Hygieniapassitesti 6.4. Järvenpäässä
Urheiluseuran ja muiden vastaavien yhdistysten kahvio ja ravintolatehtävissä tarvitaan hygieniapassi, mikäli tapahtumissa käsitellään pakkaamattomia elintarvikkeita tai käsitellään helposti pilaantuvia elintarvikkeita. Tämän tyyppisiä tapahtumia seuramme järjestetään usein.
Hygieniapassista on myös hyötyä esimerkiksi seuran nuorille urheilijoille, mikäli kesätyöt tai työharjoittelutehtävät vaativat työskentelyä elintarvikehuoneistoissa, kuten kahvila-, catering-, elintarvike-, elintarvikemyymälä tai maatilamatkailuyrityksissä.
Olemme sopineet ProAgria Etelä-Suomi Ry:n kanssa KeUn jäsenten mahdollisuudesta osallistua hygieniapassitenttiin keskiviikkona 6.4 klo 17.00. Tentti järjestetään yhdistyksen tilojen toisessa kerroksessa osoitteessa Postikatu 10 A 2, Järvenpää. Paikka on Postikasun taaempi siipirakennus eli Ravintola Zapatan takana, käynti sisäpihan puolella. (Portaat ylös toiseen kerrokseen, ulko-ovessa lukee myös Komppi). Testissä on oltava läsnä, sitä ei voi tehdä etänä.
Testin hinta on 43 €/ hlö sisältäen alv 24 %, testin, todistuksen ja hygieniapassi-kortin. Maksu suoritetaan paikan päällä korttimaksuna. Ilmoittautuminen viimeistään 5 päivää ennen testipäivää sähköpostilla: jenni.kunnaala[at)maajakotitalousnaiset.fi, tekstiviestillä p. 040 528 8610 tai oheisella lomakkeella
Ota testiin mukaan alkuperäinen, voimassa oleva ja kuvallinen henkilöllisyystodistus.
Lisätiedot testistä:
Hygieniapassitesti koostuu 40:stä oikein/väärin väittämästä. Väittämät koskevat eri elintarvikehygienian osa-alueita. Läpäistäkseen testin pisteitä on saatava vähintään 34/40. Oikeasta vastauksesta saa yhden pisteen, virheellisistä vastauksista ei saa miinuspisteitä, joten vielä kuudella virheellisellä vastauksella läpäisee testin. Huolellisesti testikysymykset lukien ja hyvää maalaisjärkeä käyttäen sekä elintarviketuotteiden valmistuksen perusteet tietäen voi onnistuneesti läpäistä testin.
Jos et löydä paikkaa tai pääovi on lukossa, niin soita numeroon Auli Teppiselle numeroon 0400 461716
Perehtyminen elintarvikehygienia-asioihin ennakkoon:
Jos haluat Itsenäisesti opiskella elintarvikehygieniaa, niin kannattaa tutustua Ruokaviraston hygieniapassisivuihin. Siellä on ajantasaisin tieto: https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/opiskelukoulutus-ennen-hygieniapassitestia/
Sivustolla on myös mallitesti, josta voi tutustua millaisia kysymyksiä testissä esimerkiksi kysytään: https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/Hygieniapassitesti/
Kirjastosta saattaa löytyä myös Ympäristökustannuksen julkaisema Hygieniaopas. Se on erittäin hyvä ja selkeä peruspaketti testissä kysyttävistä asioista. Vihreäkantinen versio on tuorein painos: https://www.suomalainen.com/products/hygieniaopas-7
Etelä-Suomen maa- ja kotitalousnaiset järjestävät myös Teamsilla hygieniapassitenttiin valmistavan koulutuksen (2 h) 31.3. illalla. Sinne voi ilmoittautua täällä: https://etela-suomi.maajakotitalousnaiset.fi/tapahtumat/hygieniaosaamiskoulutus-17797
Tämä koulutus maksaa 30 €. Se ei ole pakollinen ennen hygieniapassitestiä, vaan mahdollisuus oppia aiheesta lisää.