Lasten Lumipäivät saapuu Keravalle 12.-13.2

Lasten Lumipäivät liikuttaa koululaisia ja perheitä Keravalla Keinukallion Urheilupuistossa tulevana maanantaina ja tiistaina

Suomen Hiihtoliiton Lasten Lumipäivät -tapahtumakiertue liikuttaa ja ilahduttaa eri paikkakuntien asukkaita kaudella 2023-2024. Kiertueella lapset, nuoret ja aikuiset pääsevät liikkumaan innostavasti ja monipuolisesti lumella. Kiertue saapuu Keravalle Keinukallion Urheilupuistoon maanantaina 12.2. ja tiistaina 13.2. Maanantain ja tiistain aamupäivän ohjelmassa ovat koululaistapahtumat, joihin odotetaan yhteensä 400 oppilasta.

Keravan Urheilijoiden Mikko Niskanen odottaa innolla lasten liikuttamista lumella.

– Lasten Lumipäivien valmistelu on hyvässä vauhdissa. Rastipisteet pyritään rakentamaan osittain pysyviksi, jotta lapset ja nuoret pääsevät hyödyntämään niitä loppukauden ajan. Koululaistapahtumaan odotetaan molemmille päiville noin 200 koululaista opettajineen. Tapahtumassa opettajat kulkevat luokkansa mukana ja saavat samalla ideoita omien liikuntatuntien suunnitteluun. Koululaistapahtumassa tarjoillaan seuran puolesta grillimakkaraa. Sää näyttäisi olevan tapahtumapäivinä aurinkoinen, joten luvassa on mahtavat kaksipäivää Keinukallion Urheilupuistossa, Niskanen kertoo.

Maanantai-iltana Lasten Lumipäivien portit aukeavat myös perheille, kun ohjelmassa on kaikille avoin ja maksuton perhetapahtuma klo 18-19.30. Tapahtuma on maksuton, eikä siihen tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

– Kaikki perheet ovat tervetulleita ensi maanantaina järjestettävään perhetapahtumaan, Niskanen kannustaa.

Lasten Lumipäivien tapahtuma-alue koostuu neljästä erilaisesta aktiviteettipisteestä, joissa jokaisessa lapset ja nuoret pääsevät ohjatusti testailemaan omia taitojaan. Keravan Lasten Lumipäivät järjestää Keravan Urheilijat.

Lisätietoja
Sandra Siren, Hiihtoliiton seurakehittäjä
sandra.siren@hiihtoliitto.fi, puh. 040 669 4462

Mikko Niskanen, Keravan Urheilijat
liikuntaluotsi.keu@gmail.com, 041 310 2069

***
Lasten Lumipäivillä liikutaan sukset jalassa temppuillen, pelaillen, leikkien – maastohiihtoon, mäkihyppyyn ja ampumahiihtoon tutustuen. Lasten Lumipäivät -kiertueen järjestää Suomen Hiihtoliitto yhdessä suomalaisten lumilajiseurojen, kuntien ja oppilaitosten kanssa. Kaudella 2023-2024 yhteistyökumppanimme ovat S-Pankki ja Pihlajalinna. www.lumilajitliikuttavat.fi