Antti Variksen kisakommentit

Kilpailun jälkeen Antti Varis analysoi valmistautumista ja suoritusta seuraavasti. Tällaisesta itsetuntemuksesta ja -varmuudesta voi ottaa opiksi.

 

“Maratonille valmistautuminen alkoi Pentti Soinin soitosta alkutalvesta, jolloin hän pyysi minua soutamaan satasen KeUn satavuotisjuhlasoutuun. Lyhyen neuvottelun (sanoin, etten jaksa satasta) jälkeen sovimme, että tulen vetämään maratonin, jonka ME:n lyömiseen ikäluokassani olisi mahdollisuuksia. Talviharjoittelu oli pääosin hiihtoa jota tuli n. 2100 km ja soutua ennen maratonia 19 harjoitusta uudesta vuodesta lähtien, syksyllä oli enemmän soutua ennen hiihtokelejä.

Maratonviikon alla vedin tiistaina 34 195 metriä, joka oli pisin soutu koko talvena. Se meni keskivauhdilla 1:49, enkä hyytynyt lopussa. Ajattelin, että pystyn vetämään maratonin välille 2:34 – 2:35  ja vielä alle ME-ajan, vaikka tulisi noutaja viimeisillä kilometreillä. Vaikeinta viimeisellä viikolla oli olla tekemättä mitään ja perjantaina vedinkin lyhyen 12 minuutin vedon Skiergolla hengityksen avaamiseksi.

Maraton lähti kulkemaan paremmin, kuin olin laskenut ja kahden tunnin soudun jälkeen totesin, että loppu saa mennä paljonkin huonommin niin pääsen silti 2:34 alkavaan aikaan. ”Helpon” lopun tuhosi sitten tsemppari-Pentti, joka tuli taakseni ja sanoi, että nyt on mahdollisuus alle 2:33. Loppumatka meni aivan omaa maksimivauhtia eikä jäänyt jossiteltavaa, olisinko päässyt kovempaa, koska en olisi päässyt.

Ps. Onnittelut Pentille ja muille ennätyksiä tehneille ja myös loppuun soutaneille!”

Keravan Urheilijat onnittelee Anttia uudesta maailmanennätyksestä.

Antti Varis,  M60, 2:32:47 ME

Mies ei vaikuttanut kisan jälkeen edes väsyneeltä.
(kuva: Quiske)