Kuukausitiedote 3/2018

Tiedotteeseen on koottu tärkeimmät maaliskuun tiedotettavat asiat

KEVÄTKOKOUS

Seuran sääntömääräinen kevätkokous on ke 21.3.2018 klo 18.00 seuran toimistolla os. Kauppakaari 11, 04200 Kerava.
Kokouskutsu löytyy seuran nettisivuilta Ajankohtaista-osiosta. Kokouksessa kahvitarjoilu.

JAOSTOJEN AJANKOHTAISET

HIIHTO

Avoimet KEU100 mestaruushiihdot hiihdetään Keinukalliolla ke 7.3.2018. Hiihtotapa on vapaa. Ikäsarjat alkaen 4-vuotiaista.
Kilpailuun ilmoittautuminen on auki. Muistathan ilmoittautua kisaan to 6.3 klo 21 mennessä.

PAINI

Painin toiminta siirtyy tämän kevään aikana Ahjo Training Centerin uusiin tiloihin. Yhteistyö painin ja Ahjo Training Centerin kesken tiivistyy kun paini tuo laadukasta osaamistaan salin kamppailulajivalikoimaan.

SOUTU

Sisäsoudun 500 m ja 10 000 m Imatran Urheilutalolla 24.-25.3. Ilmoittautumiset keskitetysti Penan kautta (pentti.soini(at)gmail.com). Ilmoita Penalle sarjasi (ikä ja light/avoin) ja osallistutko molemmille matkoille 10.3. mennessä.

Keravan Urheilijat järjestää Ergomaratonin 17. kerran. Kilpailulla on SM-arvo, mutta soutaa voi myös ilman lisenssiä SM-kisan ulkopuolella. Tänä vuonna Ergomaraton soudetaan 21.4. Gustavelundin terassin katoksessa. Tapahtuma on soudun KeU100-tempaus: tavoitteena on saada 100 osallistujaa ja vaihtoehtona on myös soutaa 100 km. Myös muiden jaostojen jäsenet voivat tulla paikalle kannustamaan omiamme tai ehkä jopa ottaa osaa itse kisaan. Lisätietoa ja ilmoittautumiset www.ergomaraton.fi -sivujen kautta.

Ensimmäisen kilpailun jälkeen Keravan Urheilijat johtaa sisäsoudun seuraliigaa ylivoimaisesti. Henkilökohtaisissa liigoissa tilanne on tasainen ja avoin mahdollisuuksille. Seuraliigan tilanne:

1. Keravan Urheilijat 265
2. Nesteen Soutajat 137
3. SMARK 124

SUUNNISTUS

Hiihtosuunnistuksen SM-sprintti- ja sprinttiviestikilpailut saatiin kunniakkaasti järjestettyä pakkasen purevana viikonloppuna 24.-25.2.2018. Saamamme palaute on ollut erittäin positiivista. Suuri kiitos ja kumarrus kaikille kilpailun osapuolille!

YLEISURHEILU

Juoksukoulut Startti ja Tavoitteena maraton/puolimaraton alkavat maanantaina 19.3. klo 18.00.  Ehdit ilmoittautua mukaan kun teet sen viimeistään 5.3.2018.

Polkujuoksukilpailu Winter Trail Run Cupista on vielä juoksematta Keinukallion la 3.3 ja Pihkaniityn su 8.4 osakilpailut. Vielä ehdit palkintojahtiin, koska kokonaiscupin pistekilpailuun osallistuminen edellyttää osallistumista vähintään kahteen osakilpailuun. Palkitsemme viimeisessä osakilpailussa kokonaiscupin kolme parasta. Viimeisestä osakilpailusta on luvassa tuplapisteet.

 

SHERWOOD RUN TALKOOLAISEKSI

Kiinnostaako juoksutapahtuman järjestelytyöt? Haluatko tehdä hyvää ja antaa tapahtumalle arvokkaan työpanoksesi? Talkoolaisia tarvitaan apukäsiksi Sherwood Runin monenmoiseen mukavaan tehtävään. Merkitse päivämäärä su 16.9.2018 kalenteriin ja ilmoittaudu talkoolaiseksi keu@keravanurheilijat.fi tai Pauliinalle p. 040 164 7736.

 

KUUKAUDEN KEULAINEN

Esittelemme joka kuukausi seuran toiminnassa vahvasti mukana olevia vapaaehtoisia, harrastajia, kilpailijoita, perheitä.
Maaliskuun Keulainen on yleisurheilujaoston edustaja.

Kuka olet ja mitä teet?

Antti Rönkkö, 20 vuotta Keravalla asunut urheilevien lasten isä sekä aktiivijuoksija. Olen juossut noin 25 maratonia (ennätys 2.42.28) sekä kaksi sadan kilometrin kilpailua (Vuokatti Trail Challenge 2016 ja 2017).
Tänä kesänä osallistun Kuusamossa Nuts Karhunkierrokseen (160 km) sekä Nuts Ylläs Pallakseen (134 km).

Miten päädyit mukaan KeU:n toimintaan ja mitä olet puuhaillut KeU:ssa?                            (kuva Jarmo Koskela)

Vuonna 2011 osallistuin Aikuisurheiluliiton SM-maratonille ja tällöin liityin Keravan Urheilijoihin. Tämän jälkeen minua pyydettiin yhdeksi seuran juoksukoulun vetäjäksi. Lisäksi olen ollut järjestämässä Winter Trail Run-cupia sekä ollut mukana erilaisissa pienemmissä tehtävissä mehun jakamisesta valokuvaamiseen sekä lauantailenkkien vetämiseen. Lasteni yleisurheiluharrastuksen kautta tehtäväkenttäni on laajentunut ja
tätä kautta seuratoiminta on tullut tutummaksi.

