Soutuspinning

Talvikauden 2023 soutuspinning

Soutuspinning järjestetään Keravan Voimistelijoiden tiloissa (Myllynummentie 10, Kerava) seuraavasti:

Tiistaisin 15 – 17 (musiikki lopetettava klo 16:15)

Lauantaisin 10 – 13

Näin ilmoittaudut soutuspinning-tunneille

Tunneille on ilmoittauduttava etukäteen. Ilmoittautuminen tapahtuu Nimenhuuto-palvelun kautta: Kirjaudu tästä >.

Avaa itsellesi tunnukset ja kirjaa sivustolle, milloin olet IN (mukana) ja milloin OUT (poissa). Jos kaikki paikat on varattu, kysy mahdollisia vapaita paikkoja Penalta tekstiviestillä.

HUOM. KeUn soutuspinningiin osallistuminen edellyttää KeUn jäsenyyttä ja soudun toimintamaksun suorittamista. Katso tarkemmin: Mukaan soudun toimintaan

Lisätietoja Pentti Soinilta, puh. 050 480 2750 tai pentti.soini@gmail.com

Katso video spinningharjoituksista Youtubesta >>

Soutuspinning-treeneistä

Soutuspinning on monipuolinen ja tehokas liikuntamuoto, joka sopii kaiken ikäisille, -kokoisille ja -kuntoisille.

Soutuspinning soudetaan sisäsoutulaitteella, jossa on säädettävä vastus. Soutuspinningtunnin ideana on soutaa ryhmässä ohjaajan opastuksella ja musiikin tahdittamana.

Kaikki soutavat samaa tahtia, kukin oman kuntonsa mukaan. Tunnin rasittavuutta voi itse säädellä vetojensa vahvuudella ja voiman käytöllä. Samalle tunnille voi siis osallistua erikuntoiset ihmiset.

Kuntoilijalle soutuspinning on kätevä laji, joka kehittää sekä kestävyyttä että lihaskuntoa. Tunti koostuu alkulämmittelystä, työjaksosta ja jäähdyttelystä/loppuverryttelystä, yhteensä 45-60 minuuttia.Harjoittelun monipuolisuutta voi lisätä laittamalla Concept2 soutulaitteen alle slidet, joilla soututuntuma vastaa paremmin puuvenesoutua. Lisäksi soutujaosto on hankkinut dynaamisen RP3-soutulaitteen.

Treeni kohottaa kuntoa ja polttaa hyvin kaloreita, sillä kaikki suuret lihasryhmät osallistuvat soutuun, joten lihakset vahvistuvat ja kiinteytyvät. Treeni ei rasita niveliä, koska kehon paino on laakeroidulla penkillä. Kukin soutaja voi seurata omaa suoritustaan monitorista, joka kertoo mm. tehon, vauhdin ja matkan.

KNV:n tiloissa on käytössä parhaimmillaan yli 10 soutulaitetta. Lisäksi käytössämme on ns. slidet, joilla pääsee vielä lähemmäksi oikeaa soututuntumaa. Spinning on oiva tapa opetella oikea soututekniikka jolloin keväällä on helpompi siirtyä veneeseen ja löytää yhteinen sävel muun joukkueen kanssa.