Harjoittelu

Syyskauden 2020 aikataulu:

Soutuspinni

Sisäsoutuharjoitukset alkavat 1.10. lähtien, paikkana Tuusula Crossfit (Isonkivenkuja 2E, Tuusula). Ohjatut soutuspinningharjoitukset ovat tiistaisin klo 19:30, torstaisin klo 19:00 ja lauantaisin klo 10:00.

Koronaepidemian edelleen jatkuessa spinneissä noudatetaan viranomaisten ohjeita ja suosituksia. Vallitsevan tilanteen vuoksi spinniin osallistujien määrää rajoitetaan suositusten mukaisesti. Tunneille on ilmoittauduttava etukäteen Nimenhuuto-palvelun kautta.

THL on antanut maskisuosituksen, ja maskia tulisikin käyttää myös spinningsalilla yleisissä tiloissa ja pukeutumistiloissa. Maskin käyttö urheilusuorituksen aikana on oman harkinnan varassa, spinnissä maskin käyttö voi olla erittäin epämukavaa eikä riittävän hygieenistä (hengittäminen hankaloituu, maski kostuu hiestä ja hengityksestä, jolloin hiukkaset siirtyvät helpommin läpi, hikeä pyyhkiessä voi vahingossa kosketella maskia).

Toimiessamme spinning-salissa noudatamme vähintään seuraavia suosituksia:

 • Saleihin ei saa mennä ennen spinnivuoron alkua, vältetään kokoontumasta pieniin tiloihin etukäteen ja saavutaan paikalle vasta juuri ennen tunnin alkua. Vältetään pukutilojen käyttöä.
 • Säilytetään suojaetäisyydet kaikissa tilanteissa.
 • Panostetaan vahvasti käsipesuun. Käsipesu on paras tapa ehkäistä taudin leviämistä. Kädet on aina pestävä huolellisesti ennen tunnin alkua ja tunnin jälkeen. Käytä tarvittaessa käsidesiä.
 • Puhdistetaan ergon kahva huolellisesti ennen ja jälkeen käytön.
 • Flunssaoireisena ei tulla harjoituksiin. Jos kotonasi on flunssaoireinen henkilö, suosittelemme välttämään spinniin saapumista.
 • Vältä spinnissä käyntiä 14 vrk ulkomailta paluun jälkeen tai karanteenissa, koskee myös samassa taloudessa asuvia
 • Pyritään yhdessä siihen, että edelliset treenaajat ovat poistuneet salista ennen seuraavan tunnin alkua.

Ilmoittautuminen Nimenhuuto-palvelun kautta onnistuu seuraavasti: Kirjaudu Nimenhuutoon sisään tästä.

Avaa itsellesi tunnukset ja kirjaa sivustolle, milloin olet IN (mukana) ja milloin OUT (poissa).

HUOM. Ellet ole CrossFit Tuusulan jäsen, KeUn soutuspinningiin osallistuminen edellyttää KeUn jäsenyyttä ja soudun toimintamaksun suorittamista. Katso tarkemmin: Mukaan soudun toimintaan

Soutuharjoitukset

Kirkkoveneharjoitukset ovat päättyneet kesän 2020 osalta. Rannassa on enää Coastal-veneet, joita voi varata toistaiseksi. Korkealla oleva vesi ja laiturissa säilytyksessä oleva lautta saattaa haitata huomattavasti operointia, joten operoinnissa tulee noudattaa äärimmäistä varovaisuutta.

Operoidessasi rannassa, huomioi erityisesti seuraavat asiat:

 • käytetään omia varusteita (esim. airon tupet tai hanskat)
 • puhdista airojen kädensijat, yms kosketuspinnat käytön jälkeen ja mahdollisuuksien mukaan pese kädet saippualla ja vedellä ennen ja jälkeen yhteisen kaluston käsittelyä -> venevajasta löytyy desinfiointiainetta kädensijojen desinfiointiin, mikäli et huomannut ottaa kotoa mukaasi
 • Sairaana ei saa tulla rantaan eikä käyttää seuran kalustoa

Melonta- ja soutuliiton suositukset löytyy täältä.

Harjoittelu Keinukallion Endurance-salissa

Keinarin kuntosalilla noudatetaan pääpiirteittäin samoja ohjeistuksia kuin ohjatuissa soutuspinneissäkin. Epävirallinen endurance-salin käyttäjämäärä on 3 henkilöä kerrallaan. Kirjaa käyntisi lokikirjaan, huolehdi hygienista ennen ja jälkeen harjoituksen ja puhdista käyttämäsi laitteet huolellisesti.

Jaoston johtokunnan jäseniltä saat ohjeet, miten päästä Keinukallion huoltorakennuksessa olevalle endurance-salille.

Seuran pienveneiden varauskäytäntö

KeU omistaa kolme parisoutuvenettä: PikkuHopea, Piano ja HopeaHippu, Arppi-nimisen yksikön  sekä  coastal-parisoutuveneen, nimeltään Myrskylintu ja coastal-yksisoutuveneen, Sissi. Myös kaikilla pariveneillä on mahdollista soutaa yksin.
Varaukset kalenteriin kulkevat keskitetysti Penan kautta.

Varauksen ehdot

 • Varauksen tehneen soutajan pitää olla tietoinen, miten venettä käsitellään ja osata soutaa sitä.
 • Vähintään toisen soutajan tulee olla aikuinen tai yksinsoudussa on varmistettava, että aikuisia on paikalla, kun venettä otetaan alas/nostetaan ylös.
 • Varauksen ehtona on myös, että (vähintään toinen soutajista) on soutanut seuran pienveneellä aikaisemmin.
 • Tutustu KeU_Pienveneet-lainausohjeisiin
 • Tutustu myös pienveneiden pikkunaarmujen korjausohjeisiin, siltä varuin että huomaat veneissä pieniä pintanaarmuja.

Lokikirja

Gustavelundin rannan soutukoppiin on toimitettu lokikirja, johon tulisi merkitä kaikki seuran veneiden käyttökerrat. On toivottavaa, että myös omilla veneillään soutajat kirjaisivat käyttönsä lokikirjaan. Lokikirjan tarkoituksena on seurata kaluston käyttöastetta, mutta se toimii myös turvallisuustekijänä, jos merkintä tehdään ennen soutuun lähtöä.

Varauskalenteri: