Kuukausitiedote 2/2018

JAOSTOJEN AJANKOHTAISET

HIIHTO
Lasten OP CUP:in viimeinen osakilpailu hiihdetään perinteisellä tyylillä ke 7.2.
Kilpailuun ilmoittaudutaan ennakkoon kilpailun nettisivujen kautta viimeistään to 6.2 klo 21.00 mennessä

17.–18.2.2018 Keinukalliossa hiihdetään I-Alueen mestaruushiihdot.

SUUNNISTUS
Hiihtosuunnistuksen SM-sprintti ja -viesti on lumitilanteesta johtuen siirretty kaksi viikkoa eteenpäin varapäiville.
Kisojen uusi ajankohta on 24.-25.2.2018.

SOUTU
Soutu tiedottaa yhteisten harjoitusten treeniajoista seuraavaa:
Soutuspinning Crossfit Tuusulassa tiistaisin klo 18:30 – 19:30, torstaisin 17:30 – 18:30 ja lauantaisin 10:00 – 11:30.
Sunnuntain spinnit pyritään aloittamaan uudelleen.
Kuntopiiri Keupirtillä keskiviikkoisin klo 18:00 alkaen. Sunnuntain sauvavaellukselle lähtö klo 9:00 Keupirtiltä.

Kotiratasoudut ovat alkamassa. Kotiratasoutu on Suomen Melonta- ja Soutuliiton organisoima sisäsoutukilpailu koululaisille ja opiskelijoille. Keravan Urheilijat soudattavat pääkaupunkiseudun kouluja. Lisätietoja https://keravanurheilijat.fi/soutu/kotiratasoutu/.
Vastuuhenkilöksi kotiratasoutuun voi ilmoittautua Penalle.

YLEISURHEILU
Juoksukoulut Startti ja Tavoitteena maraton/puolimaraton alkavat maanantaina 19.3. klo 18.00. Jos haluat apuvälineitä liikunnan riemun löytämiseen, kunnon kasvattamiseen tai maratonennätysten rikkomiseen, on nämä suunnattu juuri sinulle. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 5.3.2018.

Polkujuoksukilpailu Winter Trail Run Cupin toinen osakilpailu juostaan Keinukallion mahtavissa maastoissa la 3.3.2018.

KERAVAN URHEILIJAT 100 VUOTTA

Haluatko onnitella 100-vuotiasta seuraamme kesäkuussa julkaistavassa juhlajulkaisussamme? Voit osallistua onnittelijaksi kannatusilmoituksella joka voi olla nimi tai logo. Kannatusilmoituksen saat pikkuhintaan, yksityishenkilöt 20 euroa ja yritykset 50 euroa.

Yksityishenkilöt, toimi näin:
Voit maksaa kannatusilmoituksen Keravan Urheilijoiden tilille FI27 1063 3000 2056 47.
Viestikohtaan kirjoita oma nimi/Juhlajulkaisu (tai nimi jonka haluat lehdessä näkyvän).

Yrityksille tarjoamme julkaisuun lisäksi ilmoitustilaa josta kerromme mielellämme lisää. Juhlajulkaisun kannatusilmoitukset, ilmoitustilavaraukset ja lisätiedot toiminnanjohtajalta keu@keravanurheilijat.fi p. 040 164 7736.
Lämmin kiitos kannatuksestasi!

KEU100 HAASTEET JA TEMPAUKSET

Yleisurheilujaoston kaikelle kansalle suunnattu KEU100-haaste Keinukallion huiputus 100 kertaa on herättänyt kiinnostusta ja saanut portaisiin entisestään liikettä. Haasteaikaa on vielä runsaasti jäljellä (30.9 asti) ja ehdit hyvin tempaukseen mukaan jos et sitä ole vielä tehnyt.
Kaikki 1.1-30.9.2018 välisenä aikana 100 kertaa Keinukallion huiputtaneet ja lomakkeensa ajoissa palauttaneet, osallistuvat tavarapalkintojen arvontaan. Arvonta suoritetaan 6.10.2018 Keravan Urheilijoiden 100-vuotisjuhlassa Klondykessä.

Hiihtojaoston KEU100-juhlatempaus Tykkipaana on seuran toimesta on suunniteltu uudenlainen tykkilumilatu Keinukallioon. Rata on kaksiosainen ja valittavana on 1,5 km ja 1,0 mittaiset reitit. Tempauksella halutaan tuoda esille tykkilumilatua hiihdon harrastajien liikuntapaikkana ja samalla mitata ladun käyttötasoa. Voit kirjata Tykkipaanan käyntikertasi huoltorakennuksen käyttäjävihkoon tai Tykkipaanan sivuilta löytyvän linkin kautta. Jokainen suorituskerta osallistuu kahden 100 euron arvoisen VK-Ski Shop lahjakortin arvontaan.

