Vaihtuvat viikkorastit

Omatoiminen suunnistus QR-koodileimauksella tai koordinaattileimauksella

Huom. Yleisesti selaimet ottavat tämän sivun koneen aiemmasta selaushistoriasta, jolloin voi tulla vanha versio. Kannattaa aina painaa funktionäppäintä F5, jolloin haetaan sivun viimeisin versio.

Turvallisuus ja vastuut omatoimirasteilla

Omatoimirasteilla suunnistat omalla vastuulla. Sairaana tai oireilevana jää kotiin. Perinteiset yleisohjeet pätevät: Kerro läheisillesi, minne menet ja milloin tulet. Voit myös pitää matkapuhelimen mukanasi (sitä tarvitaan leimauksissa).

Noudata epidemiaohjeita. Pidä turvavälit, muista käsihygienia. Älä koske rastirakenteisiin.

Pidä yllä kuntoasi, nauti luonnosta – terveellisesti.

Karttamaksu 5 € tai koko kausi 50 €. Maksuohjeet


24.5. alkaen parin viikon ajan on tarjolla tavanomaista vaativampaa suunnistusta, joka poikkeaa kotinurkissa tapahtuvasta sprinttinypläyksestä. Nämä omatoimisuunnistusradat ovat selvästi normaalia pitempiä ja rastipisteet enimmäkseen hiidenkiviä. Radat sijaitsevat Keravanjärven pohjoispuolella olevassa korvessa. Ratoja on 3 kpl:

Huomatkaa, että rasteilla ei ole rastilippua vaan ainoastaan QR-koodilappu (10 x 13 cm)!

Karttana toimii SM-erävaelluksen kartta vuodelta 2015 tulostettuna mittakaavaan 1:15000 (A3). Kartan virheistä vastaa Jarmo Sulopuisto ja ratoja koskevat haukut voi osoittaa karttojen noutopaikkaan. Sattuneesta syystä lähdön koodi on 87 ja maalin 88. Kokonaiskorjaus kartoilla on 10,8 astetta eli 180 piirua.

Lähtöpaikan osoite on Keravanjärvenranta 150, Mäntsälä.

Kartat ovat saatavana yllä olevista linkeistä pdf-muodossa. Jos omaa tulostinta ei ole, kartan voi noutaa ajasta sopimalla (reino.ruotsalainen@kolumbus.fi) Keravan Urheilijoiden toimistosta (Kauppakaari 11/Nikkarinkuja) hintaan 5 euroa/kpl. Muutoin osanottomaksu on vapaaehtoinen ja sen voi suorittaa tilille: Keravan Urheilijat / suunnistus FI45 5092 0920 3418 70.

Yleisiä ohjeita QR-koodeilla tapahtuvaan leimaukseen: Ohjeet QR-koodeja käyttävälle omatoimisuunnistajalle

—————————————————————————————————————————————————

Viikolla 21 radat sijaitsevat Talmassa. Ratoja on 3 kpl (1,5 km, 3 km ja 4,2 km). Huomatkaa, että rasteilla ei ole rastilippua vaan ainoastaan QR-koodilappu (10 x 13 cm)! Lyhimmän radan mittakaava on 1:5000 ja muut 1:6000. Tarkalla silmällä saatat löytää myös parhaillaan käynnissä olevan valokuvasuunnistuksen rasteja, jotka nekin on merkitty pienellä QR-koodilapulla ja punaisella kuitunauhalla.

Lähtöpaikan osoite on Talmantie 342 (paikoitus Talmantien pohjoispuolella olevalla hiekkakentällä).

Viikon 21 karttalinkit ovat:

Viikko 21 1,5 km

Viikko 21 3 km

Viikko 21 4,2 km

QR-koodileimaus käynnistyy rastilla QR-koodin sisältämästä linkistä.

Viikon 21 koordinaattileimaus toimii sivulta https://napapiiri.webnode.fi/omatoimisuunnistus/leimaus/ . Sovellus näyttää paikannuksen tarkkuuden ja etäisyyden lähimmälle rastille. Leimaustoleranssiksi on asetettu kaikilla rasteilla 21 metriä. Avainasemassa on puhelimien GPS-paikannuksen tarkkuus. Jos vastauslomake maalissa ei aukea automaattisesti, klikkaa sivun alareunassa olevaa painiketta.

Koordinaattileimausta varten on tehty seuraava yleisohje: Ohjeet koordinaattileimausta käyttävälle omatoimisuunnistajalle (ensimmäisen painikkeen teksti päivittyy myöhemmin ohjeen mukaiseksi).

————————————————————————————————————————————————

Viikon 20 rastit ovat vielä maastossa Liisunkallion liepeillä viikon normaalia pitempään. Paikoitustilaa on vähänlaisesti, joten paras kulkupeli on polkupyörä. Pysäköikää huomaavaisesti, ettei viljelijöiden liikenne esty. Lähtöpaikasta on erillinen kartta 1:5000: Viikko 20 lähtö , koska lähtö on suunnistuskartan marginaalissa. Lähtöpaikan osoite on Kaskelantie 513.

