Lohja-Tuusula Pienveneregatan Tuusulanjärven osakilpailu käytiin tuulisissa olosuhteissa

Lohja-Tuusula pienveneregatta on pyörähtänyt käyntiin ja kaksi osakilpailua on jo takana. Regatan ensimmäinen osakilpailu käytiin Lohjalla 22.5. Tuusulanjärven ensimmäinen osakilpailu soudettiin keskiviikkona 29.5. Vaikka sateet illaksi taukosivatkin ja aurinko paistoi, piinasi osallistujia melko navakka lännenpuoleinen tuuli, joka illan mittaan vielä hieman voimistui.

 

Kilpailijat ryhmittymässä lähtöviivalle

Ilahduttavaa oli, että 16 venekunnan lisäksi myös 3 SUP-lautailijaa uhmasivat tuulta ja osallistuivat kisaan, vaikka kova sivutuuli onkin myrkkyä sup-melonnalle. Tuulesta huolimatta törmäyksiltä vältyttiin ja kokemus osoitti, että veneet ja laudat sopivat oikein mainiosti samaan aikaan viivalle, joten ehkäpä jatkossa Regatan jälkeenkin voidaan yhdistää eri vesilajien kilpailuita.

 

 

 

Soutajat suuntaamassa kohti lähtöviivaa

Kilpailu käytiin yhteislähtönä. Ensimmäisessä lähdössä klo 18 matkaan lähti 9 venettä ja 3 SUP-lautaa. Toisessa lähdössä kello 19 oli 7 venekuntaa, joiden miehistöstä osa oli kiertänyt radan jo ensimmäisessä lähdössä. Lähtömerkin virkaa toimitti juhlallisesti Suomen lippu, jonka heilautuksesta innokkaat soutajat päästettiin matkaan. Reitti suuntautui kohti järven pohjoispäätä ja hieman Halosenniemen jälkeen kaksi poijua kiertäen reitti suuntasi takaisin kohti lähtöpaikkaa.

 

Kilpailun tulokset löytyvät täältä. Kaikki osallistujat palkittiin Keravan Urheilijoiden mitallilla.

Vaikka KeUlla onkin kokemusta soutukilpailujen järjestämisestä, löydettiin silti ensi kertaa varten pieniä parannuskohteita, joilla kilpailukokemuksesta saadaan toimivampi. Toki ulkoisiin tekijöihin, kuten keli, on järjestäjillä edelleenkin kovin pienet vaikutusmahdollisuudet. Keskiviikon tapahtuma kuitenkin osoitti, että iloisella mielellä, positiivisella suhtautumisella ja yhteistyöllä asioilla on taipumus onnistua. Kisan jälkeen sekä Lohjan Seudun Soutajien että Keravan Urheilijoiden edustajat olivat yhtä hymyä.

Lohjan Seudun Soutajia ja Keravan Urheilijoita samassa kuvassa onnistuneen kisan jälkeen.

Regatta jatkuu kahden viikon kuluttua 12.6. toisella Tuusulanjärven osakilpailulla. Tälle kilpailupäivälle on jo tilattu vähempituulisempaa säätä, joten toivottavasti saamme mukaan enemmän soutajia ja etenkin enemmän SUP-lautailijoita. Lähtöajat ja matkat samat, eli klo 18/19 ja 6 km. Neljäs osakilpailu käydään Lohjanjärvellä 23.6. lähtöaika poikkeuksellisesti klo 16 ja matkana 16 km.