SK Uusi

SK Uusi on 2013 perustettu, kahden Uudellamaalla toimivan suunnistusseuran yhteinen edustusseura. Jäsenseuroja ovat Keravan Urheilijat (KeU) ja Tuusulan Voima-Veikot (TVV).

Edustusseura on tarkoitettu kaikille kilpasuunnistajille.

SK Uuden järjestämiin harjoituksiin ovat kaikki jäsenseurojen jäsenet tervetulleita. Katso lisää SK Uuden nettisivut

KeU:n suunnistujaoston kauden päättäjäisissä 7.11.2021 avattiin keskustelu mahdollisuudesta siirtyä keväästä 2022 alkaen edustamaan SK Uutta myös veteraanisarjoissa H/D35-. Alla keskustelua aiheesta. Vuoden 2022 edustusseura kaikenikäiseille on SK Uusi!

6 kommenttia artikkeliin ”SK Uusi”

 1. Suunnistuskauden päättäjäisissä 7.11. Keinukalliolla käytiin edustusseura-asiasta rakentavaa keskustelua, jossa asiaa tarkasteltiin eri näkökulmista, mm. KeUn seurayhteisön, KeUn seniorisuunnistajien, Sk Uuden nimissä suunnistavien aikuisten ja nuorten sekä myös potentiaalisten uusien harrastajien (lasten ja heidän vanhempiensa) näkökulmasta. Esillä oli myös kokemuksia – hyviä ja huonoja – erilaisista vastaavista viritelmistä, esim. Delta, MS Parma, Ok Trian, Navi.

  Jatkaako KeU suunnistusseurana? – Kyllä. KeUn syyskokous pidetään 9.11., jossa ei ole tarkoitus tehdä muutosta sen osalta, että suunnistus on edelleen KeUn laji ja KeU on Suunnistusliiton jäsen.

  Miten muutos sitten konkretisoituisi? – Sk Uusi muuttaisi sääntöjään siten, että Sk Uusi voisi toimia edustusseurana kaiken ikäisille suunnistajille. Jokainen KeUn ja TVV:n jäsen päättää itsenäisesti kisakauden alussa mitä seuraa edustaa kesäsuunnistuksessa.

  Onko asiassa tehty jo päätökset? – Ei ole. Keskustelu on avattu. Sk Uuden hallitus voi tehdä päätöksen sääntömuutoksesta, mutta yksittäisten suunnistajien osalta ei ole edes mahdollista tehdä päätöstä siitä, mitä seuraa henkilö edustaa kisoissa. Toivottavaa on, että keskustelun kautta syntyy selkeä näkemys, jonka tiedon pohjalta kukin voi tehdä oman päätöksensä.

  Koskeeko tämä myös muuta kuin kesäsuunnistusta? – Tämä on vielä auki. Nykyisellään Sk Uudessa on pelkästään kesäsuunnistus. Käytännössä hiihtosuunnistuskauden alkuun on sen verran vähän aikaa, että Sk Uuden sääntömuutos ei tälle talvelle ehtisikään. Myös pyörä- ja tarkkuussuunnistuksen osalta asiasta on syytä käydä keskustelua.

  Kuka tätä muutosta haluaa? – Esitys siitä, että kaikenikäiset suunnistajat voisivat edustaa Sk Uutta nousi esille lokakuun alussa Sk Uuden kehittämisseminaarissa. Sen jälkeen Sk Uuden hallitus lähetti asian keskusteltavaksi perusseuroihin (KeU ja TVV). KeUn suunnistusjaoston kokouksessa asiasta keskusteltiin ja kauden päättäjäisissä sitä jatkettiin. Avoimen keskustelun kautta voimme kirkastaa hyötyjä, mahdollisuuksia, riskejä ja haittoja. Lopputulema kuitenkin jokainen harrasta tekee itsenäisen päätöksen.

  Ja ketä tämä palvelisi? – Jokaisella on oikeus ja mahdollisuus hakea näkökulma tähän asiaan. Asiaa voi tarkastella puhtaasti henkilökohtaisesta näkökulmasta ja myös viestijoukkueiden kokoamisen näkökulmasta tai toimitsijatehtävien jakautumisen näkökulmasta. Tai sitten lajin näkökulmasta, kuinka saamme uusia harrastajia – lapsia ja aikuisia – lajin pariin. Tai millaisena yhteistyökumppanina seura näyttäytyisi alueella, joka mahdollisesti avaisi uusia mahdollisuuksia.

  Millaisia etuja tai mahdollisuuksia on tunnistettu? – Keskustelussa tuli esille mm. se, millaisena Sk Uusi näyttäytyisi kisapaikoilla, kun nykyisen kolmen seura-asun sijasta KeUn ja TVV:n suunnistajat näyttäytyisivät yhtenäisenä joukkona. Keski-Uudellamaalla lajitarjontaa on paljon ja tässä joukossa Sk Uusi voisi tarjota selkeämmän ja näkyvämmän väylän suunnistuksen pariin.

  Käännämmekö selän KeUlle ja KeUn muille lajeille? – Sk Uudessa ei ole henkilöjäseniä. Jäsenyys olisi edelleen KeUssa tai TVV:ssä. Suunnistuskisat ja KU-kuntorastit järjestettäisiin edelleen KeUn (tai TVV:n) nimissä ja järjestelyjen suuruudesta riippuen apuja haetaan yhteistyöstä seuran sisällä ja/tai seurojen välillä.

  Mitä kysymyksiä tai näkemyksiä esitys aiheuttaa sinussa? Jatketaan keskustelua ja ajatusten vaihtoa

  • Kehitys kulkenut siihen suuntaan, että olen SK-Uuden edustuksen kannalla.

 2. Jos tulevina vuosina kilpailen, voin suunnistaa SK-Uuden nimissä.
  Siitä huolimatta olen edelleen KeU:lainen.

 3. Kyllä voin hyvin mielin edustaa SK-Uutta jos/kun ‘edustus-yhdistymisellä’ elävöitetään toimintaa, saatetaan nuorille parempi ja pitkäjänteisempi tulevaisuus, ja toki mahdollisuus muillekin vaikkapa uudenlaisiin viestijoukkueisiin. Johdetaan kuitenkin muutos hallitusti yhdessä kohti uutta tulevaisuutta 🙂

 4. Kilpailen vain tarkkuussuuunnistuksessa. Minusta sen voisi säilyttää KeU:ssa.
  Mutta toivottavasti kaikkien tarkkuussuunnistajien seura on jatkossa sama – joko KeU tai S6. Tällöin saamme kaikkiin joukkuekilpailuihin entistäkin vahvemmat joukkueet. Tarkkuussuunnistuksessa kilpailevia on ainakin kuusi, ehkä enemmänkin.

Kommentointi on suljettu.