Juoksukoulu Tavoitteena maraton/puolimaraton

Keravan Urheilijoiden Juoksukoulu on suunnattu niille, jotka haluavat harjoitella pitkäjänteisesti kohti tavoitetta ja kaipaavat henkilökohtaista ohjausta kehittymiseen. Juoksukoulu starttaa 19.3.2018 ja tähtää lokakuussa juostavaan Vantaan maratoniin tai muuhun syksyn juoksutapahtumaan. Vantaan maratonin juoksumatkaksi voit valita joko maratonin tai puolimaratonin tavoitteesi mukaan. Juoksukoulu kannustaa juoksuharrastuksen saattamisessa seuraavalle tasolle ja antaa sinulle eväät juoksutavoitteesi saavuttamiseksi. Sisältö soveltuu parhaiten jo jonkin verran juoksukokemusta omaaville, mutta pitkää juoksutaustaa ei edellytetä.

JUOKSUKOULUN SISÄLTÖ
Juoksukoulu koostuu yhteensä 30 tapaamiskerrasta, jotka sisältävät 7 luentoa, henkilökohtaisten harjoitusohjelmien laadinnan, läpikäynnin ja seurannan sekä yhteensä 26 yhteisharjoitusta, joista osa suoritetaan luentojen yhteydessä. Paneudumme myös osallistujien juoksutekniikoiden kehittämiseen nykytilan analysoinnin ja henkilökohtaisen palautteen avulla. Yhteisharjoituskertoihin sisältyy kaksi testijuoksua radalla sekä lisäksi juoksukoululaiset pääsevät testaamaan kuntoaan 17.6.2018 Keravan päivän yhteydessä juostavaan kilpailuun (matka tarkentuu myöhemmin). Juoksukoululaisilla on lisäksi mahdollisuus osallistua KeUn lauantailenkeille maalis-huhtikuussa 2018.

alustava ohjelma tavoitteena maraton_puolimaraton 2018

LUENTOJEN AIHEITA

  • Harjoittelun perusteet
  • Kuinka harjoittelen oikein?
  • Juoksutekniikka
  • Lihaskunto                                (Petteri Nousiainen)
  • Varusteet
  • Monipuolinen harjoittelu             (Petteri Muukkonen)
  • Ravinto                                     (Mikael Fogelholm)
  • Energiankulutus
  • Valmistautuminen juoksutapahtumaan

Juoksukoululaisille järjestetään mahdollisuus osallistua omakustanteisesti juoksijan aerobiseen kenttätestiin, joka mahdollistaa tarkat sykealueet harjoittelun tueksi. Vaihtoehtoisesti järjestetään samanaikaisesti testijuoksu 5km tai 10 km matkalla, mutta suosittelemme vahvasti aerobista kenttätestiä.

HARJOITUSPAIKKA JA -AIKA
Juoksukoulun luennot ja yhteisharjoitukset järjestetään maanantaisin klo 18.00. Tapahtumien kesto 1-2 tuntia. Yhteisharjoitukset suoritetaan ulkona. Luentopaikkana pääsääntöisesti Ahjon koulu Keravalla.

HINTA JA ILMOITTAUTUMINEN
Juoksukoulun hinta on 295 € ja se sisältää Keravan urheilijoiden jäsenyyden vuodelle 2018. KeU:n jäsenille hinta on 260€. Tuotto käytetään kokonaisuudessaan Keravan urheilijoiden lasten ja nuorten yleisurheiluharrastuksen tukemiseen.

Vantaan maratonin / vaihtoehtoisen tavoitetapahtuman ilmoittautumismaksu ei sisälly hintaan – Vantaan maratonille on mahdollista saada ryhmäalennus, riippuen juoksukoulun osallistujamäärästä.

Juoksukoulun ilmoittautumismaksu laskutetaan kahdessa erässä (ilmoittautuessa ja kesäkuussa). Juoksukoulu on mahdollista maksaa myös Smartumin liikuntaseteleillä.

Ilmoittautuminen viimeistään 5.3.2018.

Osallistujia ei ole vakuutettu juoksukoulun puolesta, joten huolehdittehan, että oma vakuutus on voimassa.

JUOKSUKOULUN VALMENTAJAT
Lasse Sevonkari, Antti Rönkkö Ja Linda Ikonen

LISÄTIETOJA
Lasse Sevonkari
Keravan Urheilijat/ Yleisurheilu
p. 050 568 2446
lasse.sevonkari (at) gmail.com