Tunnelmia Keinukallion porrasjuoksuista

Tänään sunnuntaina Keravan Keinukalliossa järjestettiin kolmannen kerran Keinukallion porrasjuoksut. Tämän kilpailun, jonka järjestää yhteistyössä Keravan kaupunki ja Urheilijat, ideana on yksinkertaisuudessaan juosta portaat alhaalta ylös yhden kerran mahdollisimman nopeasti. Tyyli on vapaa ja juoksun rinnalla portaat voi ja saa myös kävellä joko rauhallisemmalla tai nopeammalla vauhdilla.

Vaikka Keinukallion porrasjuoksussa on kysymys myös raastavasta kilpailusta, on kyseessä samalla myös kuntoilutapahtumasta, johon jokainen voi osallistua ikään tai kuntotasoonsa nähden. Tänä vuonna erityispalkinto jaettiinkin kilpailun vanhimmalle (Juha Raulos) sekä nuorimmalle (Pinja Kaihlavirta) juoksijalle. Kilpailu olikin tunnelmaltaan hieno, sillä jokaista osallistujaa kannustettiin tyyliä tai vauhtia katsomatta. Toisaalta jokainen joka uskaltautui kokeilemaan portaiden nousua kelloa vastaan, osoitti tietynlaista rohkeutta ja sisukkuutta, sillä viimeistään portaiden yläpäässä jokainen kilpailija joutui kokemaan maitohapon aiheuttaman kankeuden sekä väsymyksen.

Tänä vuonna kilpailuun osallistui 61 osallistujaa. Kilpailusarjoja oli naisissa sekä miehissä kaksi eli alle ja yli 16-vuotiaiden sarja. Porrasennätyksiä paranneltiin tänä vuonna sekä tyttöjen että poikien sarjoissa, sillä Aino Koskimäki (56.3 s) ja Aron Pyssysalo (49.9 s) parantelivat vanhoja ennätyksiä uusiin lukemiin. Myös miesten ja naisten sarjoissa nähtiin kovia tuloksia, mutta aivan vanhojen ennätysten alle ei päästy. Niinpä Jouko Juntunen (36.9 s) ja Eveliina Määttänen (54s) saivat pitää vanhat ennätyksensä. Molemmissa aikuisten sarjoissa koettiin kuitenkin tasaisen jännittävät kilpailut ja niinpä esimerkiksi miesten sarjassa kuusi ensimmäistä kilpailijaa juoksi neljän sekunnin sisään toisistaan.

Toivottavasti jo nyt perinteiseksi muodostunut kilpailu saa jatkoa tulevina vuosina seuramme sekä Keravan kaupungin yhteistyöllä. Toki portaat ovat auki ympäri vuoden ja vuorokauden, joten jokainen voi halutessaan käydä kokemassa Keinukallion komeat näköalat. Samalla voi laskea mäen huipulta näkyvien vesitornien määrän tai etsiä Porvoon öljynjalostamon piiput.

Kiitos yhteistyöstä Keravan kaupunki sekä Nina Roisko!

Tulokset: https://www.webscorer.com/race?raceid=115555&lang=fi

Teksti Antti Rönkkö
Kuvat Pauliina Kaas ja Sami Hintsala