Hiihto

Kauden 2019 palaute

Haluamme kehittää toimintaamme ja näiden kyselyiden pohjalta teemme johtopäätöksiä sekä tarvittavia muutoksia toimintaan. Tämän vuoksi toivomme sinulta avointa asennetta vastauksissasi. Anna aidosti palautetta hyvin ja huonosti hoidetuista asioista. Kysely toteutetaan yhteistyössä Suomen Olympiakomitean kanssa, jolla on valmiit palautekyselypohjat seuratoiminnan mittauksia varten. Kysely suoritetaan anonyyminä, joten yksittäisiä vastaajia ei voida tunnistaa. Toivomme sinulta vastausta 24.4 mennessä.

Kaikissa kyselyissä arvioidaan Keravan Urheilijoiden hiihtojaoston toimintaa. Seuran nimenä voidaan käyttää lyhennettä KeU. Lapsien kyselyssä ryhmänä käytetään Hiihtokoulu tai Kymppiryhmä. Muissa kyselyissä ryhmänä on KeU Hiihto.

Lapset

  • Hiihtokoululaiset ja kymppiryhmä. Vanhemmat voivat tehdä kyselyn yhdessä lapsen kanssa.

Nuoret

  • Harjoitus- ja kilpailutoimintaan osallistuvat lisenssiurheilijat

Vanhemmat

  • Toiminnassa mukana olevien lasten ja nuorten vanhemmat

Seuratoimijat

  • Seuratoimijat – isossa tai pienemmässä roolissa. Voit täyttää molemmat kyselyt: vanhemman roolissa ja seuratoimijana

Vapaa palaute kauden 2019 toiminnasta

  • Vapaa palautteesi voi koskea esimerkiksi kauden toimintaa ja jaoston toiminnan ohjausta, joista ohessa esimerkkejä

Jaoston johtoryhmä ja vastuuhenkilöt:

Jaoston johtoryhmän ja vastuuhenkilöiden päätökset sekä toimintaohjeet löytyvät avoimesti hiihtojaoston nimenhuutosivustolta. Johtoryhmä kokoontui kauden aikana neljä kertaa ja lisäksi päätöksiä tehtiin sähköposti- ja whatsapp keskusteluiden pohjalta.

Varainhankinta:

Varainhankintaa ohjaa jaoston johtoryhmä ja jaostolla on oma taloussääntö, joka noudattaa seuran johtokunnan antamia linjauksia. Hiihtojaostolla ei ole omaa valmennus- tai jaostomaksua vaan varainhankinta perustuu jäsenistön yhteisesti toteuttamaan talkootyöhön. Hiihtokoulu toiminnan maksut on pyritty pitämään kohtuullisina. Tärkeimmät varainhankintamuodot kauden aikana olivat yhteistyösopimukset, kahviotoiminta, talkootempaukset, toteutettu kilpailutoiminta ja hiihtokalenteri. Suurimmat kulut kohdistuivat harjoitus- ja leiritoiminnan toteuttamiseen sekä kilpailtoimintaan osallistumismaksujen ja SM-tason kilpailuiden majoituskulujen muodossa sekä osittain nuorten ja yleisen sarjan urheilijoiden urheilijakohtaisiin tukiin.

Keinukallio ja hiihto-olosuhteet

Jaoston toimesta toteuttiin kesän ja hiihtokauden aikana latupohjien ja Keinukallion kiinteistöiden kunnostustalkoita. Näiden osalta pyrittiin vuoropuheluun ja yhteistyöhön kaupungin kanssa. KeU on kiinteistöiden vuokralainen ja hiihtojaosto vastaa kokonaisuudessaan koituneista kuluista joista suurimpana ovat sähkön kulutus (välillä joulu-maalis kulut noin 4000 euroa). Kiinteistöiden kunnostusta hoidetaan talkoilla ja vuokraustoimintaa varten jaostolla on työsuhteessa seurasihteeri. Hiihtokahviota pidettiin kauden aikana avoinna tammikuun alusta maaliskuun puoleen väliin saakka. Hiihtokahvio ja seuran vuokralaisena toimiva VK-Ski Shop ovat mielestämme suuri palveluntarjoaja kokonaisuus Keinukalliossa alueen käyttäjille.

Keravan Urheilijat toteutti hiihtojaoston organisoimana Keinukallion tykkilumiladun vaatiman tekolumen toteutuksen lähes 90 prosenttisesti. Tykkilatua ja kilpailuiden sekä hiihtokoulun vaatimaa stadionia varten tykitettiin lunta kahdella Keravan kaupungin omistamalla lumitykillä noin 200 tuntia, josta lähes 180 tuntia ja toteutuksen suunnittelua sekä organisointi toteutettiin talkoilla noin 30 talkoolaisen voimin. Lumentykityksestä tai muusta kunnossapitotyöstä hiihto-olosuhteiden eteen ei ole yhteistyösopimusta kaupungin kanssa eikä seura saa työstään vastikkeellista etua.

Lasten hiihtotoiminta

Hiihtojaosto toteutti talven aikana lasten Energia-Hiihtokoulun ja Lumilajipäivät. Hiihtokouluun osallistui noin 85 lasta ja se on yksi Suomen suosituimmista hiihtokouluista, kun vertailupohjana on edellisten kausien tiedossa olevat skipassien lukumäärät hiihtoseuroista. Lasten lumipäivät toteutettiin kaksipäiväisinä alakoululaisille ja lisäksi yksi avoin iltatapahtuma. Toteutuksessa yhteistyössä olivat Keravan liikkuvakoulu sekä Keravan lukion opiskelijat. Maksuttomat lumipäivät liikuttivat yli 500 lasta.

Kilpailutoiminta

Hiihtojaosto järjesti kauden aikana Nuorten Pariviesti-kilpailut ja Osuuspankki-Cup kolmen osakilpailun hiihtosarjan. Molemmat kilpailut olivat pääasiassa lapsille ja nuorille suunnattuja. Pariviestit ovat KeUn oma kilpailumuoto, joka järjestettiin neljännen kerran peräkkäin uudella osanottoja ennätyksellä – yhteensä 68 ilmoittautunutta joukkuetta sarjoissa 10-18 vuotta. Osuuspankki Cupiin osallistui yhteensä 112 eri kilpailijaa. Kansallisista ja sitä suuremmista kilpailuiden järjestelyistä luovuttiin pitkän historian jälkeen ja mm perinteisiä Tykkihiihtoja joulukuussa ei haettu, koska hiihto-olosuhteiden kuntoon saamisesta ei saatu varmuutta hakuaikojen määräaikaan mennessä.

Kilpailutoimintaan kuuluu vahvasti myös kilpahiihtäjien SM-tason kisoihin eteen tehty työ mm majoitus- ja muut oheisjärjestelyt.

Valmennustoiminta 

Jaoston valmennustoimintaan toteutetaan pääasiassa talkootyönä ympärivuotisesti. Kauden aikana ostopalveluina valmennuksessa ja toiminnan toteutuksessa olivat mukana myös Tmi Hyvahappi ja Liikuttava Laura. Kauden aikana toteutettiin kaksi hiihtoleiriä ja harjoituspäivien lisäksi 1-2 yhteisharjoitusta viikossa sekä erilaisia testejä.