Hiihtosuunnistuksen SM-sprintti ja -viesti 24.-25.2.2018

100 -vuotta täyttävä Keravan Urheilijat kiittää onnistuneiden SM-sprintti ja-sprinttiviestikilpailuiden kaikkia osapuolia! Saamamme palaute on ollut ylenpalttisen kehuvaa!

Teimme yhdessä – kilpailijat, yhteistyökumppanit, maanomistajat ja talkooväki – loistavan talvisen kilpailuviikonlopun ilmojen haltijankin suosiessa kauniilla, talvisella säällä lopulta meitä – kuin anteeksipyydellen – kun kiusoitteli ja kujeili kustannuksellamme ennen kisoja!

Kilpailujen järjestäminen aloitettiin vuosi sitten. Siitä pitäen ratamestarit ja valvojat tekivät satoja tunteja perusratasuunnittelua, joka johti syksyllä urien raivaustalkoisiin. Työtahti vain kiihtyi ja valmistauduimme kisaviikonloppuun 10.-11.2.2018. Urat oli ajettu viimeistelyä vaille valmiiksi, kunnes kaksi viikkoa ennen kilpailuita lämpöaalto ja rankka vesisade sulattivat lumet kilpailualueelta, pakottaen siirtämään kisoja kaksi viikkoa eteenpäin. Sitten oikea talvi alkoi ja järjestelyt saatiin ripeästi jatkumaan, moottorikelkkapartio teki pitkää päivää heti kun lunta kertyi maastoon, urakan hienon lopputuloksen jokainen varmasti huomasi maastossa. Alueen muun latuverkoston ja stadionalueen loistavan kunnon takeena ovat olleet Keravan kaupunki ja Keravan Urheilijoiden hiihtojaosto. Kisakeskuksen rakentamiseen ja kisojen palveluihin osallistui vielä lisää talkoolaisia. Kiitos kaikille hyvin tehdystä työstä, ilman teitä eivät kilpailijat olisi päässeet ratkomaan paremmuuttaan!

Kisaviikonloppuna 24.-25.2.2018 areenalle astuivat pääosanesittäjät, 432 henkilökohtaiseen kisaan ja 127 viestikisaan ilmoittautunutta hiihtäjää ja joukkuetta. Aivan kaikki eivät päässeet paikan päälle nauttimaan kisoista, mutta suurin osa kylläkin. Lisäksi uskomme, että useita kymmeniä suunnistajia jäi tulematta paikalle siirron vuoksi. Kiitämme kilpailijoita, teille kisat tehtiin ja te lopullisen kisatunnelman loitte! Ratamestarit suunnittelivat teille sprinttiradat, jotka mittasivat etenkin sprinttiominaisuuksia – hiihtonopeutta, nopeaa hahmotus- ja päätöksentekokykyä. Vastasitte näihin kyllä kiitos ja suoriuduitte tehtävistä hienosti.

Jokaiseen tapahtumaan sisältyy aina kehitystä vaativia asioita. Tällä kertaa suurinta kritiikkiä keräsi leimauslaitteisto ja lähinnä sen epäluotettavaksi koettu toiminta. Totaalisia korttien hyytymisiä ei montaa tällä kertaa ollut, mutta laitteiden toimintavarmuudesta keskusteltiin useaan kertaan kilpailijoiden ja huoltajien kanssa. Yksikin laitteistosta johtuva virhe on liikaa, kilpailun pitää ratketa radalla, ei tekniikan luotettavuuteen. Kisajärjestäjät vievät terveisiä laitteiston valmistajalle, pyrkien näin saamaan kehitystyötä eteenpäin.

Seuraavan kerran suunnistuksen SM-kilpailuja käydään Keravalla 27.5.2018, jolloin ratkaistaan suunnistuksen ensimmäiset sprinttiviestimestaruudet Suomessa. Tämäkin kisa kuuluu Keravan Urheilijoiden 100-vuotisjuhlataphtumiin. Tervetuloa mukaan!

Kari Hakuli

Kilpailunjohtaja


Jos unohdit kisapaikalle tavaroitasi, voit kysellä niitä emaililla osoitteesta pauliina.kaas@keravanurheilijat.fi

 

 

Yhteistyökumppanit:

Keravan kaupunki on pääyhteistyökumppani.