Ristijärven KLL-hiihdoista neljä mitalia KeUlaisille

KLL:n hiihtomestaruuskilpailut käytiin Ristijärvellä 24.-26.3. Kolmipäiväisten mestaruuskilpailuiden matkoina olivat XCX “suksicrossi” ja perinteisen sekä vapaan väliaikalähtökilpailut. Kilpailijat edustivat koulujaan vahvassa seurahengessä.

Kilpailuviikonloppu oli seuran hiihtäjille menestyksekäs. KeUn seitsemän hengen joukkue keräsi yhteensä neljä mitalia ja kuusi TOP10 sijoitusta sekä muita hyviä sijoituksia. Kilpailuiden tulossivu.

Ensimmäisen kilpailupäivän 600 metrin XCX-rata sisälsi pujottelua, labyrintti- ja aaltoladun, portteja, kumpareita ja mutkittelua. Kaikki kilpailijat hiihtivät karsintahiihdon, jonka perusteella jaettiin paikat erähiihtoihin tai finaalilähtöön.

Paulus Immonen oli karsintahiihdon kolmanneksi nopein ja ylsi finaaliin M14 sarjassa. Finaalissa loppusijoitus oli kuudes. Samassa sarjassa Eelis Immonen oli lopputuloksissa yhdeksäs sijoittuen B-finaalin kolmanneksi ja Eetu Pekkalan sijoitus 29 sekä Luukas Koivisto 39.

M12 sarjassa Toivo Repo oli XCX-kilpailun 32. ja M13 sarjassa

Toisena kilpailupäivänä oli Hopeasompa kilpailuiden menestyksen perusteella KeUlaisten pääpäivä, kun kilpailtiin perinteisen hiihtotavan väliaikalähtökilpailut.

M14 sarjassa Paulus Immonen ylsi jälleen joukkueen parhaaseen sijoitukseen ja hiihti M14 sarjan 3 km kilpailun voittoon lähes 22 sekunnin erolla. Hyvää menestystä samassa sarjassa täydensi Eelis Immosen neljäs sija ja ero mitaliin jäi ainoastaan 0,6 sekuntia.

Päivän toisen mitalin hiihti M13 sarjassa Eetu Pekkala, joka sijoittui toiseksi 2 km kilpailussa. Luukas Koivisto oli lopputuloksissa sijalla 28.

Kolmanteen mitalisijoitukseen ylsi Antti Kirves M15 sarjassa 3 km kilpailussa. Kärkikolmikko oli erityisen tasainen ja Kirves jäi kärkeen vain 4,2 sekuntia ja hopeaan ainoastaan 0,5 sekuntia.

M12 sarjan 2 km kilpailussa Toivo Repo oli 33. ja N12 sarjan samanmittaisessa kilpailuissa Kaisa Kirves sijalla 40.

Kolmas kilpailupäivä oli vapaan väliaikalähtökilpailu, jossa joukkueen parhaaseen sijoitukseen ylsi Eetu Pekkala M13 sarjan 3 kilometrin kilpailuissa. Pekkala hiihti pronssille ja eroa hopeaan jäi ainoastaan 0,3 sekuntia. Hyvää lopputulosta sarjassa säesti Luukas Koiviston 11 sija.

M14 sarjassa veljekset Immonen ylsivät jälleen molemmat TOP10 joukkoon viiden kilometrin kilpailussa. Paulus sijoittui viidenneksi ja Eelis sijalle yhdeksän.

M15 sarjassa viiden kilometrin matkalla Antti Kirves ylsi kuudenteen sijaan ja M12 sarjassa Toivo Repo teki hienon suorituksen ollen sarjassaan 17 nopein kolmen kilometrin kilpailuissa. Kaisa Kirves samassa ikäluokassa ja kilpailumatkalla tyttöjen sarjan sijoituksissa 34.