Kuukausitiedote 6/2018

Tiedotteeseen on koottu tärkeimmät kesäkuun tiedotettavat asiat

 

MIKAEL FOGELHOLM LUENNOI KESTÄVYYSURHEILIJAN RAVITSEMUKSESTA

Maanantaina 4.6.2018 saamme KeU:n vieraaksi ravitsemusasioiden huippuasiantuntijan, ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholmin. Mikael pitää KeU:n juoksukoululaisille suunnatun luennon kestävyysurheilijan ravitsemuksesta klo 18:00 Keupirtillä, (Saviniementie 5, Kerava). Mikael Fogelholm harrastaa monipuolisesti eri kestävyyslajeja ja kilpailee ikämiessarjoissa mm. suunnistuksessa ja polkujuoksussa. Hänen maratonennätyksensä on 2.24.30.

Luento on avoin kaikille seuramme jäsenille (paikkoja rajoitetusti). Tervetuloa!

 

SPORTTILEIRILLÄ 11.-15.6.2018 VIELÄ PARI PAIKKAA VAPAANA

Kesän Sporttileireillä liikutaan monipuolisesti eri liikuntalajien parissa, pelataan ja leikitään!
Leirit sopii kaikille liikunnasta innostuneille n. 7-11-vuotiaille lapsille.

Leiripaikkana toimii Keravan Lukio (Keuda-talon vieressä) sekä lyhyen kävelymatkan päässä oleva Kalevan Urheilupuiston yleisurheilukenttä.

Ajankohta Leiri 2) ma 11.6 – pe 15.6.2018
Toiminta-aika klo 9:00 – 15:00

Leirin hinta on 150€ /viikko.
Leirin hinta Keravan Urheilijoiden jäsenille on 135€/viikko.

Hintaan sisältyy ohjatun ohjelman lisäksi lounas ja leirivakuutus. Leiriläinen voi ottaa iltapäivällä oman välipalan mukaan, esim. hedelmän, voileivän ja juoman tms.

Leiriohjaajina toimii iloiset KeU:n yleisurheilukoulujen ohjaajat Vilma Kyyrö ja Henna Wahlman.

Vapaita paikkoja voi tiedustella ke 6.6 asti keu(at)keravanurheilijat.fi tai p. 040 164 7736

 

17.6 KEU100-juoksu, dynaaminen souturasti ja valokuvasuunnistusta

Keravan päivänä su 17.6 seura esittäytyy Keravan keskustan alueella.

Luvassa ”jokamiehen” juoksukilpailu KEU100-juoksu (5km/10km) sekä dynaaminen souturasti, jossa soutujaosto soudattaa innokkaita kokeilijoita 100-teeman mukaisesti. Perheen nuorimmille luvassa valokuvasuunnistusta.

Ilmoittautuminen juoksukilpailuun täältä:
https://keravanurheilijat.fi/keu100-juoksu-17-6-2018/

KEU100-juoksuun tarvitaan lisää toimitsijoita, erityisesti risteysvalvontaan. Myös etupyöräilijälle ja jälkivalvojalle on tarve. Ilmianna itsesi jos haluat olla mukana toteuttamassa mukavaa tapahtumaa, keu@keravanurheilijat.fi tai p. 040 164 7736.

 

JAOSTOJEN AJANKOHTAISET

YLEISURHEILU

Seurakisat
Yleisurheilun 5-15-vuotiaiden Seurakisat kisataan Kalevan kentällä ke 13.6. Kaikki kesän yleisurheilu-koululaiset ovat automaattisesti lähtölistoilla mukana. Juniorit myös muista jaostoista ovat erittäin lämpimästi tervetulleita kisailemaan!

 Youth Athletic Games

Keravan Urheilijoista lähtee 15 hengen joukkue Youth Athletic Gamesiin Espooseen 14.- 16.6. Kyseessä on Suomen suurin nuorten yleisurheilutapahtuma ja monelle yleisurheilijoillemme kesän mahtavin ja odotetuin kilpailu. Mikäli mielit vielä mukaan, niin yhteys 3.6. mennessä valmennuspäällikkö Petteri Nousiaiseen (valmennus@keravanurheilijat.fi).

Lassen 40v Juhlaratamaraton
Lassen juhlamaraton juostaan Kalevan kentällä 22.6. klo 10. Matkoina maratonin lisäksi myös puolikas ja 10km.
Ainutlaatuinen mahdollisuus yhdistää keskikesän juhla ja kestävyysjuoksu radalla! https://keravanurheilijat.fi/yleisurheilu/lassen-juhlaratamaraton/

 

SUUNNISTUS

KeU 100 kiintorastit 2018
Juhlavuoden kunniaksi suunnistusjaosto on toteuttanut 100 rastin kiintorastiston Keravan alueelle, vapaasti kaikkien kaupunkilaisten käyttöön.

Kiintorastikartasta on otettu 1000 kpl painos, koko A2, mittakaava 1:15000. Tämä kartta sisältää kaikki 100 kiintorastia. Kartta on ilmaiseksi noudettavissa seuraavista paikoista:

  • Keravan kirjaston neuvonta, Paasikivenkatu 12,  Aukioloajat
  • Keravan asiointipiste (yhteispalvelupiste), Kultasepänkatu 7,  Aukioloajat
  • KeUn toimisto, Kauppakaari 11, sisäänkäynti Nikkarinkujan puolelta, ma-to klo 8.30-14.30, sikäli kun toimihenkilöitä paikalla.

