Pienveneet

Seuran pienveneiden varauskäytäntö

KeU omistaa kolme puuparisoutuvenettä: PikkuHopea, Piano sekä HopeaHippu, yhden puuveneyksikön Arppi sekä kaksi coastal-venettä: Myrskylintu (kaksikko) ja Sissi (yksikkö).

Kaikista pienveneistä varaus on tehtävä etukäteen. Varaukset kalenteriin kulkevat keskitetysti Penan kautta, varauksien tilanne näkyy alta. Jaoston veneiden käyttö edellyttää myös seuran jäsenyyttä sekä toimintamaksun maksamista.

Rantakopissa on lokikirja, johon merkitään kaikki seuran veneiden käyttökerrat. Lokikirjan tarkoituksena on seurata kaluston käyttöastetta, mutta se toimii myös turvallisuustekijänä, kun merkintä tehdään ennen soutuun lähtöä. On toivottavaa, että myös omilla veneillään soutavat kirjaisivat soutukertansa lokikirjaan.

Mikäli havaitset veneissä puutteita (esim. puuttuvia ruuveja, sokkia), naarmuja tai muita vikoja ole yhteydessä pienvenevastaavaan.

Varauksen ehdot

  • Varauksen tehneen soutajan pitää olla tietoinen, miten venettä käsitellään ja osata soutaa sitä.
  • Vähintään toisen tulee olla aikuinen tai varmistaa, että aikuisia on paikalla, kun venettä otetaan alas/nostetaan ylös.
  • Varauksen ehtona on myös, että soutaja on soutanut seuran pienveneellä aikaisemmin.
  • Tutustu KeU_Pienveneet-lainausohjeisiin.
  • Veneen varauksen tehneellä on ilmoitusvelvollisuus, mikäli veneelle tapahtuu jokin vaurio ja hänellä on myös velvollisuus saada vaurio korjatuksi. Pienemmät vauriot (< 100€) korjataan jaoston kustannuksella, isommista vaurioista sovitaan tapauskohtaisesti.
  • Tutustu myös pienveneiden pikkunaarmujen korjausohjeisiin, siltä varuin että huomaat veneissä pieniä pintanaarmuja.

Varauskalenteri: