Suunnistuksen SM-sprinttiviesti 27.5.2018

Harjoituskieltoalue löytyy kokonaisuudessaan Suunnistusliiton karttarekisteristä.

Kaikenlainen liikkuminen alueella on kielletty kaikilta kilpailijoilta, heidän huoltajiltaan, valmentajilta yms. henkilöiltä, joilla voi olla vaikutusta kilpailun lopputulokseen. Kielto ei koske junaliikennettä eikä bussilinjoja. Tietyillä pääteillä liikkuminen autolla on sallittua kevääseen asti (tarkka aika ilmoitetaan myöhemmin).

Sallitut tiet kartalla

 

Sprinttiviesti SM-tasolla ensimmäistä kertaa

Tulevana vuonna 100 vuotta täyttävä Keravan Urheilijat on saanut kunnian järjestää SM-sprinttiviestin. Kilpailumuoto on ensimmäistä kertaa kisaohjelmassa ja tulevana keväänä ratkotaan siten historian ensimmäiset SM-sprinttiviestimitalistit.

Mitalit ratkotaan 4 sarjassa: H/D21, H/D18, H/D40 ja H/D55.

Kussakin sarjassa joukkueessa on neljä juoksijaa, 2 naista ja 2 miestä.

Kuhunkin sarjaan otetaan enintään 33 joukkuetta, jotka alueet valitsevat. Seuraavilta alueilta voidaan ilmoittaa kolme joukkuetta:
FSO, Häme, Uusimaa, Varsinais-Suomi ja Kaakko. Muilta yhdeksältä alueelta voidaan ilmoittaa kaksi joukkuetta.

Alue voi valita ilmoitettaviksi joko alueensa seurojen seurajoukkueita tai aluejoukkueita, jotka voivat koostua alueen eri seurojen osanottajista.
Valinnan alue voi suorittaa esimerkiksi ensisijaisesti karsinnan kautta tai rankipisteiden perusteella. Alueille suositellaan tekemään päätös valintatavoista vuosikokouksissaan.

Kisajärjestelyt on saatettu käyntiin. Kisa-alueen kartoitus on käynnissä ja valmistuu ratamestarien käyttöön marraskuun aikana.

Joukkueiden valintamenettelyistä on nyt syytä keskustella alueiden tulevissa syys-/vuosikokouksissa.