Etukäteisvarmistus on suotavaa puh. 040 164 7736.

Kiintorastit ovat noin 1,5 m korkeita puutolppia, joissa on puna-valkoinen rastitunnus.

Haaste Sinulle
Käy kaikki 100 rastia, laita viesti suorituksesta osoitteeseen suunnistus@keravanurheilijat.fi. Olet mukana arvonnassa. Aikaa rastien kiertämiseen on elokuun loppuun asti.

 

Keski-Uusimaa-rastit torstaina 7.6. Bastukärrin logistiikka-alueella

Torstaina 7.6. suunnistetaan Bastukärrin logistiikka-alue (Keuksuontie 139) keskuksena. Tapahtuman järjestää Keravan Urheilijat. Alueelta päästään suoraan vähemmän käytettyyn maastonosaan kuin Keinukalliosta. Vaativammat radat 3-7 km soveltuvat erinomaisesti taitoharjoitteluksi Jukolan viestiin.

Lyhin suunnistusrata on noin 1.9 km ja suunnistaja voi tukeutua polkuihin (kartan mittakaava 1:7500). Pitemmät radat (3 km, 5 km ja 7 km) ovat vaativaa suunnistusta. 3 km reitistä on kuitenkin tarjolla myös helpompi versio. Näiden ratojen mittakaava on 1:10000 ja kartan koko A4.

Tällä kertaa on mukana myös pyöräsuunnistus, jossa on 2 rataa.

Osallistumismaksu on seitsemän euroa aikuisilta ja kolme euroa alle 19-vuotiailta. Emit-kortin voi lainata kahdella eurolla. Maksuvälineinä käyvät vanhaan tapaan käteisen lisäksi paperiset liikuntasetelit sekä liikuntaseteleiden mobiili- ja verkkomaksut paperitulosteina tai mobiililaitteen näytöllä. Myös maksaminen pankkikortilla onnistuu. Tarkemmat tiedot uusista maksutavoista rastien käsiohjelmassa ja KU-rastien verkkosivuilta (www.keski-uusimaa.fi/rastit ). Maksu on muistettava kohdistaa järjestävälle seuralle (Keravan Urheilijat / suunnistus).

Tapahtumapaikka on Bastukärrin logistiikka-alueen länsireunassa. Tarkempi viitoitus alkaa Keravantien (148) ja Kyllästämöntien risteyksestä noin 2,3 kilometriä Vanhalta Lahdentieltä (140) Sipoon suuntaan (osoite Keravantie 570). Viitoitusta on ehdottomasti seurattava P-alueelle. Huomatkaa, että logistiikka-aluetta ei saa valokuvata!

Maastoon pääsee klo 16.30–19.00 välillä ja maali on auki klo 20.30 asti. Muistakaa kirjautua emit-kortillanne tulospalvelussa ennen lähtöä ja ilmoittautua maalissa metsästä palanneeksi (myös ilman aikaa kontrollilipukkeella suunnistavat).

Tapahtuman pelastussuunnitelma on nähtävänä tapahtumapaikalla. Ongelmatilanteissa voit soittaa numeroon 040-5003907.

 

SOUTU

Kotiratasoutu

18.5. järjestettyyn Takon Kotiratasoudun finaaliin Tampereelle Keravan kouluista lähti kuusi joukkuetta bussilla. Keravaa edustivat Hyrylän, Kurkelan sekä Auroran koulut. Finaalisoudut sujuivat mallikkaasti ja Keravan Urheilijat voittivat ylivoimaisesti Kotiratasoutuliigaan. Kotiratasoudut on 5-9 luokkalaisille sekä lukiolaiselle suunnattu nuorten sisäsoututapahtuma. KeU keräsi tänä vuonna yli 200 suoritusta.

Kirkkovenetreenit

Kesäkuun yhteiset kirkkovenetreenit: tiistaisin ja torstaisin klo 18, harjoituksen kesto 1 – 1,5 h, sunnuntaisin klo 17, harjoituksen kesto 2 – 3 h. Mikäli veneessä on tilaa, vene koukkaa kuuden aikoihin poimimaan mahdolliset mattimyöhäiset rannasta.

 

KUUKAUDEN KEULAINEN

Esittelemme joka kuukausi seuran toiminnassa vahvasti mukana olevia vapaaehtoisia, harrastajia, kilpailijoita, perheitä. Kesäkuun Keulainen on painijaoston edustaja.

Kuka olet?
Olen Emil Höst ja asun Keravalla. Olen harrastanut painia KeU:ssa 7 vuotta ja nykyisin toimin myös apuohjaajana.

Miten olet päätynyt seuraan?
Mukaan painiin päädyin serkkujen suosituksen kautta, ketkä kehuivat seuratoimintaa ja painia.


Mikä sinua motivoi lajissa?
Itseäni motivoi painin monipuolisuus lajina ja hyvä yhteishenki seurassa, joten harrastaminen on mukavaa.

Mitä haasteita laji asettaa?
Paini on fyysisesti raskasta ja lisää haastetta tuo painon oikeana pitäminen.

Mitä olet puuhaillut KeU:ssa
Olen auttanut järjestämään tapahtumia ja esitellyt seuraa sekä painia tapahtumissa.

Mikä motivoi vapaaehtoistyöhön seurassa?
Vapaaehtoistyöhön motivoi mukava ilmapiiri.

Mitä terveisiä haluat lähettää muille KeUlaisille?
Hyvää kesää kaikille ja rohkeasti syksyllä mukaan kokeilemaan painia!