Toiminta

Keravan Urheilijoiden soutujaosto tarjoaa liikunnaniloa junioreille, kilpamielellä urheileville ja omaa kuntoansa ylläpitäville. Suurin osa jaoston jäsenistä soutaa seuran kirkkoveneillä, joiden laituri sijaitsee Tuusulanjärvellä Kokoushotelli Gustavelundin rannassa (käynti rantaan parkkipaikan takakulmalta lähtevää tietä pitkin).

Jaoston toimintaa rahoitetaan mm. laitevuokrauksilla (pääasiassa kirkkovenevuokrauksilla) ja toimintamaksuilla. Vuonna 2022 toimintamaksu on 70€ ja se oikeuttaa käyttämään jaoston kalustoa ja käymään yhteisissä harjoituksissa. Lisäksi toimintamaksun maksaneiden osalta jaosto maksaa SM-kilpailuiden ilmoittautumismaksun omavastuuosuutta lukuunottamatta. SM-kilpailun omavastuuosuus on 10€/lähtö/soutaja.

Soutukausi

Soutukausi alkaa vapusta ja jatkuu syyskuulle, pienveneillä säiden salliessa jopa pidemmälle syksyyn. Yleisiä kirkkovenesoutuharjoituksia järjestetään alkukauden ajan kolmesti viikossa ja loppukesästä kahdesti viikossa. Yleiset kirkkoveneharjoitukset sopivat kaikille soutua harrastaville. Mahdollisuuksien ja kysynnän mukaan pyrimme myös järjestämään keväisin soutukoulun, jossa aloittelevat soutajat oppivat kirkkovenesoudun perustaidot. Osallistumme myös kilpailutoimintaan, joita varten muodostetaan joukkueet tavoitteiden mukaan.

Pienvenesoutu

Pienveneillä soutavat kisaavat ja harjoittelevat omien aikataulujensa mukaisesti. Pienveneiden yhteyshenkilöt ovat Pentti Soini ja Jukka Haikonen.

Seura omistaa kolme parisoutuvenettä PikkuHopea, Piano ja HopeaHippu sekä yksinsoutuveneen Arppi ja coastal-veneet Myrskylintu (kaksikko) ja Sissi (yksikkö), jotka ovat seuran jäsenten käytettävissä. Tarvittaessa PikkuHopealla ja HopeaHipulla sekä Myrskylinnulla on mahdollista soutaa myös yksin.

Katso pienveneiden lainausohjeet: KeU_Pienveneet.

Talvikauden harjoittelu

Soutukauden ulkopuolella soutajilla on yhteisharjoituksia, mm soutuspinningin, jumpan ja sauvavaellusten muodossa. Soututekniikkaa ja lajikuntoa hiotaan aktiivisesti viikoittain spinning tunneilla ja innokkaimmilla on mahdollisuus osallistua sisäsoudun SM-kilpailuihin. Tarkemmat tiedot ja aikataulut löytyvät talvikaudella sivulta Harjoittelu.