Toiminta

Keravan Urheilijoiden soutujaosto tarjoaa liikunnaniloa junioreille, kilpamielellä urheileville ja omaa kuntoansa ylläpitäville. Suurin osa jaoston jäsenistä soutaa seuran kirkkoveneillä, joiden laituri sijaitsee Tuusulanjärvellä Kokoushotelli Gustavelundin rannassa (käynti rantaan parkkipaikan takakulmalta lähtevää tietä pitkin).

Soutukausi

Soutukausi alkaa vapusta ja jatkuu syyskuulle, pienveneillä säiden salliessa jopa pidemmälle syksyyn. Yleisiä soutuharjoituksia järjestetään alkukauden ajan kolmesti viikossa ja loppukesästä kahdesti viikossa. Yleiset soutuharjoitukset sopivat kaikille soutua harrastaville. Mahdollisuuksien ja kysynnän mukaan pyrimme myös järjestämään keväisin soutukoulun, jossa aloittelevat soutajat oppivat kirkkovenesoudun perustaidot. Osallistumme myös kilpailutoimintaan, joita varten muodostetaan joukkueet tavoitteiden mukaan.

 

Pienvenesoutu

Pienveneillä soutavat kisaavat ja harjoittelevat omien aikataulujensa mukaisesti. Pienveneiden yhteyshenkilö on Pentti Soini.

Seura omistaa kolme parisoutuvenettä PikkuHopea, Piano ja HopeaHippu sekä yksikön Arppi ja coastal-veneen Myrskylintu, jotka ovat seuran jäsenten käytettävissä. Myös PikkuHopealla ja HopeaHipulla on mahdollista soutaa myös yksin.

Katso pienveneiden lainausohjeet: KeU_Pienveneet.

Talvikauden harjoittelu

Soutukauden ulkopuolella soutajilla on yhteisharjoituksia, mm soutuspinningin, jumpan ja sauvavaellusten muodossa. Soututekniikkaa ja lajikuntoa hiotaan aktiivisesti viikoittain spinning tunneilla ja innokkaimmilla on mahdollisuus osallistua sisäsoudun SM-kilpailuihin. Tarkemmat tiedot ja aikataulut löytyvät talvikaudella sivulta Harjoittelu.