KeU 100 kiintorastit 2019

Keravan uusittu kiintorastisto 2019 on valmis

Keravan Urheilijat on uudistanut kaupungin alueelle sijoittuvan kiintorastiston. Viime vuonna kiintorastisto sai suuren suosion, kun 100-vuotisjuhliaan viettänyt Keravan Urheilijat sijoitti kaupungin alueelle 100 kiintorastitolppaa. Vuoden 2019 rastisto sisältää yhteensä 114 rastia: täysin uusia rasteja on 67 ja viime vuotisia 47 rastia.

Kiintorastisto soveltuu kaikille suunnistamisesta kiinnostuneille. Monelle rastille on helppo päästä, koska ne sijaitsevat lähellä kulkuväyliä. Polkupyörälläkin pääsee usean rastin lähelle. Rastipisteet ovat osin helppoja, vaikka toki haastaviakin pisteitä on joukossa mukana!

Rastitolpat

Rasteina toimivat puutolpat, joihin on teipattu puna-valkoiset tarrat. Jokainen rastitolppa on varustettu numerokoodilla, jolla voit varmistaa olevasi oikealla rastilla. Jos havaitset puutteita tai vaikka rastitolppaa ei löydy oikeasta paikasta, niin vinkkaa siitä meille sähköpostilla osoitteeseen suunnistus@keravanurheiljat.fi.

Rastien QR-koodi ja kävijäpalkinnot

Rastitolpan tarrasta löytyy QR-koodi. Voit kirjata käyntisi rasteilla älypuhelimella QR-koodin avulla. Käyntisi toteamiseksi sinun tulee antaa nimesi QR-koodin lukemisen yhteydessä. Voit myös käyttää nimimerkkiä.

Rastilla olevan QR-koodin lukemiseen tarvitset puhelimeesi koodinlukuohjelman. Niitä on ilmaiseksikin saatavilla sovelluskaupoista. Koodi sisältää linkin verkkolomakkeelle, johon rekisteröityy se ajanhetki, jolloin kävijän tunniste talletetaan lomakkeelle. Lomake on syytä lähettää erikseen jokaisen rastilla käynnin yhteydessä ja sulkea yhteys lomakkeeseen ennen siirtymistä seuraavalle rastille.

Keravan Urheilijat on arponut 2 kpl palkintoja kaikkien kävijöitten kesken. Onni suosi arvonnassa seuraavia:

 • Iiris Sydänmaanlakka
 • Ari-Tapio Toivonen

Palkinnot voi noutaa seuran toimistosta (Kauppakaari 11, Kerava; käynti Nikkarinkujan puolelta) sopimalla ajasta esim. sähköpostitse (reino.ruotsalainen(at)kolumbus.fi).

QR-koodeja käytti 73 leimaajaa, joista 4 tai 5 löysi kaikki rastit. Leimauksia tehtiin kaikkiaan loppuvuoden 2019 aikana 914 kpl.

Kartta

Erillisiä kiintorastikarttoja ei tänä vuonna ole painettu viimevuotiseen tapaan. Kuuden erillisen alueen kiintorastikartat löytyvät oheisista linkeistä tulostettaviksi.  Kartat ovat pdf-muodossa A4-kokoisia mittakaavassa 1:10000 (1 cm kartalla vastaa maastossa 100 metriä). Koko Keravan A2-kokoinen kartta on mittakaavassa 1:15000. Sen voi tulostaa myös A3-kirjoittimella kaksipuoleisena.

 1. Kiintorastit 2019 Kaleva
 2. Kiintorastit 2019 Kurkela
 3. Kiintorastit 2019_Kilta
 4. Kiintorastit 2019 Savio-Alikerava
 5. Kiintorastit 2019 Kaskela-Ahjo-Ollilanlaakso
 6. Kiintorastit 2019 Keinukallio-Koukkusuo
 7. Koko Kerava

Voit myös käyttää viimevuotista painettua karttaa, mikäli olet sellaisen saanut. Katso uudet rastit näiltä kartoilta ja piirrä haluamasi rastit kartallesi.

Vuoden 2018 karttoja voi olla vielä pieni määrä jäljellä, voit onnistua saamaan sellaisen jakelupisteistämme:

 • Keravan kaupungin Sampolan palvelukeskuksen asiointipiste, Kultasepänkatu 7
 • Keravan kaupungin kirjaston infopiste, Paasikivenkatu 12

Liikunnan riemua luonnossa!

Yksi kommentti artikkeliin ”KeU 100 kiintorastit 2019”

 1. Intopinkeänä taas metsään!
  Kiitos rastiporukalle mielekkäästä liikuntamahdollisuudesta. Keravan suurin liikuntapuisto. 😉

  Vastaa

Jätä kommentti