Eetu Pekkala teki seurahistoriaa tuplamestaruudellaan Hopeasompakisoissa

Keravan Urheilijat oli edustettuna 8 henkisellä joukkueella 13–16 vuotiaiden kauden pääkilpailussa Hopeasompa hiihdoissa. Perinteikkäät kilpailut olivat järjestyksessään jo 52. ja tänä vuonna ne järjestettiin kevättalvisessa Vöyrin hiihtokeskuksessa Pohjanmaalla.

Perjantaina alkanut kilpailurupeama käynnistyi perinteisen hiihtotavan sprinttihiihdolla. Karsintahiihdosta erävaiheeseen selvisivät M14 sarjan karsinnan nopeimpana Eetu Pekkala sekä M16 sarjan Antti Kirves, joka oli lopputuloksissa 17. Eetu Pekkala sen sijaan voitti oman alku- sekä välierän edeten finaaliin saakka. Eetun ylivoima jatkui myös finaalissa mestaruuteen saakka. Pekkala on ensimmäinen KeUlainen, joka on yltänyt Hopeasompakisojen sprinttihiihtojen mestariksi. KeUn muita edustajia sprinttihiihdossa oli Meeri Saha 74. ja Kaisa Kirves 114. N14 sarjassa sekä Vili Kantelinen 47. ja Toivo Repo 77. M14 sarjassa.

Lauantaina oli vuorossa vapaan hiihtotavan normaalimatkojen väliaikalähtökilpailu. KeUlaiset olivat edustettuina koko joukkueellaan. Eetu Pekkalan voittoputki jatkui, kun hän voitti M14 sarjan viiden kilometrin kilpailun 8,2 sekunnin erolla. Samalla Eetu teki uutta seurahistoriaa varmistamalla tuplamestaruuden henkilökohtaisilla matkoilla. Muista Keulaisista TOP20 palkittavien joukkoon ylsivät M15 viiden kilometrin kilpailussa Eelis Immonen 14. ja Paulus Immonen 19. sekä M16 sarjan kahdeksan kilometrin kilpailussa Antti Kirves, joka sijoittui lopputuloksissa sijalle 19.

Muiden KeUlaisten sijoitukset lauantaina kilpailuissa olivat:

• M13 Toivo Repo 3 km 46.
  • N13 Kaisa Kirves 3 km 58.
  • N13 Meeri Saha 3 km 77.
  • M14 Vili Kantelinen 5 km 36.

Hopeasompa-viikonloppu päättyi perinteisen hiihtotavan kolmen hengen viestikilpailuihin. KeUlla oli kilpailuissa kaksi joukkuetta. M14 joukkue sijoittui palkittavien joukkoon ollen 3×3 km viestin kahdeksas. 12-sarjalainen Toivo Repo avasi viestin tullen ensimmäiseen vaihtoon sijalla 29. Viikonlopun tuplamestari Eetu Pekkala hiihti hurjan toisen osuuden nostaen joukkueen sijoitusta 19 sijaa ja hiihti viestin nopeimman osuusajan. Ankkuri Vili Kantelinen nosti vielä hienosti joukkueen sijoitusta jännittävässä viestissä ja toi joukkueen maaliin sijalla kahdeksan.

M16 sarjan joukkue Paulus Immonen, Eelis Immonen ja Antti Kirves ylsi myös palkittavien joukkoon 3×5 km viestissä. Joukkue hiihti tasaisesti lähes kärkijoukkueiden tuntumassa ensimmäisestä vaihdosta maaliin saakka ja oli hienosti kilpailun viides.

Viikonlopun seurapisteissä kaikkien kilpailupäivien jälkeen Keravan Urheilijat sijoittui seuraluokittelun sijalle 12. Kilpailuissa oli edustettuna lähes 150 hiihtoseuraa.

Kaikkien kilpailupäivien tulokset.

Eetu Pekkala tyhjensi palkintopöydän. Tuplamestari ja viestin nopein osuusaika.
M14 sarjan viestijoukkue ylsi 3×3 km viestin sijalle 8. Joukkueessa hiihtivät Toivo Repo (toinen vasemmalta), Eetu Pekkala ja Vili Kantelinen. Kuvassa mukana valmentaja Mari Siren-Koskinen (vasen).
M16 sarjan joukkue sijoittui 3×5 km viestin sijalle viisi. Joukkueessa hiihtivät Paulus Immonen (vas), Eelis Immonen ja Antti Kirves.