Kuukausitiedote 4/2018

Tiedotteeseen on koottu tärkeimmät huhtikuun tiedotettavat asiat

KEU100-JUOKSU

Keravan päivänä su 17.6. seura esittäytyy Keravan keskustassa. KEU100-juoksu pinkaistaan vauhtiin aivan keskustan alueella. Juoksumatkoina 5 km ja 10 km.  Juhlavuoden kunniaksi juoksun teemaksi on valittu 100 ja musta/keltainen.
Toivoisimme näkevämme teeman mukaisesti pukeutuneita juoksijoita runsain määrin.

Soutujaosto on Keravan päivässä mukana leikkimielisellä ja 100-teeman mukaisella soutukisalla.

Lisätiedot tapahtumasta ja kisaan ilmoittautumiset tulossa lähiaikoina. Seuraa siis ilmoittelua.

 

KEU100-JUHLAJULKAISU

Haluatko onnitella 100-vuotiasta seuraamme kesäkuussa julkaistavassa juhlajulkaisussamme? Voit osallistua onnittelijaksi kannatusilmoituksella. Ilmoituksen saat pikkuhintaan, yksityishenkilöt 20 euroa ja yritykset 50 euroa.

 Yksityishenkilöt, toimi näin:

Voit maksaa kannatusilmoituksen Keravan Urheilijoiden tilille
FI27 1063 3000 2056 47. Viestikohtaan kirjoita oma nimi/Juhlajulkaisu
(tai nimi jonka haluat lehdessä näkyvän).

Lisätiedot yritysten ilmoitustilavarauksista ja kannatusilmoituksista toiminnanjohtajalta
keu@keravanurheilijat.fi p. 040 164 7736.
Lämmin kiitos kannatuksestasi!

 

JAOSTOJEN AJANKOHTAISET

HIIHTO
Hiihtokausi 2018 lähenee loppuaan. Hiihtojaosto kiittää kaikkia toimintaan osallistuneita talkoolaisia, toimitsijoita, urheilijoita, hiihtokoululaisia ja huoltojoukkoja aktiivisesta KeU100 talvesta!

SOUTU
Ergomaraton Gustavelundissa 21.4.
Keravan Urheilijat järjestävät Ergomaratonin, joka päättää sisäsoutukauden ja on samalla soudun KeU100-tempaus. Tavoitteena on saada kilpailuun 100 osallistujaa eri puolilta maailmaa soutamaan puolimaratonia, maratonia tai jopa 100 km:n matkaa. KeUlaiset ilmoittautuvat tapahtumaan itse osoitteessa https://www.ergomaraton.fi/registration-form/
Kisa-areenan valmisteluissa kaivataan apua torstaina 19.4. Tarkempia tietoja soudun jorylta tai soutu@keravanurheilijat.fi

Kotiratasoudut
Keravan Urheilijat ovat soudattaneet tähän mennessä kolmea koulua (Hyrylä, Kurkela ja Aurora). Suorituksia on tehty yli 200. Tampereella 18.5. soudettavaan kotiratasoutufinaaliin näyttäisi olevan lähdössä kokonainen bussikuorma joukkueita.

Soutuspinningit
Soutuspinningit päättyvät Ergomaraa edeltävällä viikolla. Viimeinen spinni lauantaina 14.4. tai tiistaina 17.4. Seuraa nimenhuutoa.

Kirkkovenetalkoot
Kirkkoveneiden kunnostustalkoot Keupirtin venevajalla 23.4. klo 17 alkaen. Talkoissa kunnostetaan ainakin airoja ja veneiden (Nuoli & Siipi) pinnat. Varustaudu sään ja työn edellyttämällä vaatetuksella ja iloisella mielellä. Kirkkoveneiden vesillelaskutalkoot järjestetään 28.4. klo 10 Gustavelundissa.