Kartat radoittain ovat:

Viikko 20 1 km  (mittakaava 1:5000)

Viikko 20 4,5 km  (mittakaava 1:7500)

Viikko 20 6,3 km (mittakaava 1:11000, jotta kartta mahtuu A4-arkille)

QR-koodileimaus käynnistyy rastilla QR-koodin sisältämästä linkistä.

Viikon 20 koordinaattileimausvaihtoehto löytyy sivulta https://napapiiri.webnode.fi/testaus . Se toimii nyt ainakin Firefox- ja Chrome-selaimilla 21 m toleranssilla rasteista. Taskunpohjalla puhelin ei hälytä, mutta kun puhelimen avaa, leimaus tapahtuu jo parinkymmenen metrin päästä. Selainta ei kannata sulkea välillä (leimaukset saattavat kadota). Maalissa aukeaa automaattisesti lomake, jonne leimaukset siirtyvät ja suunnistaja antaa tunnisteeksi nimensä (tai sähköpostiosoitteensa). Jos lomake ei jostain syystä aukea, sivun alareunassa on palkki, josta lomakkeen saa avatuksi. Leimauksia ei kannata lähettää jokaiselta rastilta vaan vasta maalissa. Toistaiseksi puhelin näyttää koko ajan GPS-paikannuksen arvioidun tarkkuuden ja etäisyyden lähimmälle rastille. Lähin rasti voi siis olla jokin muu rasti kuin se, jolle olet menossa.

Jos haluat osallistua ilman aikaa, voit ilmoittaa radan ja rastien tunnukset (QR-koodissa näkyvä viimeinen kirjain) lomakkeella osoitteessa:  https://forms.gle/RBUshGL5pSDtuST86

12 kommenttia artikkeliin ”Vaihtuvat viikkorastit”

 1. Ei tunnu toimivan mikään linkki. Ei silti että osaisin pelkkien koordinaattitietojen perusteella suunnistaa.
  Onneksi HS:n sivuilta löytyy tiedot myymälöistä, joista saa ostaa ihan oikeita karttoja.

  Vastaa
  • Olen juuri päivittämässä sivua, joten varmaan se on ruvella.
   Se varasivu pitäisi periaatteessa toimia, jos vaan laitteesi paikannustoimii.
   Koordinaattileimauksen vaihtoehtona on QR-koodileimaus. Siinä kynnyksenä voi olla QR-koodin lukeminen.

   Vastaa
  • Kyllä tuolla ihan oikea kartta, jolla on tarkoitus suunnistaa. Ainoastaan leimaus tehdään kännykällä eli emitin tilalla on nyt oma älypuhelin.

   Vastaa
 2. Kaikille tiedoksi, että ratamestari mokaili olan takaa sijoittaessaan maalia kartalle. Jouduin tekemään uuden mallikartan, joka löytyy nyt tältä sivulta. Erityisen ongelman muodostaa se, että napaa hyvin herkästi vanhan version cache-muististaan. Kun tulette sivulle, painakaa muutaman kerran F5-nappia, että sivu varmasti päivittyy.

  Onnekasta korona-suunnistusta toivottelee Reiska

  PS. Leimauksenne ilmestyvät onnistuessanne näkyviin ja toimitan tuloksen jokaiselle, joka kertoo lomakkeen nimi-kohdassa sähköpostiosoitteensa.

  Vastaa
  • Ajatus kulkee nopeammin kuin sormet: Siis selain nappaa herkästi vanhan version sivusta cache-muististaan. Muistia virkistetään näppäimella F5.

   Vastaa
 3. Kiitoksia! Talmalainen sukeltajapariskunta kävi köpöttelemässä 3,3km:n radan kilpaillen keskenään. Puhelimen tai edes kynän käyttö ei innosta metsässa, joten ilman tuloksia mennään. Maalia ei kyllä löydetty ollenkaan.

  Vastaa
 4. Kiitoksia kaikille viikon 15 radan kiertäneille!

  Uusia ratoja on nyt tarjolla Killan alueella. Viikon 15 laput poistuvat aikanaan, mutta ovat vielä toistaiseksi metsässä, jollei niitä ole varastettu.

  Vastaa
 5. Haukkavuoren QR-laput on nyt poistettu ja siirtyvät piakkoin Keupirtin maastoon. Eipä ihme, että hyväksyttyjä suorituksia oli vähän, sillä maali oli varastettu ja 85 oli jäänyt metsäkoneen jalkoihin.
  Ensi viikon rastit julkaistaan viimeistään sunnuntaina (19.4.).

  Vastaa
 6. Kiitos tästä! Kävin eilen viikon 17 rasteilla. Saisiko näistä maksaakin jonnekin? Mielelläni sen tekisin.

  Vastaa
 7. Kiitoksia tähän astisista! Kaikki radat on kierretty ja Vappuna lähdetään pullistelemaan Saviolle.
  Edellistä kommentoijaa kompaten, näistä myös maksaisi ihan mielellään.

  Vastaa
 8. Jo vain raha tai liikuntasetelit suunnistusjaostolle kelpaavat. Jaoston tili on Keravan Urheilijat / suunnistus FI45 5092 0920 3418 70.
  Viisi (5) euroa näyttää vakiintuneen taksaksi naapureilla.
  Ensi viikolla suunnataan Tuomalansuolle.

  Vastaa

Jätä kommentti