Ei ergomaraa ilman maailmanennätyksiä

Poikkeuksellisen tilanteen vuoksi sisäsoudun kilpailukausi päättyi ennen kuin se ehti kunnolla alkaakaan. 500 metrin ja 10 000 metrin SM-kisat Imatralla siirrettiin syksyyn ja Ergomarathon päätettiin järjestää virtuaalisena ilman SM-arvoa. Tilanne oli valitettava ja kauden päättyminen niin varhaisessa vaiheessa taisi tipauttaa useilta sisäsoutajilta kapulankin käsistä. Moni myös harmitteli sitä, ettei päässyt tänä vuonna kokemaan “ergomaratonin hurmosta”.

Virtuaalimaran lisäksi some-kanavilla käynnistettiin virtuaalitripla tai “koronatripla”, jossa huomioitiin myös nuo siirtyneet tapahtumat. Virtuaalikisaa kohtaan olikin mukavasti kiinnostusta ja varmasti eri kanavilla jaetut tulokset herättivät “mattimyöhäisetkin” mukaan. Myös uusia soutajia saatiin mukaan, mikä on lajin jatkon kannalta aina hyvä asia. Ergomaratonilla on perinteisesti ollut osallistujia myös ulkomailta, näin oli myös tällä kertaa. Kovimpana nimenä ulkomailta oli mukana M55LWT-sarjassa soutava Shaun Callaghan, 2000 metrin tuore euroopan- ja maailmanmestari, ja mielenkiinnolla odotettiinkin miten Pentti Soini haastaa mestarin pidemmällä matkalla.

Virtuaalinen kisa rohkaisi myös naisia soutamaan maratonin puolikkaan lisäksi. Virtuaalikisassa koko maran aika löytyy ennätyksellisesti jopa seitsemältä naiselta.

Ergomaratonilla on aina tehty maailmanennätyksiä, niin tälläkin kertaa. Miesten avoimessa sarjassa Joel Naukkarinen souti RP3-laitteen uuden maailmanennätyksen 2:22:21.1. N50-sarjassa Tarita Vähä-Vahe teki slideilla soudetun maratonin uuden ME:n 3:22:47.3. Myös N40L sarjassa syntyi uusi maratonin maailmanennätys, kun Kristina Björknäs souti C2 slideilla ajan 3:30:45.6. Myös Jouko Tyrkäs souti C2 slideillä ja teki M70L sarjassa ME-tulokset sekä maratonilla 3:03:46.2 että puolimaratonilla 1:27:15.1.

Kaikille nonathlonin Ergomara 2020 tiimiin kuuluneille lähetetään sähköpostitse osallistumisdiplomi.

Miehet

Naiset

 

Summary in English.

 

updated: 30.4.