KeU:n soutajat urakoivat sisäsoudun SM-kisoissa

Helsingin urheilutalolla viikonloppuna järjestetyissä sisäsoudun 2000 metrin SM-kilpailuissa Keravan urheilijat saalistivat 18 mitalia.

Sisäsoutukilpailut olivat osa kestävyysurheiluviikonloppua, ja soudun lisäksi kolme KeUn urheilijaa uurastivat myös Skiergissä (sisähiihto), Wattbikessa (sisäpyöräily) sekä Tryathlonissa (kolmiottelu, jossa lajeina soutu+pyöräily+hiihto). Näistä lajeista sisäpyöräilyllä oli SM-arvo.

Soudussa menestystä seuralle toivat erityisesti nuoret sekä joukkueet.Tytöt alle 12-vuotta sarjassa Nuppu Helkamo otti pronssia ja samanikäisten poikien sarjassa Oliver Salminen hopeaa. Alle 14-vuotiaiden tyttöjen sarjassa Elsa Pohjolainen otti kultaa sekä henkilökohtaisessa kisassa että parikisassa soutuparinsa Meri Vallon kanssa. Lisäksi Elsa osallistui ensimmäistä kertaa järjestettyyn koulujen parikisaan, jossa hän niin ikään voitti parinsa kanssa.

Julia Lindström sijoittui pronssille tyttöjen U16 sarjassa. Naisten sarjassa Anne Rasku voitti kultaa N50 kevyessä luokassa. Kirsi Kovacs ja Kristina Björknäs ottivat kaksoisvoiton N40 kevyessä luokassa. Meeri Vaakanainen voitti kultaa N60 sarjassa.

Miesten puolella Jussi vaakanainen sijoittui hopealle M70 kevyessä luokassa ja Pentti Soini pronssille M50 kevyessä luokassa. U18-sarjassa Anton Koivisto otti kultaa ja Vili Korhonen pronssia.

Parikisassa U18-sarjaan Keravalta osallistui neljä joukkuetta. Miko Storman ja Vili Korhonen sijoittuivat hopealle, Kristian Rosenblad ja Santeri Hämäläinen pronssille. Aikuisten joukkuekisoihin Kerava osallistui kahdella joukkueella sekä avoimeen että kevyeen luokkaan. Avoimessa luokassa joukkue Carla Urbano, Pirjo Maula, Eetu Kilpinen ja Jarmo Siljamäki sijoittuivat pronssille. Kevyessä luokassa joukkue Kristina Björknäs, Kirsi Kovacs, Tony Järvinen, Pentti Soini voittivat selkeäsi kultaa. Joukkue Anne Rasku, Julia Lindström, Antton Koivisto, Mikko Ylönen jäivät tiukan kisan jälkeen täpärästi pronssille.

Keravan urheilijoiden Pentti Soini oli tyytyväinen erityisesti miesten ja poikien tekemistä kahdeksasta alle seitsemän minuutin suorituksesta. “Tämä taitaa olla KeU:n ennätys kautta aikojen”, hymyili tyytyväinen soutuvalmentaja.

Viikonlopun parhaimmasta keravalaissuorituksesta vastasi Antton Koivisto, joka uurasti 5 kultamitalin arvoisesti. Lauantaina hän osallistui soudun lisäksi sisähiihdon sprinttikisaan, voittaen kisan parhaimmalla ajalla. Antton oli tyytyväinen päivään soutusuorituksiin, 2000 metrin kisassa ajan ollessa hieman jopa odotettua parempi. SkiErgon sprintissä kova alkuvauhti meinasi kostautua, mutta kovakuntoisena urheilijana hän sai kuitenkin pidettyä vauhdin hyvänä loppuun asti. Sunnuntaina Antton asettui lähtöviivalle myös Wattbiken 10000 metrin SM-kisassa M18-sarjassa ja Tryathlonissa MYL-sarjassa. Molemmista lähdöistä kotiinviemisenä oli kultamitali. Pyöräilykisan lämmittelyssä edellinen päivä tuntui vielä painavan jaloissa, mutta vauhti pysyi tasaisena koko matkan ajan. “Tavoiteajasta jäin aika paljon, mutta pitää olla tyytyväinen voitosta”, totesi nuori mies kisan jälkeen.

Tryathlonin voitosta käytiin tiukkaa taistelua ja sijoitukset vaihtuivat jokaisessa vaihdossa. Soutuosuudelta kaikki kilpailuun osallistuneet miehet vaihtoivat lähes rintarinnan, mutta seuraavalla osuudella pyöräilyn erikoismies Samuel Halme (seura Focus Halme Racing) otti pienen kaulan muihin nähden. Viimeisellä osuudella keulapaikka vaihtui n. parisataa metriä ennen maalia, kun Antton saavutti Samuelin ja ehti vielä repäistä muutaman sekunnin eron toiseksi sijoittuneeseen Samueliin. Voitto oli huomion arvoinen, sillä hän oli lähdön miehistä ainoa, joka uurasti viikonlopun aikana kaikissa lajeissa, aiempien suoritusten painaessa lihaksistossa.

Kyösti Ryhänen sijoittui pyöräilyssä pronssille ja tryathlonissa neljänneksi M50 sarjassa. Piia Auranen sijoittui hopealle sekä pyöräilyn N40 sarjassa että tryathlonin naisten sarjassa.

KeU:n soutajat tähtäävät seuraavaksi Imatralla maaliskuussa järjestettäviin 500 metrin ja 10000 metrin SM-kilpailuihin. Sisäsoutukauden päättää Keravan Urheilijoiden isännöimä ergomarathon huhtikuussa.