Kilpailukutsu

Sprinttiviesti Suomen mestaruuskilpailu 27.5.2018 Keravalla

Kilpailusäännöt ja –ohjeet: Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä, SM-kilpailuista vuodelle 2018 annettuja erillisiä ohjeita ja järjestäjien antamia ohjeita. Kilpailukohtaisia tarkennuksia julkaistaan kilpailun internetsivuilla kilpailua edeltävinä päivinä.

Kilpailun ohjeajat: sprinttisuunnistuksen ohjeiden mukaiset (12-15 min).

Sarjat:

  • H/D 21, 4 osuutta
  • H/D 18, 4 osuutta
  • H/D 40, 4 osuutta
  • H/D 55, 4 osuutta

Joukkueet: Joukkueeseen kuuluu kaksi miestä ja kaksi naista, jotka suunnistavat järjestyksessä nainen – mies – mies – nainen. Joukkueet ovat aluejoukkueita ja suunnistusalueet nimeävät joukkueet. Alue voi itse määrittää koostuvatko joukkueet eri seurojen vai saman seuran suunnistajista. Alue voi nimetä samaan sarjaankin sekä seura- että aluejoukkueita. Joukkueen jäsenten tulee edustaa kyseisen alueen suunnistusseuraa. Sarjojen ikärajoitukset ovat vastaavien henkilökohtaisten sarjojen mukaiset.

Kuhunkin sarjaan otetaan maksimissaan 40 joukkuetta. Suunnistusliiton erillisohjeiden mukaisesti alueella on 2-3 kiintiöpaikkaa/sarja. Näiden lisäksi on sarjakohtaisesti määritelty lisäpaikkojen jakojärjestys, jonka mukaisessa järjestyksessä alueella on mahdollista ilmoittaa joukkueita siihen saakka kunnes sarjassa on max 40 joukkuetta. Käytännössä jakojärjestyslistan sijoilla 1-7 olevat alueet.  Mikäli ilmoittautumisajan päätyttyä sarjassa on vähemmän kuin 40 joukkuetta, voidaan vapaana olevat paikat antaa muiden alueiden täytettäviksi lisäpaikkojen jakojärjestyslistan mukaisesti. Alueiden kiintiöpaikat, lisäpaikkojen jakojärjestys ja sen perusteet on kuvattu tarkemmin erikseen kisasivuilla (Joukkueiden nimeäminen).

Ilmoittautuminen: Ilmoittautumiset tulee tehdä 17.5.2018 klo 24.00 mennessä IRMA:ssa. Mikäli tämän jälkeen sarjassa ei ole 40 joukkuetta, alueille ilmoitetaan mahdollisuudesta lisäpaikkoihin. Täydentävä ilmoittautuminen tulee tehdä 23.5. klo 24.00 mennessä.

Joukkueiden kokoonpano ja juoksujärjestys ilmoitetaan joukkueen ilmoittautumisen yhteydessä tai viimeistään 26.5. klo 18.00 mennessä. Joukkue, joka ei ole antanut juoksujärjestystä määräajassa, ei saa lähtölupaa. Muussa kuin ilmoitetussa järjestyksessä juokseva joukkue hylätään.

Osanottomaksu on 103,25 € joukkueelta ja maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä.

Kilpailukeskus sijaitsee Keravan keskustassa. Kilpailukeskukseen saavuttaessa on noudatettava ehdottomasti kilpailunjärjestäjän opasteita. Opastus on paikoillaan 27.5. klo 08.00 mennessä.

Opastus pysäköintiin on Keravan keskustan eteläpuolelta Keravantien (Tie nro 148) ja Saviontien risteyksestä pääjunaradan länsipuolelta. Pysäköinti sorakentällä, josta kilpailukeskukseen kävellen 10 min.

Kilpailupaikalle pääsee myös junalla (junat R, D, Z, K, N), jolloin kulku Keravan asemalta kilpailukeskukseen tapahtuu opasteiden mukaan (10 min). Tarkemmat ajo- ja kulkuohjeet tulevat kisasivuille.

