Soutajat matkaavat taas Tampereelle

Pienpuuveneiden pika- ja normaalimatkan Suomen mestaruuskisa soudetaan 29. – 30. elokuuta Tampereella, Kaukajärven soutustadionilla. Samalla järvellä kisattiin SM-mitaleista myös vuonna 2017. Tällä kertaa tarjolla on, ainakin katsojille, varsinainen soutuelämys, sillä samanaikaisesti siellä järjestetään myös olympiaveneluokkien SM-kisa, joten etenkin lauantaina vilskettä riittää koko päiväksi.

Keravan Urheilijoilta kisaan lähtee jälleen laaja kattaus eri puuveneluokkien osallistujia. Lauantain 1000 metrin pikamatkalle osallistuu 33 venekuntaa ja sunnuntain 10 km/ 5 km matkalle 18 venekuntaa, ja suurin osa soutajista urakoi useammassa lähdössä. Innokkaimmille starttihaukoille kertyy viikonlopun aikana kaikkiaan 7 kisalähtöä.

Lauantain osallistujalistat löytyvät täältä ja sunnuntain listat tästä. Listat eivät ole vielä lopulliset (tätä kirjoitettaessa 24.8.).

Keravan Urheilijat lähtee kauden toiseen, ja samalla viimeiseen puuveneiden SM-kisaan seuraliigan kannalta varsin mielenkiintoisesta asetelmasta. Seuraliigassa KeU on kärjessä tasapistein Virtain Urheilijoiden kanssa, kolmantena Kouvolan Soutajat kahden pisteen päässä ja neljäntenä oleva Takon Soutajatkin on vain 4 pisteen päässä. Vaikka seuraliigan voittoa ei seurakohtaisten venekuntien määrällä lasketakaan, näyttäisi osallistujamäärien valossa näyttäisi, että seuraliigan voitto on tänä vuonna kahden kauppa, KeUn ja VirtUn; Takolla ja Kouvolalla on siksi vähän venekuntia kisassa mukana. Virtain Urheilijoilla venekuntia on ilmoittautunut 45, joten venekuntien lukumäärän perusteella KeU:lla olisi pienoinen etulyöntiasema. Kisan aikataulut toki vasta kertovat, onnistuuko kaikki suunnitellut lähdöt. Lisämausteena luonnollisesti mahdolliset viime hetken sairastumiset, jotka voivat sekoittaa pakkaa tehokkaasti. Ja sprinttien ollessa kyseessä, myös tulokselliset yllätyksetkin ovat mahdollisia.

Onnea ja menestystä soutajille!