Kilpailijan ohje

Tapahtuma-alue

Tapahtuma-alueena toimii Keravan Urheilijoiden kotiranta Tuusulanjärven eteläpäässä. Osoite on Kirkkotie 36, Tuusula. Kilpailijat, huoltajat ja yleisö voivat pysäköidä Gustavelundin pysäköintialueiden lisäksi Keski-Uudenmaan Ammattioppilaitoksen (KEUDA) parkkipaikoille tai Tuusulan kirkon varaparkkipaikalle. Pysäköinti on sallittu ainoastaan merkityillä paikoilla. Huomioithan, ettei pysäköinti ole sallittu teiden varsilla.

Gustavelundin pysäköintialueella trailerien pysäköinti ainoastaan hiekkakentälle.

Veneiden lasku ja säilytys

Veneiden säilytys- ja laskupaikka on Keravan Urheilijoiden laiturit Hotelli Gustavelundin takana. Veneen kuljetus laskupaikalle on sallittu autolla, mutta laskun jälkeen autot tulee välittömästi siirtää pysäköinnille varatuille alueille. Reitti rantaan on kapea, eikä sillä mahdu ohittamaan, joten noudata varovaisuutta. Matkaa rannasta lähimmälle pysäköintipaikalle on n. 200 metriä.

Osallistuja- ja tuloslistat

Kilpailuviikonlopun osallistujaluettelot julkaistaan kisaviikolla kilpailun kotisivuilla (https://keravanurheilijat.fi/soutu/coastal).
Tulosluettelot julkaistaan kotisivuilla kilpailupäivän jälkeen arviolta klo 18 mennessä. Epäviralliset tulokset nähtävillä kilpailupaikalla.

Harjoittelu- ja verryttelyalue

Ennen kilpailun alkua (lauantaina klo 11, sunnuntaina klo 10) verryttelyaluetta ei ole rajattu. Ensimmäisen lähdön jälkeen verryttelyalueena on järven eteläosa reitin ulkopuolella. Verryttelijät eivät saa häiritä reitillä olevia kilpailijoita.

Tuomari-info kilpailijoille

Lauantaina kilpaileville pidetään Tuomarin puhuttelu klo 10:00 sekä tarvittaessa klo 12:30 veneiden laskupaikalla.

Lähtöjärjestelyt

Kilpailu järjestetään yhteislähtöinä sarja kerrallaan. Lähtö tapahtuu lähtölinjan takaa ja sijainnin linjalla voi valita itse. Lähdön jälkeen suunnataan reitille järven itäreunaa pitkin.

Lähtökomennot suoritetaan melonta- ja soutuliiton coastalsääntöjen mukaan.

Lähdöstä myöhästyminen: Ilman hyväksyttyä syytä (tuomarineuvosto hyväksyy) myöhästyneen aika lasketaan varsinaisesta lähtöajasta. Jos lähtö siirtyy kilpailuteknisestä syystä, uusi lähtöaika huomioidaan tuloksessa.

Reitti

Kilpailureitin pituus on 6 km. Reitti kierretään yksiköillä kolmesti (=18 km) ja kaksikoilla kaksi kertaa (=12 km). Reitti kierretään vastapäivään. Reitti on merkitty neljällä keltaisella lieriönmuotoisella poijulla, joiden koko on 150 cm x 90 xm. Poijut jäävät aina soutajan oikealle puolelle.

Lähtö tapahtuu pohjoiseen kohti Järvenpäätä järven itäpuolta soutaen. Reilun kahden kilometrin soudun jälkeen lähestytään käännöspaikkaa, Halosenniemeä. Lähellä pohjoisen pään käännöspistettä on huohotinputkia, mutta poijutusta noudattaen ne eivät osu reitille.

Käännöksen jälkeen soudetaan järven länsipuolta kohti Tuusulaa. Hieman vajaan kolmen kilometrin soudun jälkeen ollaan taas kääntöpaikalla ja suunnataan kohti lähtö- /maalilinjaa, josta jatketaan seuraaville kierroksille.

Käännöksissä on huolehdittava reitillä pysymisestä, jotta ei tule törmäyksiä vastaantulijoiden kanssa.

Maali

Maalilinja on sama kuin lähtölinja. Maaliin tullessa
noudatetaan reittiä (maaliin saapuminen etelän suunnasta ja järven itäreunaa).

Oheispalvelut

Koronatilanteen ja viranomaismääräysten salliessa Gustavelund tarjoaa maittavaa ruokaa sekä sisätiloissa että terassilla. Lähistöllä on myös muita ruokapaikkoja.

Yhteystiedot

Kilpailun kotisivujen osoite: https://keravanurheilijat.fi/soutu/coastal Lisätiedot: soutu@keravanurheilijat.fi

Tervetuloa!

Coastal SM-kisat kilpailijanohje pdf-tiedostona (version päivämäärä 16.6.2021)