Valvojan lausunto

 

Ratamestarin mietteissä on hyvin tiivistetty oleellisin.

Kilpailun ratojen suunnittelun ydinajatus on ollut vauhdikas sprinttikilpailu. Siinä on onnistuttu hyvin. Tavoitteena on pidetty sprinttien ohjeaikoja ja tämä ohjenuorana ratoja on viilattu. Sunnuntain viestipäivänä saattaa kuitenkin erityisesti vanhemmissa sarjoissa tulla ylityksiä.

Menestykseen vaaditaan virheetöntä vauhdikasta etenemistä erilaisilla hiihtotekniikoilla. Fysiikan lisäksi kysytään monipuolista hiihto-osaamista ja ketteryyttä erilaisilla urilla. Tämä korostuu erityisesti pääsarjoissa nuoret mukaan lukien.

Kilpailukartta on selkeälukuinen ja soveltuu hyvin sähäkkään sprinttiin. Kartalle piirretty urasto täsmää hyvin maastoon. Havaittuja poikkeamia on korjattu karttaan viime hetkiin saakka. Ulkoilijoiden patikointipolkuja ei ole merkitty karttoihin.

Maasto sai lopulta kattavan ja kisaan hyvin riittävän lumipeitteen. Järjestäjät ovat lisäksi lumettaneet vähälumisia urakohtia sekä joitain ylityspaikkoja.

Kisajärjestäjien uudeksi huolenaiheeksi on kuitenkin noussut viime päivinä reippaasti viilentynyt sää. Pakkanen voi öisin olla kireääkin, mutta ennusteiden mukaan lämpötilan pitäisi kuitenkin lauhtua merkittävästi aamun jälkeen.

Kilpailijoita muistutetaan kuitenkin varmistamaan hyvissä ajoin oman emiTaginsa toimintakunto, jottei edellisen viikonlopun SM-viestipäivän laitehyytymisiä tulisi. Keravalla erityisesti lauantain aamupäivän karsinnassa saattaa olla pakkasta reilummin ja myös sunnuntain viestien 1. lähtöryhmän kisassa.

Kilpailijoita suositan varautumaan ohuiden hiihtotrikoiden lisäksi tarvittaessa myös lämpimimmillä vaatekerroksilla.

 

Markku Leinonen

ratavalvoja