Mikä motivoi omassa lajissasi?

Maratoneja juostessa haasteena oli itselleni asettamat aikatavoitteet.

Ultrilla haasteena on sekä fyysinen että psyykkinen kestävyys, jotka joutuvat väistämättä koetukselle pitkissä kilpailuissa. Tärkein motivoiva tekijä sekä maratoneilla että ultrissa on oma kehitys sekä sen tuoma halu harjoitella enemmän sekä kovemmin.

Yksittäisissä harjoituksissa motivoiva tekijä on halu päästä liikkumaan. Yhä edelleenkin kaikkien vuosien jälkeen nautin juoksun tuomasta fyysisestä kivusta, joka harjoituksen jälkeen muuttuu vahvaksi hyvänolontunteeksi.

Juoksu on myös monipuolinen tapa liikkua. Sitä voi harrastaa hyvin erilaisissa olosuhteissa ja missä tahansa. Harjoitusvarusteet kulkevat mukanani pienessä kassissa minne tahansa menenkin. Joka kesäinen harjoitusviikkoni suuntautuu Kainuuseen, jossa viikon ajan koluan ja juoksen paikallisia polkuja karhun jälkiä ihaillen ja Elias Lönnrotin polkuja seuraten. Juoksu ei ole pelkästään juoksemista, vaan siihen liittyy paljon historiaa, luontoa sekä muita kulttuurillisia asioita.

Mitä haasteita laji asettaa?

Suurin haaste omassa lajissani on ajankäyttö. Viime vuonna harjoittelua kertyi n. 530 tuntia ja tämä asettaa haasteita normaalille elämälle. Perheeni ajankäytöllinen joustavuus onkin ollut tärkeä asia siihen, että olen kyennyt panostamaan harjoitteluun.

Toisaalta maratoneja tai ultria ei voi juosta kovinkaan montaa vuodessa ja tämä tuo omat henkiset haasteet jokaiselle suoritukselle. Pettymyksen hetket ovat todella syviä ja onnistuneen suorituksen tuoma hyväolontunne on todella vahva.  Näiden tunteiden kanssa täytyy osata elää ja käyttää niitä voimavaroina seuraavissa kilpailuissa. Juoksemaan lähteminen ei ole ollut koskaan ongelma minulle, mutta välillä olen joutunut lataamaan akkuja suhteessa kilpailuihin. Tällöin itselle täytyy antaa aikaa, kilpailumotivaatio löytyy kyllä aikanaan.

Itsessään harjoitteluni ei ole kovinkaan monimutkaista, mutta monipuolisuutta korvaavine lajeineen tai lihashuoltoineen on oma haasteensa juoksuorientoituneelle ihmiselle. Keravalla sekä Keravan Urheilijoissa on kuitenkin hyvä harjoitella ja seuran tarjoama apu esimerkiksi lihaskunnon parantamisessa on ollut tärkeä. Tästä kiitos Jorma Hyttiselle sekä Petteri Nousiaiselle.

Mikä motivoi vapaaehtoistyöhön seurassamme?

Toimintaa ei ole, jos ei ole toimijoita. Jonkun täytyy siis myös tehdä sekä järjestää tapahtumia, kilpailuja jne. Kun esimerkiksi yleisurheilun harrastaminen ei ole kovinkaan kallista seurassamme, olen kokenut, että olen tässä asiassa hieman velkaakin seuralle. Lisäksi se, että seura liikuttaa nuoria ihmisiä sekä järjestää heille mielekkään tavan viettää vapaa-aikaa, on tärkeä asia.

Juoksukouluissa olen kokenut pystyväni auttamaan niitä henkilöitä, joiden juoksu-ura on vielä alussa. Lisäksi koen pystyväni tarjoamaan sitä tietotaitoa, mitä aloitteleva juoksija tarvitsee. Tämä on sellainen asia, jota ei kannata piilotella, vaan jakaa eteenpäin.

Terveisesi vapaaehtoiseksi haluaville?

Seuran toimintaa on helppo tulla mukaan ja jokaiselle löytyy oma tehtävä. Lisäksi usein nämä tehtävät eivät ole kovinkaan vaikeita tai monimutkaisia, vaan vapaaehtoistyön aloittaminen on todella helppoa. Toki seurasta löytyy myös ns. haastavia tehtäviä, jotka myös tarvitsevat omat tekijänsä.

Ilman vapaaehtoisia työntekijöitä Keravan Urheilijoiden toiminta ei olisi mahdollista. Siksi tätä vapaaehtoisten työpanosta kannattaa arvostaa sekä mahdollisuuksien mukaan tulla itse mukaan toimintaan.

 

KERAVAN URHEILIJAT 100 VUOTTA

Haluatko onnitella 100-vuotiasta seuraamme kesäkuussa julkaistavassa juhlajulkaisussamme? Voit osallistua onnittelijaksi kannatusilmoituksella. Kannatusilmoitus voi olla nimi tai logo.
Ilmoituksen saat pikkuhintaan, yksityishenkilöt 20 euroa ja yritykset 50 euroa.

 Yksityishenkilöt, toimi näin:

Voit maksaa kannatusilmoituksen Keravan Urheilijoiden tilille
FI27 1063 3000 2056 47. Viestikohtaan kirjoita oma nimi/Juhlajulkaisu
(tai nimi jonka haluat lehdessä näkyvän).

Yrityksille tarjoamme julkaisuun ilmoitustilaa josta kerromme mielellämme lisää. Juhlajulkaisun kannatusilmoitukset, ilmoitustilavaraukset ja lisätiedot toiminnanjohtajalta keu@keravanurheilijat.fi p. 040 164 7736.
Lämmin kiitos kannatuksestasi!