Keravan kiintorastit

Kiintorastisto siirtyy talvilevolle, rastit kerätään pois loppuvuoden 2020 aikana. Uusittu rastisto palaa maastoon ensi vuonna (2021), tarkempi aikataulu täsmentyy myöhemmin.


Keravan kaupungin alueelle on sijoitettu 114 kiintorastia. Rastipisteet ovat vuosien  2018 ja 2019 kiintorasteja, jotka on nyt kuluneen talven jäljiltä huollettu ja korjattu kaikkien suunnistuksesta pitävien iloksi kaudelle 2020!

Kiintorastisto soveltuu kaikille suunnistamisesta kiinnostuneille. Voit valita oman suunnistustaitosi mukaan itsellesi sopivat radat ja reitit. Monelle rastille on helppo päästä, koska ne sijaitsevat lähellä kulkuväyliä. Polkupyörälläkin pääsee usean rastin lähelle.

Rastitolpat

Rasteina toimivat puutolpat, joihin on teipattu puna-valkoiset tarrat. Jokainen rastitolppa on varustettu numerokoodilla, jolla voit varmistaa olevasi oikealla rastilla. Jos havaitset puutteita tai vaikka rastitolppaa ei löydy oikeasta paikasta, niin vinkkaa siitä meille sähköpostilla osoitteeseen suunnistus@keravanurheiljat.fi.

 

Rastien QR-koodi

Rastitolpan tarrasta löytyy QR-koodi. Voit älypuhelimella kirjata käyntisi rasteilla QR-koodin avulla. Käyntisi toteamiseksi sinun tulee antaa nimesi QR-koodin lukemisen yhteydessä. Voit myös käyttää nimimerkkiä.

Rastilla olevan QR-koodin lukemiseen tarvitset puhelimeesi koodinlukuohjelman, ellei puhelimesi kamera pysty koodia suoraan lukemaan (joidenkin puhelimien kameranäytön vasemmassa yläkulmassa on symboli, josta kamera siirtyy lukumoodiin). Lukuohjelmia on saatavissa sovelluskaupoista ilmaiseksi.  QR-koodi sisältää linkin verkkolomakkeelle, johon rekisteröityy rastin koodi ja se ajanhetki, jolloin kävijän lähettää lomakkeen. Lomake on lähetettävä erikseen jokaisen rastilla.

Suunnittele oma ratasi tai valitse jokin suunnittelemamme rata ja lähde liikkeelle!

Löydät kartan oman kotisi läheltä. Tulosta valitsemasi kartta ja suunnittele oma reittisi sille. Kierrä ratasi kävellen tai juosten tai vaikka pyöräillen! Monille rasteille pääsee kuivin jaloin. Rasteja löytyy ulkoilureittien varrelta Keravan lähimetsistä, mutta myös komeista erämaamaisemista esimerkiksi Keinukallion ja Koukkusuon suunnasta. Mikäli haluat pysytellä asutuksen äärellä, niin voit tehdä oman suunnistuslenkkisi kaupunkialueella. Kompassia et tarvitse kaupunkialueella tai lähimetsien ulkoilualueilla suunnistaessasi.

Huomioi nämä asiat liikkuessasi reiteillä!

  • Liikut rasteilla omalla vastuullasi.
  • Kaupunkialueella kulkevilla reiteillä noudata liikennesääntöjä niin jalan kuin pyörällä kulkiessasi.
  • Monia rasteja sijaitsee lähellä talojen tontteja, älä oikaise tonttialueitten lävitse.
  • Karttaan on merkitty kiellettyjä alueita punaisella viivoituksella (esim. moottoritiet, junaradat, rakennustyömaat), älä mene sellaisille alueille.
  • Nauti ulkoilusta lähialueilla, löydä liikunnan ilo Keravan kivoissa maisemissa!

Mukavia hetkiä kiintorasteilla!

Kartta

Erillisiä kiintorastikarttoja ei ole painettu edellisten vuosien tapaan. Kuuden erillisen alueen kiintorastikartat löytyvät oheisista linkeistä tulostettaviksi.  Kartat ovat pdf-muodossa A4-kokoisia mittakaavassa 1:10000 (1 cm kartalla vastaa maastossa 100 metriä). Koko Keravan A2-kokoinen kartta on mittakaavassa 1:15000. Sen voi tulostaa myös A3-kirjoittimella kaksipuoleisena. Suurimmat kartat eivät ehkä avaudu esikatseluun, vaan ne on ensin ladattava omalle koneelle.

Suunnistuskarttojen yleisimmät merkit löytyvät esim. täältä: https://www.suunnistusliitto.fi/harraste/suunnistuksen-alkeet/yleisimmat-karttamerkit/

Liikunnan riemua luonnossa!

Yksi kommentti artikkeliin ”Keravan kiintorastit”

  1. Intopinkeänä taas metsään!
    Kiitos rastiporukalle mielekkäästä liikuntamahdollisuudesta. Keravan suurin liikuntapuisto. 😉

    Vastaa

Jätä kommentti