Merta edemmäs Coastaloimaan

9.10.2021 klo 10 – 17 välisenä aikana (säävarauksella, varapäivä 16.10.), retken lähtöpisteenä toimii Helsingin Kanoottiklubi, Rajasaarenpenger 8.

Olisitko kiinnostunut opastetusta coastal-soudusta merellä nautiskellen hyvästä seurasta, kauniista maisemista ja kuulaasta syyssäästä? Keravan Urheilijat järjestää coastal-meriretken, jossa sovelletaan opittuja coastal-taitoja lajinomaisessa ympäristössä ja luonnollisesti myös opastetaan (ja kuvataan) soututekniikkaa. Seuran veneet ja vuokraveneitä on käytettävissä tapahtumaan, mutta voit osallistua myös omalla veneelläsi. Retken kesto on noin 2 – 3 tuntia ja sen aikana on tarkoitus käydä hieman ulompanakin merellä ja mahdollisesti rantautua esim. Suomenlinnassa. Reitti tarkentuu sääolosuhteiden mukaan. Retki soudetaan yhtenä laivastona ja turvavene seuraa mukana.

Meriretki edellyttää ainakin vähäistä kokemusta coastal-soudusta, mutta mikäli kiinnostusta löytyy, on mahdollisuus järjestää samalle päivälle myös matalan kynnyksen yhteissoutu noin tunnin mittaisena.

Ilmoittaudu viimeistään tiistaina 5.10. (https://forms.gle/J4g3G2csS13eRkAr7) Retken kellonaika päätetään torstaina 7.10., kun lauantain sääennuste on jo hieman varmempi. Mikäli ennuste näyttää todella surkealta, varapäivä on 16.10.

Retki on Keravan Urheilijoiden jäsenmaksun ja soudun toimintamaksun maksaneille ilmainen, seuran ulkopuolisilta 40€.

Varusteet: säänmukainen vaatetus (vaatteiden kastuminen roiskeista on todennäköistä, joten kosteudenkestävä pukeutuminen ja vedenpitävät sukat suositeltavat), kuivapussissa veneeseen mukaan kuivaa vaihtovaatetta sekä mahdollisen tauon ajaksi lämmintä vaatetta. Myös oma kelluntapukine kannattaa ottaa mukaan, jos sinulla on soutuun soveltuva pukine.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on vuonna 2020 myöntänyt Keravan Urheilijoiden soutujaostolle valtionavustuksen käytettäväksi hakemuksessa määriteltyyn seuratoimintaan. Soutujaosto haki seuratukea hankkeelle, jonka tarkoituksena on edistää ja mahdollistaa soutua harrastuksena. Meriretki järjestetään osana tätä hanketta.