Ratamestarin terveiset

 

Ensimmäinen suunnistuksen SM-sprinttiviesti juostaan Keravan keskustan monipuolisessa ja nopeasti vaihtelevassa kaupunkiympäristössä. Maastosta löytyy kaikkea pienipiirteisistä taloyhtiöiden pihoista suurpiirteisiin julkisiin rakennuksiin sekä nurmipohjaisiin puistoihin ja puistometsiin.

Radat on pyritty suunnittelemaan maaston parhaimpia osia käyttäen unohtamatta kuitenkaan viestikisan luonnetta. Tästä johtuen rastit on sijoitettu läpijuostaviin paikkoihin, joilla vältetään rastien ruuhkautumiset. Ruuhkaa helpottaa myös käytössä oleva EmiTag leimauslaitteisto, joka mahdollistaa rastien leimaamisen pysähtymättä. Leimasinten käyttöön kannattaa tutustua karanteenialueen mallirastilla sekä mallisuunnistuksen yhdelle rastille sijoitetulla leimasimella.

Viestiluonteesta johtuen radoilla on hajontaa, että saadaan muutkin kuin letkan keulamies suunnistamaan 😉 Hajontojen väliset aikaerot ovat hyvin pienet, mikäli kilpailija toteuttaa reitinvalinnat arvioitua optimireittiä pitkin. Ratojen tavoiteajat on pyritty säätämään lajisäännöissä määritellyn sprintin ohjeajan puoliväliin. Vähäsateisista viime viikoista ja kisapäivälle luvatusta aurinkoisesta säästä johtuen maasto on kuiva, joten lasketut tavoiteajat tulevat joissain sarjoissa todennäköisesti alittumaan.

SM-kilpailun jälkeen on mahdollisuus päästä juoksemaan H/D 21 sarjan radoilla KeU 100 Haastesprinttiviestissä, johon on mahdollista ilmoittautua vielä paikan päällä kilpailukeskuksessa klo 12 mennessä. Tämän jälkeen taloyhtiöiden pihoihin meneminen vaatii uuden luvan. Huoltajille on tarjolla kuntosuunnistusta sprinttiradoilla naapurimaastossa klo 11-13.

Ohjeena kisoihin autolla ja pyörällä saapumisesta pyydämme huomioimaan, että harjoituskieltoalueen läpi ajaminen ei ole sallittua, joten noudattakaa virallista opastusta tieltä 148. Etenkin navigaattoreiden avulla suunnistavien kannattaa huomioida, että erityisesti Kurkelankatua ja Porvoonkatua/Sampolankatua pitkin kulku on kielletty, vaikka navigaattori toisin sanoisikin!

Onnistuneita suorituksia historian ensimmäiseen SM-Sprinttiviestiin!

Ratamestarit

Tommi Hakuli ja Ari Parviainen