Kartat

Tiedot KeU:n kartoista löytyvät Suunnistusliiton karttarekisteristä. Kiintorastikartat löytyvät sivuvalikosta kohdasta Kuntosuunnistus ja sieltä Kiintorastit.

Ratamestareille tarkoitetut ocd-muotoiset karttatiedostot löytyvät salasanasuojatulta sivulta “Karttatiedostot”.

Salasanaa voi kysellä s-postilla osoitteesta tommi.hakuli (a) gmail.com

Treenien, kuntorastien ja muidenkin tapahtumien ratamestareille tiedoksi:

Uusien kuvausohjeiden mukana tulivat myös muutokset ratamerkintöjen mittoihin suunnistuskartalle (EI koske sprinttikarttoja), jotka ovat jo toivottavasti olleet kaikilla tiedossa tämän vuoden alusta lähtien.

Condesia käytettäessä kannattaa huomioida, että oletusasetukset ovat todennäköisesti väärät! 1:10 000 karttaa käytettäessä alta löytyvät oikeat koot. Rastinumeroiden fonttikoko on 24, joka muutetaan ylävalikon kohdasta “Ratojen Asettelu” ja sieltä “Määritä ratatulostuksen asetukset…”. Alla oleviin asetuksiin pääsee ylävalikosta kohdasta “Näkymä”.

Nämä voivat tuntua vanhoihin ohjeisiin tottuneille hyvin oudoille, mutta näitä on pakko käyttää. Siis näihin ei saa tehdä mitään muutoksia vaikka kuinka mieli tekisi!

1:15 000 kartalle oikeat koot saadaan jakamalla yllä olevat arvot luvulla 1,5.

1:7500 kartalle oikeat koot saadaan kertomalla yllä olevat arvot luvulla 1,33.

Hyvä tiivistelmä löytyy suunnistusliiton sivuilta, joka pitäisi olla kaikilla (kartoittajat, ratamestarit, kilpailijat, kuntoilijat) hyvin hallussa.

Sprinttikartoilla noudatetaan edelleen ISOM2007:n mukaisia kokoja ratamerkinnöissä.

 

Jätä kommentti