KERAVAN KIINTORASTIT 2022

Vuoden 2022 kiintorastisto on valmis!

Keravan kaupungin alueelle on sijoitettu 82 kiintorastia. Rasteja löytyy lähimetsistä, puisto- ja kaupunkialueeltakin. Muutama rasti sijaitsee Tuusulan puolella.

Vuosittain rastisto uudistuu siten, että 2/3 on uusia rasteja ja 1/3 on jo viime vuonna käytössä olleita.  Uusia rasteja on 53 kpl ja vanhoja 29 kpl.

Rastipisteistä löytyy puutolpat, joihin on teipattu vihreä-valkoiset tarrat. Jokaisesta rastitolpasta löytyy numerokoodi – sillä voit varmistaa olevasi oikealla rastilla. Rastitolpissa on myös QR-koodit. Jos käytössäsi on älypuhelin, voit QR-koodilla kirjata käyntisi rastilla. Osa kiintorasteista on sijoitettu mielenkiintoisiin keravalaisiin kohteisiin, QR-koodin avulla saat lisätietoa rastikohteesta.

Kiintorastikarttoja on saatavissa niin paperisena kuin digitaalisena.

Paperista kiintorastikarttaa on saatavilla uimahallista, kirjastosta ja taidemuseo Sinkasta viikolla 21/2022. Paperikartan (A2) mittakaava on 1 : 15 000 (1 cm kartalla = 150 m luonnossa).

Erilaisia digitaalisia karttoja on 12 kpl. Kartat ovat eri alueista kaupunginosittain mittakaavassa 1 : 10 000 ja 1 : 7 500 koossa A4. Kartat ovat pdf-muodossa. Kartat löytyvät Keravan Liikuntapalveluiden sivuilta https://www.kerava.fi/palvelut/liikunta-ja-ulkoilu/ulkoliikuntapaikat/kesäliikuntapaikat

Liikuntapalveluiden sivuilta löydät myös ohjeet suunnistamiseen sekä oppaan suunnistuskartan karttamerkeistä.

Huomioi nämä asiat liikkuessasi reiteillä!

  • Liikut rasteilla omalla vastuullasi.
  • Kaupunkialueella kulkevilla reiteillä noudata liikennesääntöjä niin jalan kuin pyörällä kulkiessasi.
  • Monia rasteja sijaitsee lähellä talojen tontteja, älä oikaise tonttialueitten lävitse.
  • Karttaan on merkitty kiellettyjä alueita punaisella viivoituksella (esim. moottoritiet, junaradat, rakennustyömaat), älä mene sellaisille alueille.
  • Nauti ulkoilusta lähialueilla, löydä liikunnan ilo Keravan kivoissa maisemissa!