SUUNNISTUS
Aikuisten suunnistuskoulu alkaa tiistaina 26.4. klo 18 Keravan Keinukallion hiihtokahvion tiloissa. Ensimmäisellä kerralla ei vielä varsinaista hikiharjoitusta suoriteta, mutta suositellaan liikuntaan sopivaa vaatetusta.
Kurssin vetäjinä toimivat KeUn ja TVV:n kokeneet suunnistajat Eva Rönkön johdolla. Kurssi sisältää kahdeksan harjoituskertaa. Opetus lähtee suunnistuksen perusteista ja tarjoaa myös hyvän tuen sille, joka kaipaa päivitystä taitoihinsa.
Lisätiedot ja ilmoittautumiset täällä: https://keravanurheilijat.fi/suunnistus/aikuisten-suunnistuskoulu/

Suunnistusjaosto järjestää SM-sprinttiviestikilpailun su 27.5. ja kisaan tarvitaan runsaasti toimitsijoita rasteja ja liikennettä vahtimaan. Monetkaan tehtävät eivät edellytä suunnistusosaamista, joten rohkeasti mukaan kisajärjestelyihin, kaikkien apua tarvitaan.

Toimitsijoiden ilmoittautumislomake löytyy seuraavan linkin takaa: https://goo.gl/forms/DYWImDMIdiFJbGR32

Lisätietoja kisasivulla: https://keravanurheilijat.fi/suunnistus/kilpailut/suunnistuksen-sm-sprinttiviesti-27-5-2018/
Haasteviestiin pääsee myös osallistumaan. Ilmoittautumisohjeet tulevat kisasivuille.

YLEISURHEILU
Polkujuoksukilpailu Winter Trail Run Cupista on vielä juoksematta Pihkaniityn su 8.4 osakilpailu. Kisan päätteeksi palkitsemme kokonaiscupin kolme parasta sarjoittain.

Lauantaina 28.4 Keinukalliossa riittää vilinää ja vilskettä. Silloin kisataan Uudenmaan (9-15v) ja Helsyn/NåiDin (9-13v) piirin maastojuoksumestaruuksista. Myös eteläisen alueen AM-maastot kisataan samana päivänä.

KUUKAUDEN KEULAINEN
Esittelemme joka kuukausi seuran toiminnassa vahvasti mukana olevia vapaaehtoisia, harrastajia, kilpailijoita, perheitä. Huhtikuun Keulainen on soutujaoston edustaja.

Kuka olet?
Olen Tarita Vähä-Vahe, 48 vuotias perheenäiti ja turkulaisen maratoonarin vaimo.  

Ammatiltani olen jalkaterapeutti. Asumme Espoon Lippajärvellä. Meillä on kolme lasta, joista vanhin poika, 16v kilpailee pikaluistelussa ja pikarullaluistelussa. Nuorin poika pelaa jääkiekkoa Espoon Kiekkoseurassa ja tytär ratsastaa. Eli liikkuva perhe ollaan. Nuoruuteni olen harrastanut kestävyysjuoksua, joten kaikenlainen kestävyysliikunta on ollut iso osa arkielämää koko ikäni. Nykyisin lajikirjo on vain monipuolistunut ja ympäri vuoden löytyy kivoja haastavia lajeja yhdessä ja yksin liikkuen. Vesi on minun elementtini, pitkien swimrunin ja lyhyiden triathlonien sekä avantouinnin kautta soutuun, taitaa kohta kiduksetkin kasvaa.

Miten päädyit mukaan seuran toimintaan?
Olen vuonna 1998 soutanut ensimmäisen Sulkavan soudun kirkkovenejoukkueessa ja sen jälkeen ”koukutuin” positiivisessa mielessä puuvenesoutuun. Toki sisäsoutukin treenilajina on tuttu jo nuoruuden vuosilta. Liityin puolitoista vuotta sitten Keravan Urheilijoihin innostavan treeniseuran ja osaavan valmennuksen vuoksi. Lisäksi mahdollisuus päästä opettelemaan pienveneiden salaisuuksia kiinnosti.  Keräsin useamman vuoden ajan omaa Sulkavan soutujoukkuetta, joten tuttavapiiristä kyllä löytyy paljon kauttani soutuun hurahtaneita. Parina talvena olen vetänyt Carlan ja Pirjon kanssa kotiratasoutuja alakouluikäisille lapsille Auroran koulussa täällä Espoossa ja sieltä on kyllä paljon innostuneita nuoria ja aikuisiakin saatu soudusta innostumaan. Toiveissa on tuollekin koululle hankkia oma ergo, jotta oppilaat voisivat käydä vetämässä esimerkiksi välituntiliikuntansa sitä. Toukokuussa lähden muutaman joukkueen ohjaajaksi Tampereen kotiratasoutufinaaliin.

