Nuorten SM-hiihdoista neljä mitalia

17–20 vuotiaiden SM-kilpailut hiihdettiin Iisalmen Paloisvuorella tammikuun ensimmäisenä viikonloppuna. Keravan Urheilijoiden joukkue osallistui kilpailuihin viiden urheilijan voimin. Perjantaina hiihdettiin perinteisen normaalimatkan kilpailut, lauantaina vapaan sprintti ja sunnuntaina 17–18 vapaan yhteislähtökilpailut sekä 20 sarjoissa yhdistelmähiihto. Kilpailut sujuivat etenkin nuorten miesten sarjoissa erinomaisesti ja KeUlaiset saavuttivat peräti neljä mitalisijaa. Menestynein KeUlainen oli Otto Invenius kahdella SM-hopealla.

Perjantai – perinteinen

M18 sarjan 10 km perinteisen kilpailun voitti Kuhmo Skin Petteri Koivisto. Seuraavat mitalisijat menivät KeUlaisille, kun Otto Invenius hiihti hopeaa (+51.2) ja Wiljam Mattila pronssia (+1:12.8). N17 sarjan 5 km kilpailussa Eerika Salomäki saavutti sijan 17. ja N20 sarjassa Laura Nurminen oli 45.

Lauantai – sprintti

Toisena kilpailupäivänä Tuomas Harjula oli hienossa vedossa M20 sarjan sprintissä ja hiihti pronssille (+0.94) kilpailussa, jonka voitti Äänekosken Petteri Poikonen. Harjula oli tasainen kova koko päivän ollen karsinassa kolmanneksi nopein ja selvitti selkeästi tiensä finaaliin alku- ja välierien kautta.

M18 sarjassa edellisen päivän mitalistit Invenius ja Mattila selvisivät myös selkeästi läpi karsinnoista. Otto Invenius oli loistavalla hiihdolla karsinnan toiseksi nopein, mutta jäi alkueriin ja sijoittui lopputuloksissa sijalle 26. Wiljam Mattila sijoittui lopputuloksissa sijalle kahdeksan ollen karsinnan 19 nopein ja saavuttaen välieräpaikan.

Laura Nurminen sijoittui N20 sarjan karsinassa sijalle 25 ja jatkoi matkaansa alkueriin, joista matka ei kuitenkaan jatkunut eteenpäin. Nurmisen sijoitus oli lopputuloksissa 27. Eerika Salomäki karsiutui niukasti N17 sarjan alkueristä ja sijoittui N18 sarjassa sijalle 34.

Sunnuntai – vapaa

Sunnuntaina vapaan hiihtotavan yhteislähtökilpailussa Invenius ja Mattila jatkoi hienoja suorituksiaan ja osoittivat kovaa kilpailukestävyyttä. Otto Invenius voitti toisen mitalinsa ja hiihti hopealla (+1:19.61) 15 km kilpailussa. Wiljam Mattila sijoittui hienosti kuudenneksi (+2:01.36). Voittaja oli jälleen Kuhmon Petteri Koivisto.