Ergomaraton kisaennakko

Keravan Urheilijoiden järjestämä sisäsoutukauden päättävä Ergomaraton järjestetään tulevana lauantaina, 27.4. Viime vuoden tapaan kilpailu soudetaan Hotelli Gustavelundin tapahtumateltassa. Teltta sijaitsee ulkoterassilla, rannan tuntumassa, joten kisan aikana soutaja voi tuntea olevansa lähes järvellä.

Vuoden 2018 Ergomaralla, miehet odottelemassa lähtölupaa

Kilpailu järjestetään tänä vuonna 18. kertaa. Osallistujamäärä on tälläkin kertaa oikein mukava ja ilmottautumislistalta löytyy 60 soutajaa, näistä 25 on järjestävän seuran edustajia. Mukana on myös kaksi soutajaa Iso-Britanniasta. Kilpailupäivänä on kolme päästarttia, joista ensimmäinen startti on porrastettu. Kisa alkaa lauantaina klo 8:30.

Tämän vuoden ergomaratonilla on mahdollista soutaa perinteisen staattisen ergon lisäksi myös dynaamisella soutulaitteella. Dynaamisista laitteista vaihtoehtoina oli perinteinen Concept 2 slideilla sekä RP3-soutulaite. Laitteesta huolimatta kaikki samaan sarjaan ilmoittautueet kilpailevat keskenään ja dynaamisella laitteella soutaville on käytössä kerroin, jolla ajat saadaan vastaamaan laskennallisesti toisiaan käytetystä laitteesta huolimatta.

Henkilökohtaisessa sisäsoutuliigassa sekä naisten että miesten sarjan voittajaa tuskin enää tipautetaan kärkipaikalta, ja keulaisittain kärki näyttääkin hienolta. Naisissa liigaa johtaa Meeri Vaakanainen ja miehissä Jorma Lehtinen. Toisesta sijasta käydään lauantaina vielä tiukkaa kamppailua molemmissa sarjoissa. Miehissä Pentti Soinilla on vielä mahdollisuus kiilata kakkospaikalle ohi Oulun Tarmon Markku Henrikssonin. Naisten sarjassa hopeasijoituksesta taistelevat kiivaimmin Mikkelin Soutajien Sanna Piili ja Jouteleen Anne Järvenpää. Seuraliigan kärkikolmikko on ratkaistu jo aiemmissa sisäsoutukisoissa ja Keravan Urheilijat tulevat voittamaan seuraliigan ylivoimaisesti, Takon Soutajat säilyttänevät toisen sijansa ja Nesteen Soutajat kolmannen sijansa.

Lauantaiksi on odotettavissa oikein mukavaa, joskin melko lämmintä soutusäätä. Aurinkoinen keli takaa etenkin katsojille oikein mukavat puitteet seurata tiivistä kisaa. Gustavelundin terassilta voi ostaa virvokkeita ja pientä purtavaa, jolla jaksaa kannustaa koko päivän.

Tervetuloa kannustamaan ja nauttimaan hienosta urheilujuhlasta!