Lähtöajat:

  • H/D55 klo 11.00
  • H/D40 klo 11.50
  • H/D18 klo 12.40
  • H/D21 klo 13.30

Lähtökynnys: Kilpailukeskuksessa on erotettu karanteenialue, jonne kaikkien kisaan osallistuvien tulee siirtyä klo 11.10 mennessä. Karanteenialueelta ei saa poistua ennen omaa kisasuoritusta. Matkapuhelimien käyttö karanteenialueella on kielletty.

Kilpailunumerot kiinnitetään rintaan ja selkään. Numerot ovat kilpailukeskuksessa. Omat hakaneulat.

Maasto: Keravan keskustan alue.

Kielletyt alueet: Harjoituskieltoalue on osoitettu karttarekisterissä, jonne on linkki kisasivuilta. Harjoituskieltoalueella kilpailijoille on normaali asiointi sallittua 13.5. asti. Sen jälkeen harjoituskieltoalue on kiellettyä aluetta kilpailijoille. Kisapäivänä 27.5. liikkuminen harjoituskieltoalueella vain järjestäjän opasteiden ja ohjeiden mukaan.

Linkki Keravan karttapalveluun, mm. ilmakuvat

Kartta: Sprinttisuunnistuskartta 1:4 000, käyräväli 5 m, tulostus 5/2018. Kartan koko A4, kartta muovisuojuksessa. Kartoitus Tommi Hakuli. Kilpailualueen vanhat kartat nähtävillä kisasivuilla.

Leimaustapa: Kilpailussa käytetään EmiTag-leimausta. Kilpailijoille, joiden Irma-järjestelmän ilmoittautumistiedoissa ei ole EmiTag-kortin numeroa, varataan laina-EmiTag-kortti, jonka vuokra on 7 €. Lainakortit noudetaan käteismaksua vastaan infosta. Palauttamattomista korteista peritään 70 €.

Majoitus: Keravan lähialueen hotellit ym. majoituspaikat. Harjoituskieltoalueella majoittuminen ei ole sallittua.

Harjoittelu: Harjoituskartta on tilattavissa 20.4. alkaen suunnistus@keravanurheilijat.fi. Valittavana on kaikki rastit -karttoja, sekä lyhyt ja pitkä sprintti. Mainitse tilauksessa, mitä karttoja tilaat ja montako kappaletta. Tulostekartat toimitetaan postitse tai sopimuksen mukaan. Maksu 6 €/kartta tai 20 €/4 karttaa. Maksuohjeet karttatoimituksen mukana. Kartoitus Tommi Hakuli.

Kuntosuunnistus:
KeU 100 -haastesprinttiviesti

SM-kisan jälkeen on neliosuuksinen  KeU 100 haastesprinttiviesti. Joukkueen kokoonpano on vapaa ja voi koostua 2-4 henkilöstä. Haastesprinttiviestin lähtö on noin klo 14.30. Joukkuemaksu on 40 €/joukkue 24.5. asti ja myöhemmin ilmoittautuvilta 50 €/joukkue. Joukkueiden ja juoksujärjestyksen ja EmiTag-numeroiden ilmoittaminen  ennakkoon IRMAssa tai infossa klo 12 mennessä. Katso tarkemmat tiedot haastesprinttiviestin alasivulta.

Henkilökohtainen kuntosuunnistus

Sunnuntaina 27.5. mahdollisuus henkilökohtaiseen kuntosuunnistukseen sprinttiradalla. Kuntosuunnistuksen lähtöpaikalle on 400 m kisakeskuksesta. Maksu 7 euroa. Emit-rastit, oma karttamuovi.

Päätoimihenkilöt:

Kilpailun johtaja Timo Sirola, 050 590 4590, timo.sirola@gmail.com

Ratamestarit Ari Parviainen ja Tommi Hakuli

Tiedottaja Merja Juutilainen, 040 578 4113, merjajuutilainen@gmail.com

Tulospalvelu Reino Ruotsalainen

TA Jouni Lipponen

Ratavalvoja Pertti Tuomi, Askolan Urheilijat

100 vuotta täyttävä Keravan Urheilijat toivottaa kilpailijat, kuntosuunnistajat ja kannustajat tervetulleiksi!