Omatoimisuunnistus Keski-Uusimaa -rasteilla 22.-28.4.

Keski-Uusimaa-rastit 22.-28.4. pidetään omatoimirasteina Keravan pohjoisosassa Tuomalansuon maastossa. Suo on näin keväällä paikoin hyvinkin märkä, mutta vain pisimmät radat (6,4 km ja 5 km) ylittävät suon. Lyhyemmät radat (3 km vaativa ja helppo sekä 1,5 km) pysyvät kuivemmalla maalla. Maastossa on uusi hakkuu, joka on merkitty kartalle tekstinä.

Omatoimisuunnistusten karttamaksu on pääsääntöisesti 8 € tai 4 € (nuoret ja opiskelijat). Maksun voi suorittaa Rastilippu-palvelun kautta tai Keravan Urheilijoiden verkkosivuilla ilmoitetuilla tavoilla. Karttoja voi lunastaa KeU:n toimistosta (Kauppakaari 11 / Nikkarinkuja) tiistaina 20.4. klo 18-19. Rastilippuun karttalinkit ilmestyvät vasta 22.4., mutta seuran sivuilla mainitulla verkkolomakkeella pyytäen jo aikaisemminkin.

Lähtöön paras paikka sijaitsee Ylikeravalla. Pysäköintiin on hyvää tilaa ulkoilumajan vieressä osoitteessa Pihkaniityntie 115, jonne käännytään Ylikeravantie 138 kohdalta.

K-pisteessä on postilaatikko, jossa on pieni määrä karttoja. Karttojen menekkiä seurataan ja niitä pyritään pitämään saatavilla koko viikon. Käytetyn kartan saa pitää. Pyydämme ilmoittamaan mahdollisesti havaitusta ilkivallasta sähköpostitse tai kartassa mainittuun puhelinnumeroon.

Tapahtuman erikoisuutena on leimausmahdollisuus joko QR-koodin avulla tai ns. koordinaattileimauksena, jos puhelimessa on paikannin. Ohjeet leimaukseen löytyvät KeU:n verkkosivuilta. Tulokset ja Reittihärveli julkaistaan viimeistään 29.4.

Turvallisuus ja vastuut omatoimirasteilla

Omatoimirasteilla suunnistat omalla vastuulla. Sairaana tai oireilevana jää kotiin. Perinteiset yleisohjeet pätevät: Kerro läheisillesi, minne menet ja milloin tulet. Voit myös pitää matkapuhelimen mukanasi (sitä tarvitaan leimauksissa).

Noudata epidemiaohjeita. Pidä turvavälit, muista käsihygienia. Älä koske rastirakenteisiin. Pidä yllä kuntoasi, nauti luonnosta – terveellisesti.