Soutujaoston Ergomaraton 21. – 22.4.2018 on sisäsoudun kisakauden päättävä tapahtuma, jonka Keravan Urheilijat on järjestänyt jo 16 kertaa. Kilpailulla on ollut Suomen Mestaruus -arvo vuodesta 2011 lähtien. Alunperin kilpailu järjestettiin Keupirtin venevajassa, mutta viime vuonna Suomi100 -juhlavuoden kunniaksi siirryimme soutamaan sisäsoutua ulkona ja kilpailu järjestettiin Löylyn terassilla. KEU100-juhlavuoden ergomaraton järjestetään Gustavelundin terassilla.

Ergomaratonilla matkoina on maraton, puolimaraton sekä SM-kilpailun ulkopuolella on mahdollisuus soutaa 100 km. Nuorten sarjoissa U16 -sarjaan asti SM-kilpailun matkana on 60 minuutin soutu. Aikaisempina vuosina ergomaratonin yhteydessä on voinut soutaa myös 24tunnin ultrasoudun. Viime vuosina 100 km:n tai 24 tunnin soutajia ei ole ollut, mutta KEU100 -juhlavuoden kunniaksi, erityisesti 100 km:n soutua on nyt ”boostattu” erityisesti ulkomailla. Tapahtuma onkin herättänyt ulkomailla laajalti kiinnostusta ja tämän vuoden kilpailuun onkin jo saatu kansainvälistä edustusta. Soutujaoston tavoitteena on saada kilpailuun mukaan 100 osallistujaa. Lisätietoja päivitetään suunnistuksen sivuille.

KUUKAUDEN KEULAINEN

Esittelemme joka kuukausi seuran toiminnassa vahvasti mukana olevia vapaaehtoisia, harrastajia, kilpailijoita, perheitä.

Kuka olet?
Olen Kari Hakuli, hieman yli 50v suunnistusta harrastavan perheen isä, kotoisin Lappeenrannasta. Koulutukseltani olen teräsrakenne DI. Olemme asuneet pääkaupunkiseudulla reilu 20 vuotta, joista Keravalla 15 v.

Miten päädyit mukaan seuran toimintaan?
Olen melkein koko ikäni harrastanut kaikenlaista urheilua eri tasoilla. Helsinkiin muuton myötä liikunta jäi vähäksi aikaa kokonaan, mutta vanhojen kavereiden kautta kaukalopalloharrastus heräsi henkiin.

Muutama vuosi Keravalle muuton jälkeen poikamme Tommi halusi suunnistuskouluun mukaan. Siinä kävi sitten vanhanaikaiset eli itsekin tuli innostuttua suunnistuksesta, vaikka pohjia ei käytännössä lajista ollut. Kun naapurustossa on ollut luonto- ja kuntoiluhenkistä porukkaa, niin päädyimme KeUn ensimmäiseen aikuisten suunnistuskouluun tavoitteena Kytäjä-Jukola 2010. Siitä sitten on pienin askelin parannettu kuntoa ja suunnistustaitoa, joista kumpikaan ei aivan huipputasoa vielä ole. Kun on aiemminkin ollut mukana kaikenlaisessa, niin jotenkin sitä vaan on ajautunut myös seuran muihin hommiin.

Mikä motivoi omassa lajissasi?
Suunnistuksessa motivoi moni asia:
– kunto paranee, jokainen suunnistussuoritus on pitkä ja rauhallinen lenkki
– suunnistustaito paranee pikku hiljaa, joka kerta oppii jotain uutta
– liikkuminen luonnossa on aina mukavaa
– suunnistusporukasta on löytynyt suuri määrä loistavia kavereita ympäri Suomen, ei siis pelkästään omasta seurasta
– tulee käytyä paikoissa, joihin ei muuten tulisi mentyä
– voi perustella itselleen jopa matkoja ulkomaille

Mitä haasteita laji asettaa?
Ainakaan näin vanhemmalla iällä suunnistamaan alkaneella haastetta riittää, aina löytyy uutta opittavaa ja koskaan ei vauhtia ole liikaa, joko kunto tai taitopuoli pettää, joskus molemmat.

Toimit mm. HiSu-kilpailun kilpailujohtajana, mikä sinua motivoi vapaaehtoistyöhön?
Vapaaehtoistyössä motivoi etenkin se, että saa olla mahdollistamassa kilpailutoimintaa etenkin seuran nuorille. Myös loistavien talkootovereiden kanssa on mukava touhuilla.

Terveisesi vapaaehtoiseksi haluaville?
Vapaaehtoisia ei koskaan ole liikaa, itse olen vähän huono houkuttelemaan ketään mukaan, joten toivon, että mahdollisimman moni oma-aloitteisesti lähtisi mukaan. Moni on hienosti kysynyt minultakin, että kuinka voisin auttaa HiSu projektissakin. HiSu projektissa tarvitaan kisaviikonlopuksi vielä lisää talkoolaisia, joten ilmoittautukaa vaan kaikki mukaan. Tehtävää on ennen kisoja, kisojen aikana ja kisojen jälkeen. Mieluummin liian paljon väkeä mukaan kuin liian vähän.