Mikä motivoi omassa lajissasi?
Soutamisessa motivoi moni asia:

  • Kehittää hyvin kuntoa ja tarjoaa mahdollisuuden saada ottaa itsestä kaikki irti. Sisäsoudussa myös wattimäärien seuraaminen ja palautteen saaminen motivoi sekä ohjaa harjoittelua. Veneessä tahti- ja vauhtimittari oman kehon tuntemusten lisänä valmentaa.
  • tekniikka niin ulkona, kun sisälläkin soutaessa vaatii jatkuvaa ”fiilausta”, mutta kun teknisesti soutu paranee, pääsee kokemaan todellisen flown. Soudulla on paljon yhtäläisyyksiä muiden liuku- ja vesilajien kanssa. Lisäksi uudet soutua analysoivat ohjelmat ja apuvälineiden kautta saatavan informaation ymmärrys ja soveltaminen käytäntöön ovat tosi mielenkiintoisia. Uskon että moni muukin tämän kautta innostuu vielä enemmän.
  • vesillä soutaessa keliolosuhteet ja niiden lukeminen tarjoaa vaihtelevaisuutta
  • yhdessä parin tai kirkkoveneessä koko joukkueen kanssa yhtäaikaisen tekeminen
  • toimintaa ympärivuotisesti
  • avoin ja kannustava ilmapiiri madaltaa kynnystä lähteä myös muutenkin kuin kirkkovenesoudussa kisaamaan. Hyviä soutusiskoja ja -veljiä onkin löytynyt paljon omasta ja muista seuroista.

Mitä haasteita laji asettaa?
Oman kunnon ja tekniikan kehittäminen tarjoaa jatkuvaa haastetta. Rasitus kohdistuu hyvin koko kehoon.  Lisäksi olen astmaatikko ja keuhkojen riittävä rasittaminen on sekin jo terveyden vuoksi tärkeää. Haluaisin oppia parisoutamaan paremmin ja ensi kesänä myös uskaltautua navigoijan paikallekin. Lisäksi yksinsoudun opetteleminen on tulevaisuuden haave. Sisäsoudussa heikomman eli nopeuspuolen kehittäminen eli inhokki matkalla 500 m tuloparannus. Suoritusten ja treenien videoiminen antaa myös itselle selkeän kuvan parannuskohteista ja myös välillä voi olla hetken johonkin osa-alueen toimintaan tyytyväinen. Hyvänä puolena myös mainitsisin mallioppimisen soututekniikkaa opetellessa. Tätäkin käytämme treeneissä paljon. Arjen logistiikka on se suurin haaste. Lasten harrastuksien ja omien treenien yhdisteleminen on välillä aika liikkuva palapeli. Onneksi valtaosin olemme onnistuneet.

Mikä sinua motivoi vapaaehtoistyöhön?
Soutujaoston reipas tekemisen meininki, se kannusti minutkin talkoisiin. Vapaaehtoistyössä motivoi eniten se ilo ja innostus mikä lasten ja aikuisten kasvolta näkyy. Ne samat asiat jotka saavat itsenikin liikkumaan.  Käymme tekniikan yleensä aika nopeasti läpi ja jokainen saa henkilökohtaisen ohjauksen soutuun. Monella voi olla hiukan ennakkoasenteita sisäsoutuun sen ”tylsyyden” vuoksi. Tätä ei ole kyllä kukaan kutsunut tylsäksi enää sen vedetyn sisäsoudun jälkeen. Kotiratasoutujen yhteydessä olen törmännyt sellaisiinkin lapsiin, jotka ovat todenneet, etteivät tienneet, että voisivat olla hyviä missään. Nuorten saaminen vielä enenevässä määrin ulkosoudun pariin kiinnostaisi.

Terveisesi vapaaehtoiseksi haluaville?
Vapaaehtoisia ei koskaan ole liikaa, jokaiselle varmasti löytyy jokin homma, johon voi tarjoutua. Meillä soutujaostossa on tekemisen meininki. Osallistuisin vielä enemmän jos asuisimme hiukan lähempänä. Jokainen liikuntaan hurahtanut ihminen, jolle siitä muodostuu tapaa elää, on hyvä asia meille kaikille. Soutu liikuntana ja urheiluna tarjoaa useita kokemuksia ja niitä on ilo jakaa muillekin.

Hyvää seuraavaa 100 vuotta KeU liikunnan parissa! Ja kaikki joukolla ja innolla soutamaan sekä tietysti syksyn päätteeksi Sherwoodin porrasjuoksuihin!