Hiihtokauden menestyneimmät palkittiin etäpäättäjäisissä

Hiihtokauden 2021 päättäjäisissä palkittiin perinteiseen tapaan menestyneitä urheilijoita ja ansioituneita toimitsijoita. Lisäksi mennyt kausi paketoitiin ja aloitettiin uuden kauden suunnittelu.

Hiihtokausi 2021 oli MM-kisavuosi. Tämän vuoden kilpailuissa mitaleille ylsi myös KeUn hiihtokoulun kasvatti Jasmi Joensuu. Jasmi ehti kertoa terveisensä kasvattiseuransa päättäjäisissä ja kävi lyhyesti läpi tulevan olympiatalven ajatuksia. Onnittelut Jasmille MM-mitalista ja loistavasta kaudesta!

• Kultainen suksi -kiertopalkinto ja paras hiihtäjä

Parhaan hiihtäjänä palkittiin Siiri Saalo, joka sai samalla kiinnityksen kultainen suksi -kiertopalkintoon. Siiri valittiin alkukauden karsintakilpailuiden menestyksen johdosta mukaan Vuokatissa hiihdettyihin nuorten MM-kilpailuihin, joissa hän hiihti U23 10 km vapaan kilpailun sijalle 33. Kauden aikana Siiri sijoittui myös mm naisten SM-kilpailuiden sprintissä sijalle 17 ja ehti myös hiihtosuunnistuksen MM-kilpailuihin.

Siiri Saalo palkittiin parhaana hiihtäjänä
  • Erinomainen kilpailumenestys

Toisena yleisen sarjan hiihtäjän palkittiin Wiljam Mattila, joka sijoittui mm miesten sarjan SM-sprintissä sijalle 11 ja U23 SM-sprintissä sijalle 9. Wiljam oli avausosuuden hiihtäjä miesten SM-viestissä, jossa KeUn joukkue hiihti parhaan viestisijoituksensa ollen sijalla 20.

• Paras Hopeasompa hiihtäjä

Parhaana HS-ikäisenä hiihtäjänä palkittiin koko kauden kansallisella tasolla hyvin menestynyt Frans Pylkkänen. Frans hiihti kauden aikana myös mm. alueen mestariksi M15 sarjassa, HS-sprintin yhdeksänneksi M16 sarjassa ja normaalimatkoilla sijalle 23. Pylkkänen oli avausosuuden hiihtäjän Hopeasompa kilpailuiden M16 sarjan viestissä, jossa hän tuli kärkipaikalta vaihtoon.

• Hyvä kilpailumenestys

Toisena HS-ikäisenä hiihtäjän palkittiin hyvästä kilpailumenestyksestä Antti Kirves. Myös Antti hiihti kauden aikana erinomaisia kansallisen tason suorituksia ja voitti mm alueen mestaruuden M13 sarjassa. Hopeasompa loppukilpailuiden M14 sarjan sprintissä Antti oli sijalla 18. ja normaalimatkan kilpailuissa M13 sarjassa sijalla 15.

• Tulevaisuuden lupaus

Kaisa Kirves palkittiin Tulevaisuuden lupaus palkinnolla. Kaisa on harjoittelut KeUn Kymppiryhmä nimisessä valmennusryhmässä ja valmentaja arvion mukaan kehittynyt erinomaisen lumitalven aikana kovasti. Kaisa on lisäksi innokas ja aktiivinen harjoittelija.

• Vuoden juniori

Vuoden juniorina palkittiin Paulus Immonen, joka on harjoitellut ahkerasti sekä innokkaasti Junioriryhmä nimisessä valmennusryhmässä. Tässä ikäluokassa päästiin kauden aikana myös hieman kilpailemaan ja kilpailutulokset osoittivat, että Paulus on harjoittelun ansiosta nostanut myös kilpailutasoaan.

• Vuoden juniorivalmentaja

Vuodesta 2014 saakka jaettu vuoden juniorivalmentaja kiertopalkinto luovutettiin Noora Daavitsaiselle. Noora on ollut aktiivisesti ja tunnollisesti ohjaamassa lasten hiihtokoulun harjoitusryhmiä monena vuotena – kuten myös kuluneen kauden aikana. Noora on reipas ja omatoiminen hiihtokoulun ohjaaja

• Vuoden toimitsija

Vuoden toimitsija palkinto jaettiin talkoopohjalla mukana olleilla lasten hiihtokoulun ohjaajille. Korona-aikana lasten ja nuorten urheilu on ollut kovin rajoitettua. Ulkolajina hiihdossa kuitenkin pystyttiin terveysturvallisesti järjestämään lasten harrastustoimintaa ja hiihtokoulun järjestäminen oli kauden tärkeimpiä toiminnallisia asioita. Iso Kiitos Tuomas Kaihlavirta, Saku Kirves, Markku Laurén ja Anna-Kaarina Repo!