Keravan Urheilijat neljäntenä soudun seuraliigassa ensimmäisen SM-kisan jälkeen

Kirkkoveneiden keskimatkan SM-mitaleista kilpailtiin Iitissä 10.- 11.6. Aikuisilla matkana oli 30 km, yhdistelmäjoukkueella 15 km. Keravan Urheilijoilta osallistui joukkue yhdistelmäkisaan, jossa puolet joukkueesta on alle 18-vuotiaita nuoria ja puolet aikuisia, sekä aikuisten sekajoukkueiden kisaan. Ensimmäisten SM-kisojen jälkeen Keravan Urheilijat on seuraliigassa jaetulla neljännellä sijalla yhdessä Mikkelin Soutajien kanssa. Kärjessä on Sulkavan Urheilijat -41, toisena Takon Soutajat ja kolmantena Evijärven Urheilijat.

Viikonlopun kisat sujuivat keravalaisjoukkueilta oikein mainiosti. Keravan Urheilijat saivat ainoana seurana koottua yhdistelmäjoukkueen, joten SM-kulta lauantaina oli varmistettu maaliinpääsyllä. Joukkue lähti kisaan innokkaana, vaikka yhteisiä soutukertoja ei ollut kovin montaa takana. Kokeneet aikuissoutajat ja perämies saivat joukkueen pysymään hyvin kasassa ja loppusuoralla yhdistelmäjoukkue sai puristettua veneen vielä huimaan yli 16 km/h vauhtiin. “Nuorista lähtee!”, totesi joukkueenjohtaja Carla Urbano. Yhdistelmäjoukkueiden merkitys on tärkeää, että saamme houkuteltua nuoria lajin pariin ja siirrettä soudun perinnettä pienin askelin nuorelle polvelle. KeU:n toiveena onkin, että jatkossa myös muilta seuroilta olisi yhdistelmäjoukkueita mukana, että kisassa pääsisi haastamaan muitakin kuin itsensä.

Joukkueessa soutivat Elsa Pohjalainen, Jenni Reinikainen, Johannes Antuk, Kristian Rosenblad, Lydia Saario, Meri Vallo, Mona Gneitel, sekä Carla Urbano, Jenni Greijula, Juha Karttunen, Kristina Björknäs, Mikko Karttunen, Rauno Jokinen, Teemu Ikävalko. Perämiehenä toimi Pentti Soini.

Sunnuntaina vuorossa oli aikuisten sekajoukkueiden kilpailu. Kilpailuun oli ilmoittaunut ennätykselliset 9 joukkuetta, Keravan Urheilijat sijoittui viidenneksi, 5 minuuttia kärjelle jääneenä ja noin 2,5 minuuttia pronssista. Kilpailun voitti Sulkavan Urheilijat -41.

Kilpailupäivän sää vaikutti erittäin hyvältä ja happipitoiselta, järvenpinnalla ei näkynyt juuri värettäkään. Joukkue oli erittäin motivoitunut ja hyväntuulinen. Keravan Urheilijoiden lähtöpaikka oli sarjan viimeinen, joten omaa lähtöä odotellessa oli hyvää aikaa tarkkailla muiden joukkueen tekemistä. Oma lähtömme onnistui hyvin ja vene saatiinkin hyvään vauhtiin, kun alla oli vettä. Tuusulan mataliin vesiin tottuneelle, vene tuntui liikkuvan aivan eri tavalla.

Kisa soudettiin kahtena 15 kilometrin lenkkinä. Ensimmäisen kierroksen päätteeksi joukkue oli viidentenä n. 30 sekunnin päässä pronssista. Toisella kierroksella tuuli alkoi hieman nousta ja se alkoikin näkyä vauhdissa, erityisesti matalikoiden jälkeen. Perämies jaksoi kuitenkin tsempata joukkuetta koko matkan ja loppusuoralla vene saatiin vielä hyvään vauhtiin väsymyksestä huolimatta. Maaliin saapui kaikkensa antanut joukkue. Joukkueenjohtaja Mikko Ylönen oli tyytyväinen joukkueen tekniseen suoritukseen: “Soutajilla oli selkeänä mielessä, että tänään taistellaan mitalista. Loppusuoralla uljas Hopeanuolemme saatiin taas huimaan vauhtiin ja kisasta jäi hyvä jälkimaku. Kaaduimme saappaat jalassa ?”

Joukkueessa soutivat Anne Rasku, Carla Urbano, Jarmo Siljamäki, Jenni Greijula, Juha Karttunen, Kristina Björknäs, Mikko Ylönen, Piia Auranen, Pirjo Maula, Tarita Vähä-Vahe, Teemu Ikävalko, Tony Järvinen, Tuomas Niinisalo, Wille Fagerholm. Perämiehenä toimi Pentti Soini.