Pirkan soutu aloittaa SM-kisakauden

Kevät ja alkukesä on ollut pitkä Suomen mestaruustason kilpailuja odottaneille soutajille. Koronatilanteen takia kesäkuun pienveneviesti sekä kirkkoveneiden keskimatkan SM-kilpailut peruttiin. Samoin kävi myös Sulkavan souduille. Pitkä odotus palkitaan lopulta elokuun ensimmäisenä viikonloppuna, kun Tampereen Pyhäjärvellä järjestään 42. Pirkan soutu. Koronakevät näyttäisi hieman verottaneen osallistujamääriä, näin on käynyt myös KeU:n kohdalla ja Tampereelle matkustaakin suhteellisen pieni soutajajoukko. Toivotaan, että osallistujamäärät saadaan taas ensi vuonna nousuun.

Lauantaiaamuna Hatanpään soutukeskuksessa kajahtaa lähtölaukaus pienveneiden SM-kilpailun merkiksi. Ensimmäisenä matkaan lähtevät coastalveneet ensimmäiseen viralliseen Suomen mestaruustaistoon. Keravan Urheilijoilta mukana on kolme venekuntaa: alle 19 vuotiaiden naisten yksikössä Salla Haikonen, miesten parisoudussa Pekka Lensu ja Pentti Soini sekä sekaparisoudussa Kristina Björknäs ja Mikko Lahti. Kaikkiaan coastaleita on viivalla 10 venettä.

Heti coastaloijien perään lähtevät noin parin minuutin välein parisoutajat, vuorosoutajat ja yksinsoutajat. Keravan Urheilijoilta näissä lähdöissä on 11 venekuntaa. Yksinsoudussa M50 -sarjassa Juha-Matti Valkama lähtee ennakkosuosikkina puolustamaan viime vuoden voittoaan ja toivottavasti kannustaa myös samassa sarjassa soutavan Juha Karttusen hyvään tulokseen. Jouko Tyrkäs soutaa tänä vuonna ensimmäistä kertaa M70-sarjassa ja onkin mielenkiintoista nähdä, miten sarjavaihto on vaikuttanut vauhtiin. M23-sarjassa Miko Storman puolustaa niinikään viime vuoden voittoaan.

Parisoudussa nähdään varmasti mielenkiintoisia taistelupareja ja sekapareissa jopa jäsentenvälistä kilvoittelua. 40-vuotiaiden sekaparisoudussa Elisa Aunola ja Seppo Rellman lähtevät puolustamaan viime vuoden voittoaan ja saavat varmasti kovan haasteen 50-vuotiaiden sarjassa soutavalta parilta – Tarita Vähä-Vahe ja Jukka Haikonen. Tänä vuonna ensimmäistä kertaa KeUn väreissä, 40-vuotiaiden sarjassa soutava parilla –  Mari Vehviläinen ja Miska Arminen – on varmasti myös sanansa sanottavana. Naisten avoimessa parisoudussa Katri Kynkäänniemi ja Eeva-Riikka Tonteri lähtevät parantelemaan viime vuoden neljättä sijaa, kuten myös N40-parisoudussa Pirjo Maula ja Piia Auranen. Ensimmäistä kauttaan parisoudussa kisaavat Petri Juuti ja Tapio Passinen pääsevät heti hurjaan kyytiin M50-sarjassa.

Vaikka tänä kesänä ei kirkkovenesoudussa kilpaillakaan SM-mitaleista, ja koronakevät kuritti erityisesti kv-treenejä, ei venettä ollut kovin vaikea saada täyteen sunnuntain lähtöön. Osa soutajista onkin jo lauantaina päästellyt isompia höyryjä, mutta yhteinen tahti löytynee yhteisten harjoitusten vähyydestä huolimatta ja sunnuntaina soudetaan varmasti kovaa. Kirkkovenejoukkueessa soutavat: Petri Juuti, Juha Karttunen, Teemu Ikävalko, Lauri Mäkinen, Kyösti Ryhänen, Tapio Passinen, Jukka Piirainen, Tapani Mäkelä, Petri Kesäläinen, Jussi Vaakanainen, Olli Okko, Eija-Liisa Velthausz, Elisa Aunola ja Tarita Vähä-Vahe, perämiehenä Timo Wallenius.

Onnea ja menestystä kaikille Keravan Urheiljoiden soutajille!