Ergomaraton päättää sisäsoutukauden – päätöskisassa katseet suunnataan jo vettä kohti

Keravan Urheilijat isännöi Ergomaratonia jo 17:ttä kertaa. Tällä kertaa kilpailu järjestetään lauantaina 21.4. Tuusulan Gustavelundissa. Kilpailu soudetaan järvenpuoleisella terassilla, jossa teltta tarjoaa suojaa säältä, ja samalla mahdollistaa kilpailijoille happirikkaan ilman. Sisäsoutukilpailua ulkona harjoiteltiin Ergomaratonilla jo viime vuonna, jolloin kisa järjestettiin Löylyn terassilla Helsingissä.

Tämän vuoden Ergomaraton on Keravan Urheilijoiden soutujaoston KeU100-juhlavuotistempaus ja tavoitteenamme oli saada 100 osallistujaa. Tästä tavoitteesta jäätäneen hieman, vaikka osallistujamäärä ylittää viime vuonna osallistuneiden määrän. Edellisvuotta suurempaa osallistujamäärää voidaan pitää hyvänä saavutuksena, sillä sisäsoutukisojen osallistujamäärät ovat tänä vuonna olleet aiempia vuosia pienemmät ja Ergomaraton onkin ainoa tämän vuoden SM-sisäsoututapahtuma, jossa osanottajamäärä ei ole laskenut. Keravan Urheilijoiden edustus kisassa on vahva. Jäsenet haluavat innolla edustaa seuraa juhlatapahtumassa.

Ergomaratonia markkinoitiin myös ulkomailla ja erityisesti mahdollisuutena soutaa hyvissä olosuhteissa myös 100 km:n matka. Ultramatkalle saatiinkin 2 miessoutajaa. Ranskasta kilpailuun osallistuu viisi vuotta sitten soudun aloittanut, 58 vuotias Pierrick Moscatello, jonka hallussa on 4 Ranskan sisäsoutuennätystä (24h/solo, 100km/solo, 100km/small team, 2 km). Hän on myös vuoden 2018 Ranskan ja Euroopan mestari 2000 metrin sisäsoudussa.   Ergomaratonille 100 km:n lähtöviivalle hänen kanssaan asettuu Magnus von Schenck Ruotsista.

Naisten puolella kisassa nähdään Viron Tiina Kapten, joka on maailman toiseksi kovin ultramatkojen sisäsoutaja. Kapten tarjoaa kovan haasteen SMARKin Marika Laaksoselle, joka on viime vuodet hallinnut Suomen sisäsoutukisoja N40-sarjassa.

Kotimaisista osallistujista hyvää tulosta voidaan odottaa M50-sarjan 100km:n ME-tulosta hallussaan pitävältä Antti Varikselta. Tällä kertaa Varis lähtee tavoittelemaan M60-sarjan ME tulosta Maratonilla. Variksen 100km:n ME-tulos on soudettu juurikin Ergomaratonilla yhdeksän vuotta sitten, joten miehellä on kisasta erittäin hyviä kokemuksia.

Kilpailussa on mukana myös paljon uusia kilpailijoita. Mielenkiintoinen parivaljakko on miesten avoimessa sarjassa soutavat Juha Tuhkasaari ja Joonas Mäkipelto. Tuhkasaari on tänä vuonna tehnyt vahvoja näyttöjä sisäsoutukisoissa. Mäkipelto tunnetaan leuanvedon 24h maailmanennätysmiehenä ja hän laittoi Tuhkasaarelle tiukasti kampoihin sisäsoudun 10000 metrin kisassa Imatralla maaliskuussa. Kisassa nähdään myös Imatralla M40-sarjan uuden Suomen ennätyksen 500 metrillä soutanut Jari Saario. Saario toimii Mäkipellon valmentajana ja kaksikko on syksystä lähtien keskittynyt soudussa kehittymiseen ja tähtäimessä on osallistuminen tämän vuoden Sulkavan Soutuun.

Tämä vuonna uutuutena kisassa on dynaaminen sisäsoutusarja. Dynaaminen soutu on lähempänä vesillä soutua ja tarjoaakin siten soutajille mahdollisuuden parantaa soututekniikkaa entisestään. Keravan Urheilijoiden monivuotinen ikinuori ex-puheenjohtaja Pertti Syrjälä valitsi myös dynaamisen soutusarjan. Syrjälän tavoitteena on soutaa kesällä ensimmäistä kertaa yksiköllä Sulkavan soutu, joten Ergomaratonilta saa hyvää pohjaa harjoitteluun.

Ergomaratonilla on useina vuosina soudettu ennätyksiä, eikä niitä varmasti tänäkään vuonna jää puuttumaan. Keravan Urheilijoiden Pentti Soini uskoo, että tämän vuoden tapahtumassa tullaan tekemään ennätysmäärä SE- ja ME-tuloksia, sillä olosuhteet sään ja paikan suhteen ovat optimaaliset.

Kilpailu alkaa lauantaina klo 09:00.  Gustavelundissa on saatavilla maukas buffet-pöytä klo 12-16 ja mahdollisesti myös terassiravintola on jo avoinna.

Keravan Urhelijat toivottaa katsojat tervetulleiksi seuraamaan kilpailua paikan päälle.