Tiukkoja kirikamppailuita ja sekuntipeliä Pirkan soudussa

Keravalaisille 3 kultaa, 3 hopeaa ja pronssi.

Lauantaina 29.7.2017 järjestettiin 39. Pirkan soutu, joka oli samalla myös pienveneiden keskimatkan SM-kilpailu. Matka oli 25 kilometriä, joka soudettiin kahtena 12,5 kilometrin lenkkinä, nuorilla kilpailumatka oli yksi kierros, 12,5 km. Keravan Urheilijoita kilpailussa edusti 4 yksikkösoutajaa sekä 6 parisoutuvenekuntaa. Vaikka sää muutoin oli oikein oivallinen soutamiseen, etelän suunnasta puhaltanut sivutuuli muodosti ristiaallokkoa, joka ajoittain aiheutti hankaluuksia kokeneillekin soutajille.

Sekaparisoudussa kärkivenekunnat kävivät tiukkaa kamppailua keskenään ja yleisen sarjan kulta- ja hopeamitalien kohtalo ratkaistiin vain sekuntien erolla. Sekaparien kärkikamppailussa oli mukana 3 keravalaista paria, Elisa Aunola ja Seppo Rellman yleisessä sarjassa, Kristina Björknäs ja Pentti Soini 40-vuotiaitten sarjassa sekä Anne Rasku ja Mikko Ylönen 50-vuotiaitten sarjassa. Keravalaisten lisäksi kärjen tuntumassa olivat myös yleisessä sarjassa Kouvolan Soutajien Noora Huhtala ja Ville Loimaranta sekä 40-vuotiaissa Tarja Väisänen ja Jouni Kakkonen Mikkelin soutajista. Elisa ja Seppo ottivat ensimmäisen kierroksen päätteeksi kärkipaikan ja he pitivätkin sen lähes koko toisen kierroksen ajan, muiden parien seuratessa tiiviisti kannoilla. Aivan kalkkiviikoilla Kouvolan soutajien pari rutisti Elisan ja Sepon ohi ja yleisen sekaparisarjan voittoon 2 sekunnin erolla. Tämä oli jo kolmas peräkkäinen Pirkan soutu, jossa Ellu&Rellu hävisivät sekuntikamppailun hiuksenhienosti. Huolimatta niukasta tappiosta loppukirikamppailussa, pari oli tyytyväinen hopeasijaan. ”Hyvä kisa meiltä ja kaiken kaikkiaan hieno ja tasainen kisa sekaparien osalta. Keli oli kohtalainen, mutta sivutuuli teki sen, että helppoja hetkiä ei kisassa ollut yhtään”, totesi Seppo kisan jälkeen. Yleisen sarjan kärkiveneiden vanavedessä käytiin tiukkaa keravalaiskamppailua parien Björknäs/Soini ja Rasku/Ylönen välillä. Anne ja Mikko pitivät ”nuorison” takanaan kahden sekunnin erolla, voittaen 50-vuotiaiden sekaparisarjan, Kristinan ja Penan voittaessa 40-vuotiaiden sekaparisarjan.

N40 parisoutusarjassa Keravan Urheilijoilla oli kaksi joukkuetta. Kirsi Joensuu ja Carla Urbano sijoittuivat hopealle. Kirsi osallistui Pirkan soutuun  ensimmäistä kertaa. Kirsi kiitteli Carlalta saamiaan oppeja. Ensi kertaa Pirkan soudussa mukana olivat myös Pirjo Maula ja Tarita Vähä-Vahe, jotka sijoittuivat pronssille N40-sarjassa. Pari oli tyytyväinen kilpailuun ja molempien kasvoilla oli kisan jälkeen leveä hymy. Niin ikään ensimmäisessä parisoutukisassaan olivat yleisessä sarjassa soutaneet Tony Järvinen ja Piia Auranen. Pari oli soutanut yhdessä vain lyhyen testisoudun edeltävänä torstaina. Kaikki ensikertalaiset pitivät kokemusta arvokkaana ja opettavaisena. “Soutukilpailuun liittyy paljon muutakin kuin fyysinen suoritus, mikä tekee kokonaisuudesta mielenkiintoisen. Tapahtumana tämä perinteinen kilpailu on maineensa veroinen. Ensi vuonna uudelleen”, summasi Tony kisan jälkeen ja hänen mielipiteestänsä on helppo olla samaa mieltä.

Yksinsoudussa Keravan Urheilijoiden Juha-Matti Valkama haastoi tiukasti Oulun Kilpa-veljien Heikki Karjaluodon. Juha-Matti iskeytyi Karjaluodon peesiin ja hänen soutunsa näyttikin toisen veneen perässä helpon näköiseltä. Lopussa Juha-Matti joutui antamaan hieman Karjaluodolle periksi ja miesten ero maalissa oli 9 sekuntia, Karjaluodon ollessa yleisen sarjan voittaja ja Valkaman voittaessa kultaa M50-sarjassa. Juha Karttusen sijoitus oli 11. M50-sarjassa. M70-sarjassa Martin Löfström sijoittui neljänneksi ja  M18-sarjassa Miko Storman sijoittui hopealle.