Suunnistuskausi taputeltiin Keupirtillä

Aluksi viriteltiin lihaksia Kai Hypenin laatimalla 1000 m suunnistusradalla Svartbölessä. Tulokset ja reittihärveli löytyvät linkkien takaa. Miehissä Tommin takana käytiin tiukkaa kisaa. Naisissa valtikka siirtyi uudelle sukupolvelle Virna Pellikan kellottaessa parhaan ajan.

Mia Perälän hoitaman ruokatarjoilun yhteydessä palattiin kauden huipputapahtumiin SM hisu, SM sprinttiviesti ja KeU 100  – kuvin ja videoin. Sprinttiviesti– ja KeU100– videot löytyvät myös youtubesta.

Kauden tapahtumista ja tulevan vuoden suunnitelmista saatiin tiivistykset Timolta (kilpasuunnistus, SK Uusi), Marilta (Hippo-suunnistuskoulu), Juhanilta (Keskari-rastit), Harrylta (KeU 100 kiintorastit), Evalta (aikuisten suunnistuskoulu) ja Pertiltä (kisajärjestelyt).

Sk Uuden harjoitukset jatkuvat keskeytyksettä kohti uutta kautta. Suunnistuskoulun ja Keskarien järjestelyissä jatketaan pääpiirtein vakiintuneella mallilla. KeU 100 kiintorastit ovat käytössä vuoden loppuun. Ensi kaudeksi Harrylla ja Antilla on suunnitelmissa uudistaa rastistoa osin ja tarkoitus on tuottaa myös uusi paperikartta. Aikuisten suunnistuskoulu järjestetään keväällä. Ensi vuodeksi ei ole kalenterissa kisajärjestelyjä (ellei sitten AOK tai AOV -kisoja…). Seuraaville vuosille on viritteillä jo hiukan isompia kisasuunnitelmia.

Siiri Saalo, joka KeUn syyskokouksessa nimettiin vuoden naisurheilijaksi, toi diatervehdyksen osallistujille. Siirin saavutuksena oli viestikultaa hiihtosuunnistuksen nuorten MM-kisoissa Bulgariassa ja pronssia sprinttimatkalla. Tulevan kilpailukauden hän avaa Suomen Cupissa Rovaniemellä 11.11. perinteisen sprintissä.

Antti Rusasen kauden saldo oli 5 kansainvälistä arvokisamitalia: MM-kisoissa Latviassa pronssia henkilökohtaisessa ja viestissä ja Slovakian EM-kisoissa kultaa henkilökohtaisessa ja viestissä sekä hopeaa tempossa. Lisäksi kaksi SM-kultaa (normaalikilpailu ja tempo).

Jarmo Launonen saavutti pyöräsuunnistuksessa MM-viestikultaa Unkarissa pidetyssä veteraanien MTBO World Cup -kisassa.

Tommin kauden parhaita saavutuksia olivat SM-yö 8. ja keskimatkan 10. sija.

Saavutuksista on luvassa menestysbonuksia.

Jaosto päätti myös uudesta palkitsemismuodosta. Jokaiselle 100 Suomenmestaruutta voittaneelle KeUn suunnistajalle luvataan SM-kisojen osallistumismaksut ja KeUn järjestämien Keskarien karttamaksut seuran piikkiin. Tämä lupaus siis koskee muitakin kuin Eilaa.

Nuori Suomi Suunnistaja -kiertopalkinto luovutettiin Topias Muukkoselle, vuoden Symppis-kiertopalkinnon sai Virna Pellikka, vuoden jaostolaiseksi nimettiin Hetti Kirves ja vuoden keskari-järjestäjä on Reino Ruotsalainen.

Nyt siis siirretään katse tulevaan kauteen. Siihen voi itse kukin valmistautua esim. SK Uuden harjoituksissa (Nimenhuuto) ja maanantai-kuntopiirissä (klo 18-19 Paijalan koulu, joulukuussa Keupirtti). Lisäksi lähiseudulta löytyy runsaasti muuta tarjontaa.

Jaoston toimintaan voi myös osallistua, akuuteimpana olisi tarve henkilöä maksujen ja laskutusten hoitamiseen. Toistaiseksi Reiska on hoitanut kirjanpidon.