Kiintorastit

Lataa ja tulosta kartat

Keravan Urheilijat on tuottanut kiintorasteja ja karttoja Kalevan, Kurkelan, Sompion, Ahjon ja Keinukallion alueelta.

Voit ladata ja tulostaa kartat tältä sivulta. Karttojen tulostaminen onnistuu parhaiten värilaaserilla. Mustesuihkulla tulostetun kartan väri saattaa levitä. Karttoja on mittakaavoissa 1:5 000 ja 1:10 000. Näistä erityisesti 1:5 000 -kartat soveltuvat koululaisten ja muiden aloittelijoiden harjoituksiin. Keinukallion rastisto sijaitsee hieman vaativammassa Koukkukallion maastossa, mutta muut rastistot soveltuvat aivan aloittelijoillekin. Kartat ovat kaikki A4-muodossa printattavissa.

Keinukallio 1:10000

Kaleva 1:5000

Kiintorastit Kilta-Sompio 1:10000

Tuomalansuon kiintorastit 1:10000

Saksankallion kiintorastit 1:5000

Ollilanlammen kiintorastit 1:5000

Ollilanlaakson kiintorastit 1:10000

Koukkusuon kiintorastit 1:10000

Reittiehdotuksia keksimään

Reittejä kannattaa suunnitella jo kotona. Radan voit laatia itsellesi tai vaikkapa perheelle tai kaveriporukalle sopivaksi. Radan pituutta pohtiessasi muista, että kartan ollessa 1:10 000 mittakaavassa, yksi sentti kartalla vastaa 100 metriä maastossa. Voit lähteä radalle, mistä haluat ja tehdä mukavan karttakävelyn tai juoksulenkin, rastinottoharjoituksen tai vaativammankin suunnistusharjoituksen. Jos karttaan on merkitty kielletty alue punaisella viivoituksella, se todella tarkoittaa sitä. Talojen piha-alueille meno on kielletty. Suunnistaja ei myöskään roskaa luontoa. Ei kun karttalenkille!

Vinkkejä rastimetsään

Suunnittele aina koko rastiväli ja varmista rastille saapuminen selkeiden maastokohteiden kautta oma taitotaso huomioiden

Pidä kartta koko ajan suunnattuna siten, että karttapohjoinen osoittaa kompassin pohjoissuuntaan.

Taita kartta joka rastivälille erikseen, jotta voit siirtää peukaloa etenemisen mukaan.

Erityisesti, muista nauttia!