Valokuvasuunnistuksen ratkaisu

Avaa valokuvasuunnistuksen ratkaisu TÄSTÄ

Keski-Uusimaa lehdestä poimittua 6.2.2018:

“KERAVA | Keski-Uusimaan julkaisema vuoden 2018 valokuvasuunnistuskilpailu on ratkennut. Kisa käytiin nyt neljättä kertaa.

Vastauksia kisaan tuli yhteensä 20, ja täysin oikeita vastauk-sia saatiin 17 kappaletta. Kahdessa vastauksessa oli yksi virhe – rasti numero 10, ja yhdessä vastauksessa oli kolme virhettä (rastit 10, 11 ja 13).

Maastoon syntyneistä jäljistä ja eräistä palautteista päätellen tehtävän ratkaisuvaihtoehtoja oli käyty ratamestarin, Keravan Urheilijoiden Kari Huttusen suosituksen mukaisesti tarkastamassa paikan päällä.

Huttusen mukaan rata oli oikeiden ja väärien vastausten suhteen perusteella sopiva.

– Se osoittaa, että tehtävä oli selvästikin ratkaistavissa, mutta ei turhan helposti. Siis hyvän suunnistuskilpailun tasoa! Huttunen sanoo.

Osallistujapalautettakin saatiin:

– Olipahan aika hankala tehtävä näin lajin aloittelijalle.

Huttunen kertoo, että syksyn sateiset kelit ja harmaus haittasivat valmisteluja, sillä rastien kuvaaminen edellyttää riittävää valoisuutta. Nyt sopivia päiviä oli loppusyksystä vain 2–3.

– Kuvasuunnistuksen laadinnassa on haasteellista kuvaussuunnan valitseminen siten, että kuva sisältää sopivasti tietoa rastin ympäristöstä.

Huttusen omat suosikit olivat rastit kolme ja neljä niiden kuvauksellisesti kauniin sijainnin takia.

– Rastin numero 5 sijoitus risteykseen sopi hyvin rataan, mutta sen kuvaamisessa oli haasteita. Oli selvää, että Haukkavuoren huipulle oli sijoitettava rasti (numero 9), mutta tavoitteena oli, että se ei olisi itsestäänselvyys kuvia katsottaessa.

Huttunen haluaa kiittää kilpailun päätteeksi saamastaan palautteesta.

– Kehittämisajatukset otetaan huomioon, jos perinnettä vielä jatketaan.

Oikein vastanneiden kilpailijoiden kesken kilpailussa oli arvottavana sanomalehti Keski-Uusimaan vapaakappale vuodeksi. Onnetar suosi tuusulalaista Eija Leinosta.

Lisäksi arvottiin arvosetelejä, jotka oikeuttavat kolmeen ilmaiseen osallistumiskertaan Keski-Uusimaa-rasteilla. Nämä setelit voittivat Seppo Kuokkanen ja Reino Ruotsalainen. Setelit toimitetaan voittajille ennen huhtikuussa alkavaa rastikautta.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin