Vaihtuvat viikkorastit

Omatoiminen suunnistus QR-koodileimauksella tai koordinaattileimauksella

Huom. Yleisesti selaimet ottavat tämän sivun koneen aiemmasta selaushistoriasta, jolloin voi tulla vanha versio. Kannattaa aina painaa funktionäppäintä F5, jolloin haetaan sivun viimeisin versio.

Turvallisuus ja vastuut omatoimirasteilla

Omatoimirasteilla suunnistat omalla vastuulla. Sairaana tai oireilevana jää kotiin. Perinteiset yleisohjeet pätevät: Kerro läheisillesi, minne menet ja milloin tulet. Voit myös pitää matkapuhelimen mukanasi (sitä tarvitaan leimauksissa).

Noudata epidemiaohjeita. Pidä turvavälit, muista käsihygienia. Älä koske rastirakenteisiin.

Pidä yllä kuntoasi, nauti luonnosta – terveellisesti.

Karttamaksu 5 €. Maksuohjeet

10.9. KU-rasteista on muodostettu 2 omatoimisuunnistusrataa mittakaavassa 1:7500. Tarjolla ovat siis 2,9 km ja 3,6 km radat seuraaviin KU-rasteihin saakka 17.9.  Rasteilla on rastilippu ja QR-koodilappu (10 x 13 cm).

Pysäköidä voi osoitteessa Kaskelantie 513:

Karttalinkin voi pyytää lomakkeella: https://forms.gle/gg5Ubu2DfRMnBuSAA

Jos omaa tulostinta ei ole, kartan voi noutaa Keravan Urheilijoiden toimistosta joko lauantaina 12.9. klo 8-9 tai sunnuntaina 13.9. klo 8-9.

QR-koodileimaus käynnistyy rastilla QR-koodin sisältämästä linkistä.

Yleisiä ohjeita QR-koodeilla tapahtuvaan leimaukseen: Ohjeet QR-koodeja käyttävälle omatoimisuunnistajalle

Koordinaattileimaus toimii sivulta https://napapiiri.webnode.fi/omatoimisuunnistus/vko37/ . Sovellus näyttää paikannuksen tarkkuuden ja etäisyyden lähimmälle rastille. Leimaustoleranssiksi on asetettu kaikilla rasteilla 21 metriä. Avainasemassa on puhelimien GPS-paikannuksen tarkkuus. Leimauksen onnistumisesta kuuluu äänimerkki, kun etäisyys rastiin on alle 21 m. Painiketta tarvitsee klikata vain lähdössä. Selaimen sivua ei pidä sulkea (x) kesken suorituksen (suljettaessa leimaukset häviävät). Maalissa pitäisi aueta automaattisesti vastauslomake, johon leimaukset on valmiiksi viety. Ilmoita nimesi ja lähetä lomake. Jos vastauslomake ei aukea maalissa automaattisesti, klikkaa sivun alareunassa olevaa painiketta.


13.6. lähtien vuoden 1949 Jukolan viestin ensimmäinen osuus on uudestaan samottavissa jokamiehenoikeuksin ja  –velvollisuuksia kunnioittaen. Lähtöpaikan osoite on Ruskeasannantie 1 eikä siihen saa pysäköidä. Pysäköintitilaa löytyy Ruskeasannan hautausmaan alueelta. Lähtö, rastipisteet ja maali (vaihto) on merkitty pienellä QR-koodilapulla. Karttana on vuoden 1945 topografikartta 1:20000 mittakaavassa. Reitillä on aika paljon uutta asutusta, joka on merkitty kartalle kielletyksi alueeksi.  Älkää menkö liian lähelle asuttuja tontteja eikä myöskään lentokenttäalueelle. Moottoriliikennetien poikki saa mennä vain kartalle merkityistä alitus- tai ylityskohdista. Maalin / vaihdon osoite on Fallbackankaari 21. Älkää säikytelkö ratsastajia. Rastit ovat paikoillaan heinäkuun puoliväliin asti.

Jukola 1949 I-osuus

Koordinaattileimaus toimii samassa osoitteessa kuin II-osuudella: https://napapiiri.webnode.fi/omatoimisuunnistus/vko24/


Viikolla 28 omatoimisuunnistus tapahtuu pullautuskartalla 1:7500 Jokivarressa. Maaston ahtauden takia tarjolla on vain yksi 3,4  km mittainen rata.  Sitä voi lyhentää jättämällä kauimpia rasteja käymättä. Huomatkaa, että rasteilla ei ole rastilippua vaan ainoastaan QR-koodilappu (10 x 13 cm)!

Pysäköidä voi vaikkapa osoitteessa Jokitie 232.

Viikon 28 karttalinkki on: Jokivarsi

QR-koodileimaus käynnistyy rastilla QR-koodin sisältämästä linkistä.

Yleisiä ohjeita QR-koodeilla tapahtuvaan leimaukseen: Ohjeet QR-koodeja käyttävälle omatoimisuunnistajalle

Viikon 28 koordinaattileimaus toimii sivulta https://napapiiri.webnode.fi/omatoimisuunnistus/viikko-28/ . Sovellus näyttää paikannuksen tarkkuuden ja etäisyyden lähimmälle rastille. Leimaustoleranssiksi on asetettu kaikilla rasteilla 21 metriä. Avainasemassa on puhelimien GPS-paikannuksen tarkkuus. Leimauksen onnistumisesta kuuluu äänimerkki, kun etäisyys rastiin on alle 21 m. Painiketta tarvitsee klikata vain lähdössä. Selaimen sivua ei pidä sulkea (x) kesken suorituksen (suljettaessa leimaukset häviävät). Maalissa pitäisi aueta automaattisesti vastauslomake, johon leimaukset on valmiiksi viety. Ilmoita nimesi ja lähetä lomake. Jos vastauslomake ei aukea maalissa automaattisesti, klikkaa sivun alareunassa olevaa painiketta.

 

Jätä kommentti