Kirkkovenesoutu kiinnostaa maailmalla

Keravan Urheilijoiden soutujaosto on kuluvan kesän aikana saanut esitellä kansallista lajiamme, kirkkovenesoutua, kansainvälisille vieraille.

Peter Hayesille ojennettiin KeU-mitali muistoksi Suomen vierailusta.

Australiasta vierailulle saapunut Peter Hayes vietti Suomessa kolme viikkoa, jona aikana hän ehti soutaa noin 300 kilometriä. Peter osallistui kirkkoveneessä mm. Sulkavan suursoutuihin, Heinäveden kanavasoutuun, Kareliasoutuun sekä Pirkan soutuun. Kirkkoveneen lisäsi hän otti tuntumaa pienveneeseen. Vaikka pitkien matkojen soutu välillä tuntuikin rankalta, oli Peter oikein tyytyväinen kokemukseensa. Tällä viikolla Peterin matka jatkuu Suomesta eteenpäin muualle Eurooppaan, soudun merkeissä tottakai. Terveisinä Australiaan toivotimme hänet tervetulleeksi isommankin porukan kera ensi kesän soutuihin.

Phoebe ja David halusivat tutustua kirkkovenesoutuun.

Lisäksi saimme kirkkovenetreeneihimme mukaan vieraita Milwaukeesta, Yhdysvalloista, kun maansa olympiasoudun maajoukkueeseenkin kuulunut David tyttärensä Phoeben kanssa halusivat kokeilla, miltä tuntuu soutaa isoa puuvenettä. Davidia kiinnosti kirkkovene erityisesti myös ammattinsa ja veneen historian kannalta. Molemmilla oli soututaustaa sen verran kattavasti, että hyppääminen olympiaveneestä vieraaseen kirkkoveneporukkaan ei tuottanut ongelmia, vaikka soututuntuma oli hieman erilainen. Molemmat olivat erittäin innostuneita, ehkäpä heidän mukanaan puuvenesoudun ilosanoma kantautuu laajemmaltikin rapakon taakse.