Kiintorastit

Keravan kiintorastit 2022

Vuoden 2022 kiintorastisto on valmis!

Keravan kaupungin alueelle on sijoitettu 82 kiintorastia. Rasteja löytyy lähimetsistä, puisto- ja kaupunkialueeltakin. Muutama rasti sijaitsee Tuusulan puolella.

Vuosittain rastisto uudistuu siten, että 2/3 on uusia rasteja ja 1/3 on jo viime vuonna käytössä olleita.  Uusia rasteja on 53 kpl ja vanhoja 29 kpl.

Rastipisteistä löytyy puutolpat, joihin on teipattu vihreä-valkoiset tarrat. Jokaisesta rastitolpasta löytyy numerokoodi – sillä voit varmistaa olevasi oikealla rastilla. Rastitolpissa on myös QR-koodit. Jos käytössäsi on älypuhelin, voit QR-koodilla kirjata käyntisi rastilla. Osa kiintorasteista on sijoitettu mielenkiintoisiin keravalaisiin kohteisiin, QR-koodin avulla saat lisätietoa rastikohteesta.

Kiintorastikarttoja on saatavissa niin paperisena kuin digitaalisena.

Paperista kiintorastikarttaa on saatavilla uimahallista, kirjastosta ja taidemuseo Sinkasta viikolla 20/2022. Paperikartan (A2) mittakaava on 1 : 15 000 (1 cm kartalla = 150 m luonnossa).

Erilaisia digitaalisia karttoja on 12 kpl. Kartat ovat eri alueista kaupunginosittain mittakaavassa 1 : 10 000 ja 1 : 7 500 koossa A4. Kartat ovat pdf-muodossa. Kartat löytyvät Keravan Liikuntapalveluiden sivuilta https://www.kerava.fi/palvelut/liikunta-ja-ulkoilu/ulkoliikuntapaikat/kesäliikuntapaikat

Liikuntapalveluiden sivuilta löydät myös ohjeet suunnistamiseen sekä oppaan suunnistuskartan karttamerkeistä.

Huomioi nämä asiat liikkuessasi reiteillä!

  • Liikut rasteilla omalla vastuullasi.
  • Kaupunkialueella kulkevilla reiteillä noudata liikennesääntöjä niin jalan kuin pyörällä kulkiessasi.
  • Monia rasteja sijaitsee lähellä talojen tontteja, älä oikaise tonttialueitten lävitse.
  • Karttaan on merkitty kiellettyjä alueita punaisella viivoituksella (esim. moottoritiet, junaradat, rakennustyömaat), älä mene sellaisille alueille.
  • Nauti ulkoilusta lähialueilla, löydä liikunnan ilo Keravan kivoissa maisemissa!

Mukavia hetkiä kiintorasteilla!

Suunnistuskarttojen yleisimmät merkit löytyvät esim. täältä: https://www.suunnistusliitto.fi/harraste/suunnistuksen-alkeet/yleisimmat-karttamerkit/

                   

3 kommenttia artikkeliin ”Kiintorastit”

  1. CBD, or cannabidiol, has been a engagement changer due to the fact that me. https://mjcbdd.com/collections/full-spectrum-cbd-oil I’ve struggled with hunger in search years and press tried many opposite medications, but nothing has worked as fount as CBD. It helps me to crave calm and relaxed without any side effects. I also obtain that it helps with nod off and pain management. I’ve tried various brands, but I’ve build that the ones that are lab tested and play a joke on a careful noted are the most effective. Overall, I extraordinarily vouch for CBD on the side of anyone who struggles with worry, be in the land of nod issues, or inveterate pain.

    Vastaa

Jätä kommentti