen. Mikon karsintasijoitus oli 70. ja Tuomaksen 15, joka riitti alkueriin. Ruuskanen oli lopulta oman eränsä kolmanneksi nopein, mutta loppuaika ei riittänyt välieriin ja sijoitus lopputuloksissa 15.

N14 sarjaan osallistui KeUlaisista Senni Ruuskanen ja Ea Vuori. Kumpikaan ensimmäistä vuotta sarjassa hiihtänyt ei edennyt karsinnoista jatkoon ja Sennin sijoitus oli 59. sekä Ean sijoitus 99.

Päivän viimeisessä M14 sarjassa karsintaan osallistui KeUn joukkueen kolme urheilijaa. Joona Martikaisen sijoitus oli 81. Jaakko Salomäki ja Mikael Koivisto hiihtivät karsinnoista jatkoon. Salomäki oli karsinnan kymmeneksi nopein ja eteni jatkoon toiseksi nopeimpana myös omasta alkuerästään, mutta karsiutui lopulta välierissä ja oli lopputuloksissa sijalla kahdeksan. Päivän parhaasta suorituksesta vastasi Mikael Koivisto, joka oli karsinnan kolmanneksi nopein ja jatkoi alkuerin ja välierien kautta aina sarjan finaaliin saakka. Koivisto oli finaalin jälkeen kuudes.

2. Kilpailupäivä – Normaalimatkat (P)

Normaalimatkojen kilpailuun KeU osallistui 15 urheilijan voimin, joka oli viidenneksi suurin joukkue. Kilpailuissa laskettiin henkilökohtaisten sijoitusten lisäksi myös seurapisteitä, joita saavuttivat sarjojen 30 parasta urheilijaa.

Päivän parhaasta KeUn suorituksesta vastasi jälleen Mikael Koivisto, joka hiihti M14 sarjan viiden kilometrin viidenneksi kovinta vauhtia jääden voittajasta 34,7 sekuntia. Samassa sarjassa Jaakko Salomäki oli 11 nopein ja hyvää seuran kokonaispanosta samassa sarjassa täydensi Niilo Mäkinen, joka hiihti sijalle 15.

Toiseksi parhaan KeUn sijoituksen saavutti N16 sarjassa Laura Kankkunen, joka oli kahdeksanneksi nopein viiden kilometrin kilpailussa. Kankkunen jäi kärjestä 56 sekuntia. Tuomas Ruuskanen ylsi lähelle Kankkusen sijoitusta M15 sarjassa, jossa sijoittui viiden kilometrin matkalla sijalle yhdeksän ainoastaan 34,6 sekuntia voittajalle jääneenä. Samassa sarjassa Nuutti Mäkinen hiihti sijalle 15.

KeUn seitsemännestä piste- ja palkintosijasta vastasi Aino Risku N13 sarjassa, joka hiihti kolmen kilometrin kilpailussa sijalle 22 vain 1:04,8 voittajalle jääneenä.

Emil Ijäs M14 – sija 58.

Seurapisteissä KeU oli lopulta kilpailun viidenneksi paras seura 132 pisteellä, joka on seuran paras Hopeasompa seuraluokittelun sijoitus.

3. Kilpailupäivä (V+V+V)

Viimeinen kilpailupäivä toi lopulta myös kaivatun mitalin M14 3×3 km viestissä. Viesti oli jännittävä ja KeUn kannalta myös dramaattinen. Jaakko Salomäki avasi viestin ja ampaisi lähtökiihdytyksen jälkeen keulapaikalle. Noin kahden kilometrin kohdalla Salomäki kaatui vauhdikkaassa laskussa, menetti vauhdin ja katkaisi samalla sauvansa. Varasauva saatiin kohtuullisen nopeasti toimitettua juoksujalkaa joukkueen avaajalle ja KeU vaihtoi ensimmäisessä vaihdossa sijalla kuusi 39,7 sekuntia kärjestä ja 12 sekuntia mitalisijasta.

Niilo Mäkinen jatkoi toisella osuudella KeUn viestiä hiihtäen kolmanneksi nopeinta vauhtia ja nostaen joukkueen neljänneksi. Toisessa vaihdossa eroa kärkeen oli noin minuutti, mitaliin matkaa vielä 13 sekuntia.

Mikael Koivisto jatkoi viestiä ankkuriosuudella ja kun noustiin viimeistä jyrkkää mäkeä ennen vauhdikasta laskua stadionille kulta- ja hopeamitalit olivat jo ratkenneet selvillä eroilla. Koivisto nousi mäkeä rinta rinnan Liperin hiihtoseuran ankkurin kanssa, joka vaikutti pirteältä. Koivisto kuitenkin jaksoi työntää alamäkeen enemmän vauhtia ja pääsi laskemaan stadionille kolmantena. Kun loppusuora aukesi Liperin ankkuri horjahti ja kaatui, joka ratkaisi lopulta mitalin KeUlle ja viime vuoden mitaliputki M14 sarjassa sai jatkoa.

Toisen palkintosijan tiukassa M16 sarjan 3×5 km kilpailussa saavutti joukkue Tuomas Ruuskanen, Nuutti Mäkinen ja Miko Martikainen. KeUn sijoitus ensimmäisessä ja toisessa vaihdossa oli seitsemäs. Viimeiset kaksi palkintosijaa ratkaistiin kolmen joukkueen kesken ankkuriosuuden viimeisessä nousussa, jossa KeUn ankkurilla oli hyvin voimia jäljellä ja sijoitus lopulta kymmenes.

N16 sarjan joukkue Noora Daavitsainen, Laura Kankkunen ja 13 sarjan hiihtäjä Aino Risku oli lopulta viestissä sijalla 14. M14 sarjan kakkosjoukkue Emil Ijäs, Joona Martikainen ja Pyry Selin sijoitus oli 17. N14 sarjan joukkue Ea Vuori, Nella Daavitsainen ja Senni Ruuskanen sijoittui sijalle 28.

Hopeasompa tulossivu, josta löytyy kaikkien matkojen lopputulokset.