Ratamestarin lausunto

Tämän vuoden am-kilpailut suunnistetaan alueella, jolla ei kilpailuja ole järjestetty pitkään aikaan. Senpä takia on hienoa, että nyt on tarjolla monelle tuntemattomampia metsiä. Neljästä maastoalueesta koostuvalla alueella on kisailtu viimeksi  vuosina 1995 ja 2006.

Tarjolla oleva maastotyyppi vaihtelee molempina päivinä: reiteiltä löytyy miellyttävää avokalliota maltillisine korkeuseroineen, mutta myös keskiuusimaalaista puskaa ja risukkoa vihreän eri värisävyistä. Lauantain pitemmillä reiteillä päästään pikkutarkoille kallioalueille, joilla suunnistustarkkuudesta on hyötyä. Muutamien kartalta löytyvien polkujen lisäksi  maastossa on pienempiä uria, joita ei karttaan ole kannattanut kuvata, mutta joista voi olla iloa etenemisessä. 

Pitkän matkan kisaan kuuluvien pitkien välien kohdalla on jouduttu tekemään jonkin verran kompromisseja. Maastoalueen rikkonaisuuden vuoksi radat ovat tavallista runsasrastisempia.

Lasten radat liikkuvat alueella, jossa on tarjolla sopivan haastavia suunnistustehtäviä. Kisa-alueella ei ole suurta polkuverkostoa.  Mutta  siitä huolimatta reiteiltä löytyy hyviä tukipisteitä ja kohteita muutamine polkuineen, joiden avulla eteneminen onnistuu mainiosti.

Ratamestarit Harry Perälä ja Kari Virtanen