Hopeasompa 2023 Lahti – Kolme hopeaa nuorten pääkilpailuista

Hopeasompa loppukilpailut hiihdettiin Salpausselän haastavissa maastoissa Lahden hiihtopyhätössä 3.-5.3. Järjestyksessään kilpailut olivat 51. ja nykymuodossa kolmipäiväiset, joissa hiihdettiin vapaan sprintit ja perinteisen normaalimatkat sekä vapaan viestit kolmihenkisen joukkuein.

KeUlla oli kilpailuissa 10 hengen joukkue ja mukana lukuisa huolto- ja kannustusjoukko, joka loi kisatunnelmaa ja kannusti nuoret urheilijat kauden pääkilpailuissaan huikeisiin suorituksiin. Koko viikonlopun suorituspisteiden yhteislaskennan jälkeen KeU oli kilpailuiden kahdeksanneksi paras hiihtoseura saavuttaen kaksi henkilökohtaista mitalia, yhden viestimitalin ja kolme TOP20 palkintosijaa.

Seuran paras urheilija kilpailuissa oli M14 sarjan Paulus Immonen, joka ylsi sprintissä sijalle kahdeksan ja hiihti normaalimatkan viiden kilometrin kilpailuissa hopealla sekä ratkaisi ankkurin M14 viestin hopeamitalin.

Toisen henkilökohtaisen mitalin saavutti Eetu Pekkala M13 sarjan kolmen kilometrin kilpailuissa. Hopeahiihdon lisäksi Pekkala oli M14 sarjan sprintin lopputuloksissa sijalla 17 ja palkittavien 20 parhaan urheilijan joukossa. Henkilökohtaisen kilpailuiden lisäksi Pekkala oli mukana viestin mitalijoukkueessa toisella osuudella.

Palkittavien joukkoon molemmissa henkilökohtaisissa kisoissa ylsi myös Eelis Immonen, joka oli M14 sarjassa sprintissä sijalla 12 ja normaalimatkoilla sijalla seitsemän sekä hiihti aloitusosuuden M14 hopeajoukkueessa. Lisäksi palkittavien hiihtäjien joukkoon kuului myös Antti Kirves, joka oli viiden kilometrin kuudenneksi nopein M15 sarjan normaalimatkan kilpailussa.