Reitti ja reittiohjeet

Kilpailureitin pituus on 6 km. Reitti kierretään yksiköillä kolmesti ja kaksikoilla kaksi kertaa. Reitti kierretään vastapäivään. Reitti on merkitty neljällä keltaisella 150 cm x 90 cm -kokoisella lieriönmuotoisella poijulla. Poijut jäävät aina soutajan oikealle puolelle.

Lähtö- ja maalilinja sijaitsee Gustavelundin laiturin päästä länteen kohti vastarantaa. Lähtö tapahtuu pohjoiseen kohti Järvenpäätä järven itäpuolta soutaen. Reitti ohittaa muun muassa Fjällbon vastikään rakennetun uimapaviljongin, josta veneettömillä katsojilla on mainio paikka seurata kilpailua. Itäpuolella muita hyviä seurantapaikkoja yleisölle on Onnelan laituri sekä Tuusulanjärven näköalapaikka.

Reilun kahden kilometrin soudun jälkeen lähestytään käännöspaikkaa, Halosenniemeä. Lähellä pohjoisen pään käännöspistettä on huohotinputkia, mutta poijutusta noudattaen ne eivät osu reitille.

Käännöksen jälkeen soudetaan järven länsipuolta kohti Tuusulaa. Reitti ohittaa Sarvikallion näköalapaikan ja laiturin. Myös tässä on hyvä katselupaikka yleisölle. Ensimmäisestä käännöksestä hieman vajaan kolmen kilometrin soudun jälkeen ollaan taas kääntöpaikalla ja suunnataan kohti lähtö-/maalilinjaa. Reitti ohittaa vielä Tuusulan kirkon ennen kuin ollaan takaisin lähtöpisteessä, josta jatketaan seuraaville kierroksille.